Tävlingsrapport

Ja, vad ska man säga.

Igår anlände vi till Laholm, jag hade min mamma med mig. Hon har ungefär aldrig varit med förut. Någon enstaka gång som sällskap till pappa, men inte annars. Men det gick bra, hon vågade till och med hålla i Lycka. Det kan ha haft att göra med att Lycka var otroligt lugn och fin. Inget stirrande, drog inga rundor och skrek ingenting. Jag var hänförd redan innan jag hade suttit upp.

Sen var det bara att värma upp inför LB:0 som var den första klassen. Hon var väldigt fin och avslappnad som framridningen, lite för loj tyckte jag och klämde till henne. Det skulle jag nog inte gjort. In på banan kommer vi och mycket riktigt används ju transporter som domarkurer. Inget populärt sa Lycka och vi hade "smärre" problem på kortsidan vid domaren. Detta skulle ju jag kompensera i galoppökningarna varpå jag drar på för full rulle. Miss, stor miss. Bromsen slutade fungera. Men trots detta hade vi 8:or på alla halter och slutade på 63,4%. Låg länge på placering men halkade till slut ner på 12:fte plats (8 placerade) Vilket kanske var tur, för det hade varit pinsamt att bli placerad på en sådan katastrof ritt.

Omladdning inför LC:2, hon känns hur fin som helst. In på banan kommer vi och hästen bryr sig inte så mycket om transporten denna gång. Hon kikade lite men annars gick hon finfint. Det var så roligt så roligt! Inte en ända miss hade vi och allt bara flöt på som vi aldrig hade gjort annat. En aningens matt, hade kunnat ha mycket mer tryck i henne, men vad katten. Vad som helst för att det inte skulle blir sådan katastrof som i LB:0an. Jag ville inte sluta rida! Resultatet blev 70,7% och placerade oss som 3:a av 24 starter. (tror jag, 6 placerade?) Så då blev prisutdelning och ärevarv. Spännande sa Lycka, även om hon inte ville veta av någon rosett. ;)

Nu laddar vi om inför Vaggeryd-Skillingaryd nästa helg. (nästnästa)

Over and Out!

Tävling imorgon

Ja ni. Nu får alla se upp i Laholm imorgon för jag och bruna faran ska dit och försöka tävla. Jg säger inte att det kommer gå dåligt, om det inte är så att det; regnar, är transporter som domarkurer eller något vitt är i sikte från banan (vilket är mycket troligt att det finns). Det börjar lossna för oss på träning nu, men ojoj att uppföra sig någon annan stans är fortfarande svårt.

Idag skulle Kerstin hämta sina stövlar hos skomakaren, de skulle varit färdiga i fredags men det är ju inte varje dag man är i Halmstad så jag har väntat till idag. Man kommer dit enbart för att upptäcka att de inte är färdiga och inte kommer bli färdiga på minst en vecka. Efter ett smärre utbrott på expiditen gick jag därifrån. Den simpla lösningen var helt enkelt att åka och köpa ett par skor och stövelskaft. Så nu sitter jag här 1000 kronor fattigare med skoskav och undrar hur jagi helvete ska kunna rida imorgon. Pust.

Over and out. Rapport kommer imorgon. If I'm alive!

Tyskar är märkliga

Okej. Nu har jag tänkt på två saker här. För det första, tyskar använder ju inte bärkassar när de handlar. De har antingen med sina exemplariska backar som verkligen är en exeptionell uppfinning, eller så bara plockar de ner allting i vagnen igen. Sedan antar jag att de tar vagnen och plockar in allting i bilen, vara för vara. men då har jag två frågor? Hur gör de när de inte kör bil? Och; hur gör de när de kommer hem och ska bär varorna från bilen in till huset? Springer de fram och tillbaka som en skållad råtta då? För annars hade det väll varit lika bra att packa ner det i butiken. Annars gillar jag alltså tyskarnas tänk, man ska inte slösa rsursen på plastkassar.

Sen har jag tänkt på en sak till som ni enbart kommer förstå om ni läst lite på mjölkpaketen på sistone. För en vecka eller två (kanske fortfarande) så fanns typ överlevnadstips på mjölkpaketet. Bla. så hade et ett bra tips om hur man kan ta en nål eller liknande och lägga på en blank yta smörjd med vaselin eller lypsyl eller liknande, då ska nålen tydligen peka ut norr och söder. Men då undrar jag? Hur i helsike ska man då veta vilket som är norr och vilket är söder? Är det inte bättre att lära folk om myrstackar och tickor och sådant då. och inte en jäkla nål....

Annars lullar livet mest på. Ligger i valet och kvalet just nu mellan att börja leva eller börja dö. Det lutar åt det sistnämnda just nu, men jag jobbar på att vända trenden.

