Nybörjare

Men visst blev bloggen finare?

Få prylar gratis

Jepps, det fungerar. Gå in och registrera dig. Presentkort på mq, kicks, ett nitendo Wii, en laptop är exempel på sakre du kan få!

Gratis saker

Framsteg med Ellis

Igår kväll tog jag och Ellis ett pass på ridbanan. Hon var väldigt pigg och jag fick göra hundratals övergångar för att få henne att vänta. Men när hon gör det blir hon väldigt fin. Hon var fin i båda varven, jag måste dock passa så jag inte släpper iväg höger bogen i vänster varv nu när hon ger efter i sidan. Jag hamnar lätt lite för mycket på inner sittben, det behövs inte längre då hon svarar så bra.

Skänkelvikningarna var fina men hon började bli trött då och blev lite ostadig i formen, inga problem dock. Motiverar man lite till går hon jätte fint men sen måste jag sluta i tid. Även galoppfattningarna var fantastiska idag och jag märker tydligt belöningen efter att ha fokuserat mycket på dem. Började nu kräva mer samling i dem genom att ha henne helt rak i fattningen, även om jag red på en volt. Ett par missförstånd blev det men när vi väl förstod varandra satte hon sig ordentligt på rumpan.

Härligt!

Skön dag

Jag har precis kommit in efter en runda på byn. Handlade, köpte present till Anki (hemligt), köpte Björn borg trosor till mig själv, var på Färgaryds kyrkogård och tände ett ljus på farmor och farfars grav.  Eftermiddagen kommer ägnas åt städning, packning och en runda till stallet.

Mona Lisa

Samma leende som Lona Lisa har går jag omkring med nu. Jag vet något som ingen annan vet (förutom min familj och en person till) som gör mig väldigt glad och till freds. Om någon vecka eller två kommer jag kunna avslöja vad det är här på bloggen. 

För övrigt längtar jag mest till helgen när vi ska på en mini-kryssning eftersom min svärmor Anki fyller femtio. Det ska bli skönt att komma bort och bara ha det gott.  

Ridstövlar!

Nu har jag beställt ett par Petrie Allure! De kommer lagom till jul. Roligt!

Höanalys!

Nu har i fått ananlysresultaten, av någon outgrundlig anledning hade de skickat provsvaren hem till min mamma och pappa så det är inte konstigt att det tagit tid. Värdena var bra, kvoten kalcium/fosfor var väldigt knepig men det får vi rätta till med lite mineraler. Tur att det inte är skadligt med mycket kalcium i alla fall.

Lyckas foderstat ser för närvarande ut så här:
15 kg hösilage
lite betfor
50 g Kraffts miner vit

I arbete blir det ett halvt kilo betfor och ett halvt kilo havre.

Idag ska jag städa och tvätta-Leka hemmafru het enkelt. Men först ska jag och Ester lägga oss och läsa en stund.


Helt fantastiskt!

I går skulle jag och Ella ha ett repitionspass efter Catrin-träningen. Jag brukar hoppas på att man ska kunna vara i närheten av det man åstakom på träningen och är glad om man lyckas med det.

Först red vi ut en liten runda på 20 minuter med skritt och lite trav. Hon kändes redan där positiv men jag blev irriterad på både ridtäcke och regnbyxor så som tur var slutade det regna när vi kom till ridbanan så jag kunde klä av oss. Känns mycket bättre ju närmre man kommer hästen och ju mindre prylar man har på sig. Vi började direkt med lite framdelsvändningar för vänster skänkel för att få loss henne i vänster sidan. Detta fungerade redan mycket bättre än på träningen. Sedan började vi trava... jag satt som ett frågetecken. Vem har bytt ut hästen under natten???? Hon travade lugnt, taktmässigt, i balans, låg i formen och bara gick. Det brukar ta oss ca 30 min effektiv ridning för att komma dit. Nu var det som att ställa in autopiloten från första början och bara inte göra någonting!

