Rollkur är oacceptabelt

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=328366

Är det bara jag som blir otroligt konfunderad av konferensens konsensus:

"Oavsett vilken huvud- och nackposition hästen intar – har den framkallats med tvång/våld* är den oacceptabel. (* översättning av aggressive force)

Rollkur/hyperflexion definieras från och med nu som böjning av hästens hals genom tvång/våld* – och är därför oacceptabel.
Tekniken som kallats Low-Deep and Round (LDR), låg-djup och rund, ger böjning utan överdrivet tvång och är därför acceptabel."

Hyperflexion är alltid oacceptabelt. Ok.
Låg-djup och rund utan överdrivet tvång är acceptabelt. Ok.

Och vad är skillnaden? Vem ska bestämma var gränsen går? Nu kommer ju varenda rollkurs-ryttare lägga fram hästens nos en centimeter och hävda att de bara rider LDR. Jag upplever det otroligt tandlöst, men visst är det bra att det går framåt. Nu får vi bara hoppas innerligt att FEI vågar ingripa när hästarna faktiskt går med nosen i bringan. Förhoppningsvis kommer även hoppningen bli involverade eftersom rollkur är precis lika vanligt där.  

Min nästa fråga är vad Sveriges ridsportföbund tänker göra. Det är knappast okänt att väldigt många ryttare använder sig av hyperflexion, inte bara de som tränar för Anky och Sjef. Min gissning är att Svenska ridsportförbundet inte kommer göra ett dyft - det är nämligen många med makt som är rollkurs-anhängare.

Kommentarer
Postat av: somanabolicmusclemaximizerreviews90

five

Postat av: Dueleberdum

The following are a few tips to assistance you
http://viforpiceunlola.podomatic.com/entry/2012-09-12T17_55_37-07_00


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0