Sug på den här, suckers!

Klockan ringde 05.00 i morse. Det gör den på vardagarna också men av någon outgrundlig anledning var det mycket lättare att ta sig upp ur sängen idag... Var i stallet strax innan 06.00 för att rykta och knoppa Nisse. Har kapat ca 20 cm av manen sen förra tävlingen så det gick väldigt mycket lättare denna gången! Runt 07.00 styrde vi kosan mot Laholmortens ryttarförening där Nisses andra tävling stundade! Laholm är en väldigt trevlig tävlingsanläggning och de har alltid välarrangerade och proffsiga tävlingar.

Efter startanmälan följde en snabb tur runt anläggningen för att kolla läget innan djuret lastades ut. Han var STOR idag och blåste upp sig rejält :). Snabb avryktning, sedan på med sadeln och T skrittade runt honom för hand medan jag bytte om. Av med jeans, jacka och tröja. På med stövlar och kavaj, rätta till plastrongen och sätta upp håret, på med hjälm. Det är ju ett rent projekt! Sedan upp på en mycket ofokuserad och lite stirrig Nisse. Skrittade fram lite till innan vi började värma upp med övergångar och växelvis raka och böjda spår. Till min förskräckelse märkte jag att dagens kombination av läderfett och skokräm verkligen inte fungerade tillsammans utan det blev snorhalt och mina skänklar vevade värre än ett par propeller! Gjorde i alla fall vad jag kunde men Nisse var fortsatt ofokuserad och ganska loj, han hade mycket att tänka på! Efter en skrittpaus vaknade han till och blev lite bättre och efter ytterligare en paus var han ganska trevlig. Skänklarna halkade fortfarande omkring och jag försökte lyfta bort skänklarna så de inte skulle vara i kontakt med kåporna, lättare än gjort.

Sedan var det vår tur att beträda banan! Nisse glodde ordentligt på domaren som satt i transporten och sneglade oroligt på dressyrstaketet som han helst inte ville gå nära. Vi fick startsignal och påbörjade vårt program. Uppridningen blev inte speciellt bra, men volterna och vändningen över ridabanan blev ok. Första mellantraven var inte mycket till mellantrav men skritten var fin men lite matt. Första galoppfattningen blev väldigt bra men han gled ut i volten och trasslade ihop sina bakben i mellangaloppen. Red en flott kortsida i trav men glömde förbereda för galoppfattningen så där fick vi en stor miss, galoppvolten belv ganska bra för där vaknade han till och mellangaloppen var över förväntan! Nästkommande mellantrav var den bästa vi någonsingjort men halten framför domaren blev lite sen. Uppridningen och sista halten blev helt godkänd.

Trots att mina skänklar vevade frenetsikt och jag inte hade en speciellt bra känsla visade filmen ett mycket trevligt program. Vi skrittade av Nisse och lastade in honom. Jag bytte om igen och sedan gick vi för att hämta protokollet. Min kommentar (skrik/rop) "ÅH helvete!" säger väll det mesta. 68% blev resultatet och vi låg tvåa efter vår ritt. Så vi fick snällt stanna kvar hela klassen och slutresultatet blev femma av sju placeringar! Helt klart mer än väl godkänt!

Nu har vi kommit hem och är nog lite tagna alla tre, det här var ju inte väntat! Känns väldigt bra att få knäppa alla de som inte trott på mig och Nisse på näsan. Det här är bara början!

http://online.equipe.nu/sv-SE/class_sections/7819/results

Kommentarer
Postat av: Agge

Finns de verkligen de som inte tror på dig och Nisse. Jag är imponerad av dig och denna stora häst som alltid ser så fin ut när man ser er.

2010-05-01 @ 18:24:54
Postat av: Kerstin

Tack Agge! Det finns ett antal som varit/är skeptiska till Nisse och oss som ekipage. Men vi är sannerligen på gång!

2010-05-01 @ 19:37:39
URL: http://bouncy.blogg.se/ny
Postat av: Agge

Man slutar aldrig förvånas över avundsjukan, suck.

2010-05-02 @ 22:13:37
Postat av: Tessie

jag tror på er, med det visste du ju redan! Att min "lilla" hopphäst skulle bli dressyrhäst visste jag däremot inte för ett par månader sedan!!

2010-05-03 @ 21:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0