Vi red sedan många övergångar mellan skritt och trav, började sedan flytta sidvärts i traven. Jag lägger stor vikt vid att hästen ska veta när den gör rätt så i detta fallet sitter jag ner i trav. Flyttar henne för min inre skänkel, så fort hon svarar och ger efter går jag upp och rider lätt som belöning. När det fungerar fattar jag i stället galopp när hon gör rätt. Då blir hon glad :).

Jag var ganska mållös eftersom allting fungerade så bra så vi började snart med den förvända galoppen och galoppfattningar från skritt. Det var inga problem att behålla balansen i den förvända galoppen idag, det fungerade väldigt bra i båda varven. Så efterhand hon blir starkare kommer det sitta som en smäck.

Det blev ett ganska kort pass men intensivt, red växelvid mycket låg och rund i formen och växelvis i "tävlingsform". Det var så roligt att jag inte visste var jag skulle ta vägen! Det var det absolut bästa passet tillsammans med Ella och förmodligen ett utav de bästa passen i mitt liv. Min sits kom som ett brev på posten när hästen blev så eftergiven. Härligt.

Nu hoppas att vi kommer kunna leta tillbaka till detta även nästa pass.

Lördag kväll.

Monopol, gott vin (Guntrum Riesling, tidigare var det ett Chilenskt vin från Maipo Valley på Cabarnet Sauvignon), trevligt sällskap och Nine inch Nails. Bättre blir det inte.

Lördag kväll av högsta kvalité, Nissen njuter.

Hästmänniska, jag?

Hästmänniska?

Du vet att du är en hästmänniska när...

... du som tjej planerar din graviditet så att det blir lämpligt att skicka bort din häst på tillridning under 8:e och 9:e graviditetsmånaden (kommer göra det i alla fall ;))

... du drar en 200 000-kronors trailer med en 20 000 -kronors bil

... du har sparat fem gamla "bra-att-ha" vänsterstövlar, då plötsligt ytterligare en HÖGERSTÖVEL börjar läcka.

... du lär dina barn att göra "fotombyte-steg" genom att säga åt dem att galoppera och sedan göra galoppombyte i varje steg.

... du kör gladeligen en timme i rykande snöstorm för att rida, men gud förbjude att du har fem minuters körsträcka till affären

... du anser golfbanor vara slöseri med bra betesmark

... din häst får nya skor oftare än du.

... din partner klagar över att du älskar din häst mer än honom/henne, och ditt svar blir "Jaaa, och?"

... du försöker klämma dig förbi någon i ett trångt utrymme, och istället för att säga "Ursäkta!", smackar du.

... ingen (icke hästintresserad) vill åka i din bil eftersom de får betfor-fnas och höboss i kläderna. Men, det gör ju ingenting, du hade ju ändå fått stuva om alla hästsaker för att de skulle få plats.

... du får spel över mänskligt hår i vasken eller badkaret, men accepterar hästhår i tvättmaskinen, i dina kläder, i smörasken...

... du i köket petar din sambo i sidan och säger "Flyyytta".

... du har ingenting emot att kasta frusna "hästbollar" så att stallhunden får apportera.

... det första du gör när du kommer på jobbet är att gå på toaletten och plocka bort spån/halm som fastnat på skorna.

... den icke-hästintresserade peson du nyss har börjat träffa ger dig en underlig blick efter att ha tittat i baksätet på din bil och du inser att detta beror på att personen har sett dina sporrar och spö.

... dina barn rusar runt i huset och du ptrooo:ar åt dem.

... ditt bagageutrymme är en extra sadelkammare.

... du träffar veterinären oftare än du träffar dina barns barnläkare. (I alla fall oftare än jag träffar mina egna läkare...)

... du inte kan förstå varför folk kan tycka att det är perverst att äga spön och piskor

... du skriker åt dina barn, men det är din hästs namn du skriker.

