Det är snyggt att se ut som en billig dansare

Ja, tydligen.

Jag höll på att börja gråta vid sista låten i dagens melodifestival. En så förbannat bra låt. Men varför i helvete ser hon ut och dansar som en dansös på en billig klubb i Amsterdam? Porrporrporr. Jag lovar, det finns andra sätt att få röster än att visa trosorna. Jag hoppas i alla fall det.

Att hon sedan ligger tvåa på Aftonbladets omröstning om vem som hade snyggast klädsel är för mig ofattbart. Logiskt blir det förståss om majoriteten av de röstande är 13 åriga kåta små pojkar. Jag dregglade över magnus Carlsson. En bög i kostym, det tycker jag är snyggt. Andra tycker genomskinliga nattlinnen är snygga i melodifestivaler. Jag gråter. Jag förstår inte. Fy fan.

Jävla sexfixerade förbannade värld.

Melodifestival

Äntligen

Åt helvete med OS. Nu börjar det riktigt stora. det riktigt äkta. Äntligen är det dags för Melodifestivalen. Detta överskattade jippo som varje år gör mig totalt lyrisk och full med bubblor. Självklart har jag laddat upp genom att titta på melodifestival DVD:n i 50 timmar de senaste veckorna så jag är väl förberedd.

Efter förra årets flopp, men Martin är jag dock lite låg. Den låten var bland det bästa Sverige haft med någonsin. Men, det funkade helt enkelt inte att ha påklädda dansare och sjunga om det stora landet i väst. det gick helt enkelt inte hem. naket och patriotiskt ska det vara, men vi har lärt oss en läxa. Musiken är inte det viktigaste helt enkelt...

Sveriges finalpanik kan man ju också le lite åt. Vi är livrädda för skandalen att inte komma med i Eurovisionsschlager fesitvalen. Men, hallå? Sverige, ett utav de främsta länderna i Världen när det gäller att komma med bra musik. Klart som fan att vi kommer till final. Och vi vet ju, med nakna dansare och patriotism kommer man mycket långt. Själv ville jag mest spy på förra årets vinnare Elena, Vanilla Ninja och Jakob Sveistrup regerade ju. Men man kan tydligen inte alltid få som man vill.

Jag vet att Chslager är i poppigaste och töntigaste slaget för mig. Men, jag kan inte låta bli. Det är härligt menlöst och trallvänligt så det fungerar som vrsta lyckopillerna. Ibland kan man tom börjar skratta riktigt hejdlöst.

Så var det dags för utvärdering; Så, va första omgången av meodlifestivalen avgjord. Dpännande, mycket spännade. Självklart hade jag, i min ensamhet denna lördag laddat upp med hemma lagad gräddkola och öronen var skärpta.

Alltså, jag är ju en sann schlager nörd. Detta har jag varit ända sedan Blond vann -97. Jag var 11 år och segertippade dem. Och fasen vad rätt jag hade. Jag har sedan segertippat varje år, sedan Afrodite vann 2002 har jag haft rätt varje år. Så, jag har faktiskt en del meriter. ;) Jag diggar fortfarande till One More Time (vann 1996). =)

Bidrag 1. Simone?
Så värdelöst att jag itne ens kommer ihåg vad hon hette. Hon försökte tydligen göra en Arash. men floppade totalt. Showen skrek 90-tal med boor och påfåglar. En möjlig dans hit, men inte ens Liberty (eller vad fan det nu heter) skulle kunna med att spela den. Rätt ner i toaletten!

Bidrag 2. Electric Banana Band
Jag blir så betagen. Så tokigt, så gulligt. Så vansinnigt, men ack så charmigt. Dock börjar jag osökt nynna på Piraya-låten. lite för mycket likt.Dock får de pluss för bananerna på microfonerna och sina entusiastika gester. de visar verkligen att tävlingen är gjord för hela befolkningen.

Bidrag 3. Anna Sahlene
Helt okej faktiskt. Men varför döljer hon magen på detta viset? Absolut minuspoäng. Lagom klatshigt, girl-power, mycket show. men detet fattas.