Hästen går bra. Pernilla plågar oss en del i mellan åt, vilket kan behövas eftersom vi är så slappa. Men hon (Lycka) kämpar på väl, igår var vi ute och intervalltränade med Kerstin och Polo, det var kul sa hästen, busig. Idag skrev vi alla papper på Albin som nu mera heter Elijah. Så nu är han MIN MIN MIN. :)

Over and out

Ihärdigt regnande

Ja vad säger man när regnmätaren svämmat över för länge sedan, gummistövlarna inte räcker för att hålla fötterna torra och kepsen börjar slokna? Regn. Jag börjar fundera på hur mycket regn det egentligen har kommit, hur mycket det är möjligt att det kan komma och när detta ska sluta? Kommer det inte komma någon snö till vintern nu?

Jag ägnade större delen av gårddagen ute i regnet, satte staket och gick med röjsåget. Det tog största delen av min dag. Idag vart jag på sjukhuset och tog sprutor, smärta. Sen har jag shoppat lite martingal till vild djuret och 110 kg kraftfoder. Nu jäklar ska ingen vara smal framöver.

En sak har jag funderat på idag. VARFÖR tvättar sig katter så mycket? Och inte hundar menar jag? Var i ligger skillnaden? Hur är de funtade? Och beror hastiga dödsfall på katter som fått fästingmedel för hundar på att de slickar i sig det? Eller inte? Och varför dör de då utav sig?

Har även haft ganska mycket tankar till mobiltelefon oc bilkörning men det tar vi en annan gång.

My heart

It's my heart you're stealing
It's my heart you take
It's my heart you're dealing with
And it's my heart you'll break

It's my heart you're taking
It's breaking bit by bit
It's my heart you're dealing with
But you don't know about it

If you'd feel like I feel
And if you'd know what I know
I don't think you'd ever play me
I know you'd never play me

It's my heart you're stealing
It's my heart you take
It's my heart you're dealing with
And it's my heart you'll break

If you'd feel like I feel
And if you'd know what I know
I don't think you'd ever play me
I know you'd never play me

I don't think you'd ever play me
I know you'd never play me
 

Blandad kompott

Då var det onsdag igen.

Jag har funderat på väldigt många saker på sistone. Dock, har jag tappat bort det mesta på vägen.

För att ge en kort uppdatering av mitt liv har jag den här veckan nästan semester. Jobbade i måndags, resten är jag ledig. Vilket jag kan behöva och hade behövt ta vara på det mer än jag gör. Jag har iof haft två sovmorgonar och fler kommer. Det är man ju inte bortskämd med.

Förra torsdagen var jag och hästen och tävlade i Falkenberg. Vi red en lokal LB:2, allra första starten för hästen. Jag kännde överhuvudtaget inte igen henne på framridningen, och ännu mindre inne på banan. Efter att hon skyggat rejält i de två första hörnen struntar jag i att rida hörnpasseringar och genar ganska rejält. Sedan flyter det på en ganska spänd och okoncentrerad häst. Slutade på 63,33% och en 11 plats, 8 placerade. Nöjd.

Idag var vi iväg på tränings täccling i hoppning i Styringe. Men tanke på att min stackars krake är mycket lite hoppad och dessutom inte ens fyllt 5 ännu så är ju ganska nöjd. I 70 cm blev hon ur stark och skyggade på det mesta som fanns omkring banan. Piloten hade hjärnstopp och ingenting fungerade, vi vägrade ut oss på sjätte hindret. I 80:an dök lite jävlaranamma upp och jag red. Hästen hoppade fint, fortfarande stark men kommunikationen fungerade ända fram tills sista hindret, där blev det kortslutning och ett stopp. Men hon hoppade väldigt väl och stort så vi är nöjda.

image2

Mannen har övergett mig för Roskilde (vilket inte är hela sanningen för det har hållts lite av en kampanj för att få mig att följa med) vilket gör att jag kommer få otroligt mycket gjort det här veckoslutet, är tanken i alla fall. Hästarna ska få ännu mer omvårdad än vanligt.

Avslutningsvis har jag funderat en del när jag jobbat de senaste veckorna:

5 störande saker kunder gör på Ica:

5. Den förvåning som kan ske vid kassan när kunden inser att denne måste betala är nästan oslagbar. Innan kunden fått upp sin plånbok och letat reda på kort och pengar och gud vet vad så hinner klockan slå stäningnigsdags. är det så svårt att ha plånboken förbered?

4. Berättar för mig vad priset är på Royal Gala äpplen. Ja, jag vet att de kostar 18.90/kg men det hjälper mig inte när jag ska slå in PLU 4133 och drabbats av plötslig hjärndöd. Jag vet att det är av all välmenig, men tionde gången på en dag är det jobbigt.

3. Krossas det en glasburk i golvet, SIG TILL! Det är ännu värre att torka upp pastasås när den smetats ut över halva butiksgolvet. Jag lovar att jag inte kommr bli arg.

2. Kom inte in och panta 6 svarta sopsäckar med petflaskor kvart i 6 en söndag, klart som fan panten blir full, och klart som fan jag har annat att göra.

1. Gå för allt i världen inte in på lagret utan tillstånd. Det är INGEN plats för förvirrade kunder och jag är trött på att kröa ut folk därifrån!!!!

Med all välmening eders Kerstin The One and Only som tycker om alla kunder. :)