... regniga dagar städar du sadelkammaren, inte huset.

... böcker och filmer är HELT förstörda för dig om "hästiga" saker är felaktiga.

...du funderar allvarligt på att flytta ut i stallet, eftersom det är så mycket renare än huset.

... din häst är det självklara valet då du känner att du behöver prata ut med någon.

...du kan hitta dina stövlar i mörkret - på lukten.

... du kör in på stallplanen, kliver ur bilen och inandas i djupa andetag parfymen "Eau de Dynghög".

... du pratar med hästar som om de vore barn.

... den enda bild du har av din partner är från den (ENDA) gången du lät partnern rida din häst.

... du smackar och ptroo:ar åt din bil.

... du får sladd med bilen och försöker få bilen att gå i skänkelvikning upp från diket -och lyckas!

... största delen av ditt sociala liv tillbringas tillsammans med andra hästmänniskor.

... du hatar att vara med på bild, såvida du inte sitter till häst, förstås.

... du vet mer om näringslära för hästar än för männinskor.

... ALLA dina kläder är fulla med hästhår. Oavsett om du har varit i stallet med dem eller inte.

...du kliver upp ur din varma, sköna säng 03:00 på morgonen för att ta in hästarna eftersom det regnar ute. Du torkar också av dem lite innan du går och lägger dig igen.

... varje gång du är i stallet, tar det 3 timmar och du kan inte förstå vart tiden har tagit vägen.

... de första räkningarna du betalar varje månad är hästrelaterade. Du behöver ju EGENTLIGEN inte någon telefon (om man inte behöver ringa veterinären... ooops! Nog bäst att betala DEN i alla fall).

... du väljer hundras efter hur väl den går ihop med hästar.

... du köper morötter i 25 kg säckar, men skulle inte äta en morot om du så fick betalt.

... det ösregnar ute, du drar på dig gummistövlarna, vilka det är hål på, (som du vant lagar med eltape) för att knoga genom den leeeriga hagen för att titta till hästen som lagt beslag på den enda torra fläcken inom en mils radie.

... du står i sovrummet, iklädd endast underkläder och ett par svarta, högskaftade läderstövlar, din partner kommer in och den enda kommentaren är "Åh! så de nya stövlarna har ÄNTLIGEN kommit?!?"

... någon frågar efter en skruvmejsel och du halar fram en hovkrats.

... det första som blir renoverat på den nyinköpta gården är stallet.

... du har något skräp mellan tänderna och du tror att det kommer från popcornen du smaskade på, men att det vid närmare undersökning visar sig vara ett litet höstrå.

... du studerar fundersamt 10-poängaren som är ute och joggar och tänker "Hmm, så mycket bättre han/hon skulle gå om graden av samling vore något högre".

... du släääpar dig ur sängen klockan 7 på vardagsmorgnarna (efter ett antal "snooz:ar"), men studsar upp, pigg som en lärka, 05:00 på lördagsmorgonen, eftersom du hade tänkt rida ut på långtur.

... du har hästens vaccinations-, avmasknings- och hovslagarschema i huvudet, men minns inte när du själv var till tandläkaren senast.

... du går så långt bort från en bil som möjligt, av rädsla för att den ska vända sig om och sparka dej...

... dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida."

... du kör förbi vägarbeten och tänker vilka bra hinder avbomningarna skulle vara.

... Din mamma,som inte har några barnbarn, får kort adresserade till mormor av hästarna och hunden.

Jag hittar det här roliga på:
http://web.telia.com/~u11702908/fun/hastman.html


Jag är inte trög - jag har bara otur när jag tänker

Överskriften är ett citat av en okänd människa, men jag kunde inte sagt det bättre själv.