Bidrag 4. Magnus Bäcklund
Heter han så? I vilket fall som helst har jag haft enorma problem med denna bleka fula kille. Men så idag. Pang bom tjoff! Det är för mig en gåta att han inte gick direkt till final. Men det tar han i andra chansen. Minus för den kryptiska klädseln. Pluss för att han verkligen visar sin röst (till skillnad från när han är med i fucking jävla fame) Kanon tryck rakt igenom. Hopp och studs. Härligt!

Bidrag 5. Linda Betzing
Även denna människa har jag haft enorma problem med. Hennes förra bidrag var ju värdelöst. Detta var dock lite som Lena PH:s Det gör ont Dåligt egentligen men blir så bra ändå. Träffande text (JÄTTE), dock blir det lite mycket text ibland. Högt tryck rakt igenom på gott och ont. Sin nakenchock kunde hon låtit bli. Andra klänningen var snyggare, finns ingen mening med att visa trosorna. Hpmf. Dessutom hade hon förbannat fula skor. men helt klar i finalen trots allt!

Bidrag 6. Pandang
Så sött. En blandning mellan Snook och Jimmy Jansson. Helt klart så passar det ju inte i melodifestivalen, men man måste ha med några sådanna här bidrag för att få kontrast. Jag satt och log åt dom i alla fall.

Bidrag 7. Magdalena Graaf
Hon försöker sig på något Marilyn Monroe aktigt (jag är ju expert på Monroe också, så jag vet. ) Dock är hon en storlek för liten så hon gör sig inte riktigt. Melodin var egentligen ganska fin, men alldeles för slätsruket och tråkigt. Inte magdalenas fel dock. Vi kan ju dock vara glada att hon lämnade syrran hemma.

Bidrag 8. Andreas Johnsson
Jag är ju lite kär i denna killen. Så det är risk att jag är partisk. första gången jag hörde den tyckte jag den var lite mesig, andra gången var den otroligt bra! Som en blandning av The Ark och Robbie Williams. Men, nja. Hade nog velat se honom i andra chansen trots allt och magnus i finalen. menmen, fin är han.

Så summan av kardemmuman är att det var en bra omgång. Magnus kommer ta sig vidare till finalen och allt är frid och fröjd i mitt schlager-hjärta.

OS Funderingar

Detta Förbannade OS

Jag kanske är grinig, vad fan vet jag. Men jag blir så trött. Vanliga, hederliga, totalt dödliga människor som i det vanliga civila livet är fullkomligt ointreserade av sport förvandlas plötsligt till galna sportfanatiker. Sporten följs ständigt och alla jublar över de svenska framgångarna, men vägrar kännas vid förlusterna. Sverige vinner men de förlorar. Så är det. Morr.

Så i eftermiddags, när jag i brist på annat slår på TV:n och till min brist på förvåning så sänds det givetvis från OS. Damhockey. Jaha, jag sätter mig med katten i knät tittar, för jag vill inte verka trångsynt. Totalt ointresant, så förbannat tråkigt. Men visst, jag erkänner, klart jag drog lite på smilbanden när de vann. (Och ja, tom jag förstår att målvakten är mycket bra) Men och? Jag, en vanlig människa bytar sedan kanal och tittar på något bättre, medan resten av Sveriges befolkning ojar sig över detta hela kvällen. Jag ojar mig endast för uppståndelsen. kanske slöseri på ojeri, men va fan.

Nåja, jag kan inte rada upp Sveriges framgångar, eller förluster eftersom jag kanske är den minst insatta människan i Sverige. Så jag tänker inte försöka. Men varför blir allting plötsligt så intresant? visst, de tävlar för Sverige, men det är ju knappast så att majoriteten av oss känner dem. Jag har ingen relation till dem. Att de har samma nationalitet som mig ser jag mer som en slump än något att vara stolt över. Spela roll!

Jag tänker inte älta detta längre, det är säkert ändå ingen som förstår mig. Men till slut vill jag bara säga; Jag hoppas det kommer sändas lika mycket från VM i Sveriges näst största sport i sommar som det görs nu - ridsporten. För det är i alla fall jag intreserad av.