Jag har många gånger sagt att mitt liv råder under Murphys lag så jag blev förtvivlad när jag hittande nedanstående på ridskolans anslagstavla, Det är ju verkligen så det är:

1. Om du kollar släpet ordentligt, så kommer bilen att få nåt fel.

2. Det finns inget sånt som en steril stallkatt.

3. Ingen märker nånsin hur du rider, förrän du faller av.

4. Den häst som gör minst nytta och är minst användbar i ditt stall äter mest, behöver nya skor var fjärde vecka och veterinär åtminstone en gång i månaden.

5. En hästs olydighet står i direkt proportion till antalet personer som ser på.

6. Sadlar du hatar blir aldrig förstörda, täcken du hatar kan inte förstöras, hästar du hatar blir aldrig sålda och lever längre än du själv.

7. Klippmaskinsbett blir slut enbart då när hästen är halvklippt. Klippmaskinsmotorer ger upp enbart då när du enbart har hästens huvud kvar att klippa.

8. Om du funderar om du glömde att stänga av vattenkranen i stallet så gjorde du det. Om du undrar om du band fast grinden till hagen, så gjorde du det inte. Men åker du och kollar, ja då gjorde du det.

9. En häst är inte tillräckligt, två är för många.

10. Om du rör dig 50 meter från stallet i dina finkläder så blir du smutsig.

11. Om en häst säljs för 5 000 €, då är det egentliga värdet inte mer än 3 000 €.

12. En okomplicerad häst kan förstöras med tillräckligt mycket skolning.

13. Man kan inte driva ett stall utan balband.

14. Hovkratsar emigrerar.

15. Vindstyrkan står i direkt proportion till hur bra din mössa är.

16. Det finns inget sånt som "den rätta fodergivan".

17. Om du ramlar av, så kommer du att falla precis på din senaste skada.


Vi börjar bli så bra nu!

Nu börjar det kännas riktigt bra med Ella och träningarna. Känns som om poletterna hos piloten verkligen börjat trilla ner. I början av träningen för Catrin idag kändes det sådär strävt. Hon bjöd varken fram eller bak, tog inte mina hjälper, var spänd över ryggen. Efter massa framdelsvändningar, sidvärtsförflyttningar på volt, kontraställning och galoppfattningar så fick vi ordning på saker och ting och det var bara att koppla i autopiloten och flina. Catrin bara fnissade åt mig när jag knappt visste hur jag skulle bära mig åt för hästen sa "Håll i dig plastmatte, - NU KÖR VI".

Vi arbetade även med förvänd galopp vilket vi introducerande för två veckor sedan på serpentinbåge efter långsidan. Nu red vi på en halvbåge med 22 m diameter. I höger varv gick det helt ok, men i vänster varv (höger galopp) ville hon sakta av, vilket gjorde jag att jag började spänna mig. Fick tipset att rida lite sluta tänk åt höger i den förvända galoppen. Var ändå glad att vi med lätthet fattade förvänd galopp från både skritt och trav, så hon är ju inte helt låst i tänket i alla fall. Mest piloten som behöver chilla lite.

Var nöjd med min egen ridning också, allt kan ju givetvis bli hundra gånger bättre men jag satt ganska bra dag, var avslappnad i mitt bäcken.

Om två veckor blir det tyvärr ingen träning för då ska jag iväg med jobbet.

Sjukhage

Min stackars lilla häst är nu mera förvisad till sjukhage sedan rötan i hoven spridit sig. Det är den enda torra fläcken som finns i under den här regnperioden. Jag är väldigt lycklig för att jag la ner lite tid och grusade upp sjukhagen, annars hade den varit lika lerig som all annan mark här omkring. Padocken hade varit ett alternativ, men hon står ändå bara och glor där så det är bättre att hon får stå i sin sjukhage där hon ser sina kompisar på nära håll. Vi släpper henne i padocken ett par timmar om dagen så hon får röra på sig, men sen flyttas hon igen innan hon rymmer.

Fick även svar på träckprovet idag. Snabbt som rackarn! Två av hästarna hade mycket små mängder blodmask men inget man egentligen behöver avmaska mot. Dock har vi haft fruktansvärda mängder styngflugeägg på hästarna under slutet av sommaren och början av hösten så vi får köra en kur mot dem och då försvinner blodmasken också (samma preparat). Perfekt.  

Böcker på G.

Ikväll beställde jag två böcker från Bokus. för det första beställde jag en jobbarkompis bok, Det är ju förvisso en ungdomsbok men det ska ändå bli spännande att se vad Zulmir skrivit. Sedan köpte jag även Rickard Flingas bok vilket är lite pinsamt eftersom jag läste ett repotage i Moore om världens värsta fängelser och han var intervjuad där. Så något vettigt kan det ändå komma ur killarnas motsvarighet till Hennes. (Jag erkänner, jag fick googla Hennes för att verkligen se att det var en tjejtidning... )

Nu ska jag krypa ner intill älsklingen i brist på böcker, så ur den synpunkten kan de där böckerna gott vänta ett tag.  

Nu ska vi se... jag förstår inte

det här med html på denna sidan.

Men i alla fall, jag finns nu mera på bloggkoll Så kika in där så kan du prenumerera på min blogg!


Hö och bajs på posten

Igår hade jag en trevlig dag på jobbet innan jag snabbt som rackarn åkte ut till stallet. Gjorde iordning både träckprov och höanalys och skyndade mig iväg till posten innan klockan slog sex så det kom iväg. I våras behövde vi inte avmaska någon utav hästarna så nu är det lite spännande vad sommarens bete + den nya hästen har gjort för skillnad. Vad höanalysen visar ska också bli intressant. Det visade sig att det var hösilage bonden sålde till oss trots allt och det var ganska mycket blötare än vad vi väntat oss. Väldigt svårt att avgöra kvalitén också men hästarna tycker det är smaskens.

Efter lunch ska jag ta mig iväg till stallet och rida. Bara det slutar regna eftersom jag cyklar idag.

Fästligt!

När jag inte rider så extraknäcker jag som smurf. Vi hade barnkalas här igår!

Smurfen fick sällskap av Lilla My:


Byggare Bob var var självklart också på plats tillsammans med Nemi (och även en handfull övriga seriefigurer som inte är med på bild):Hästligt

I går var jag och Ella ute och busade i skogen, hon förtjänade det efter att ha arbetat så bra på sistone. Hon gjorde väldigt klart för mig att hon får komma ut i skogen för sällan nu mer då större delen av ritten bestod av bock och skutt. Hon visade även prov på galoppombyten i varje ;).  Jag försökte mest klamra mig fast så gott jag kunde och tänkte att "jag ska inte ramla av och slå mig IDAG." Fast när jag tänker efter så har vi ridit i skogen ganska mycket ändå, men då har det varit skritt, eller dressyr på äng. När man dressyrar på äng brallar hon ju då med... Tokhäst.

Idag klippte jag henne, hon tyckte det var störtmysigt och stod och sov. Så nu är vi mer än redo för vinterns träning (och skogsrundor...)

Fler som växer

Det är inte bara Lyckis hov som växer.

En studie av våra katters liv. Kom ihåg att de är ur samma kull, även om man skulle kunna tro något annat.
Först vilar de upp sig på deras snuttefilt:

 

Sen hjälpe Ester till att städa...


Men storesyrran bara låg och tittade på:
 


Sen orkade inte Ester städa mer och försökte gömma sig i mattes tillfälliga återvinnsstation. Cesar gjorde vad hon kunde för att täcka upp:


Efter en jobbig dag orkar vi inte mer utan trängs ihop i mattes knä:

Tillväxt!

Det händer i alla fall lite grann med Lyckis hov.

För tre veckor sedan såg den ut så här:


Idag ser den ut så här:
Hålvägg

Observera hur vit den hov är som växer ut. Helt tokigt. Den växer i raketfart i alla fall. Vi ska tillbaka till Helsingborg 3/11 för att kolla läget och skos om.

Regn.

Fruktansvärt regn. Jag blir tokig på det här. Hästen behöver stå på torrt underlag vilket är helt omöjligt nu...

Efter lunch idag cyklade(!) jag iväg till stallet. Det höll uppe ganska bra när jag cyklade dit men lagom till jag skulle börja rida kom det ordentligt. red bort till grannen och lånade hennes padock, bara för att Ella ska få miljöombyte. Hon sprang och pep och sparka en stund men sen började hon lossna. Jag var mycket fokuserad på att vara avslappnad och inte korrigera henne hela tiden utan låta henne hitta balansen och avslappningen själv. Gjorde mycket små volter, övergångar och sedan var hon kanon. Vi avslutade med några skänkelvikningar och den förvända galoppen fick vi verkligen kläm på idag.

Det känndes väldigt bra, nästan som om Catrin stod jämte och instruerade mig. Är väldigt nöjd.

Ikväll har vi städat lite innan det blev Tacos till kvällsmat. Nu ska vi bara ta det lugnt och ha det gott.

Sustainable Dressage

En anna favorit bland mina länkar är;
http://www.sustainabledressage.com/

Jag går inte in där så ofta men den finns och det är en inspirerande och i vissa fall skrämmande sida om dressyrens svåra konster. Ett tips för alla dresyrryttare, speciellt oss som inte alltid är så fruktansvärt roade av en del av den ridning som ibland ses, både bland eliten och bland vanliga dödliga.

Ångest.

fruktansvärt.  Jag blir så trött på mig själv.

Nu ska jag knapra piller och gå och lägga mig (ja, redan). Hoppas att jag är mer på hugget imorgon.


Fest.

Efter träningen igår kom jag hem, åt en pizza och sedan var det fest. Just nu är det skvaller här i vardagsrummet med John, Elis, Ola, Honey och jag. Tydligen blev alla väldigt fulla utan att egentligen fatta det. Det hände hur mycket som helst och det var strul och drama på hög nivå.

Jag och Ella mot nya mål

Catrin-träningen igår gav precis så mycket mersmak som jag hoppats på inför vinter-träningen. "Det ska vara piano" sa Catrin, och ibland fick jag verkligen pianokänslan när allt bara flöt på och det var hur enkelt som helst att rida. Därmellan slet jag mitt hår för att få kontroll på höfter och axlar. Catrin tycker att vi har arbetat helt rätt och att Ella ser väldigt positiv ut. Hon ska bli lite mer eftergiven i sidorna och över ryggen, blir hon det kommer hon sitta ihop mycket bättre.

Vi arbetade med volter och övergångar mot sargen. Jag måste vara noga med att inte få för mycket stöd på någon utav tyglarna och göra övergångarna med höfterna. Sedan lekte vi lite med skänkelvikning som gick väldigt bra. Till vänster blir jag för överaktiv i min höger hand, jag måste kunna släppa på den för då blir det jätte bra.

Sedan introducerade vi lite förvändgalopp som också gick bra. Catrin tipsade om att jag alltid ska ha blicken åt galoppsidan, oavsett riktningen. Då sitter jag kvar i balans. Hästen började bli lite trött så hon öste på ganska bra, men roligt hade vi!

Träning

Imorgon är det träning för Catrin med Bella Bus. Är otroligt taggad inför vinterns hårdträning.


Lilla brun står och skruttar. Tycker så synd om henne och är så rädd att hon aldrig kommer igång igen.

Faktoider

Säger ens favoiriter något om en? Länkarna alltså, de hemsidor man har under favoriter. Egentligen har jag inte mina favoritsidor där för de kan jag adressen till i huvudet. Men ändå, några finns. En utav mina favorit hemsidor är Hexmasters faktoider http://www.faktoider.nu/index.php.

Jag är vetgirig och tycker sådant är mycket roligt att läsa. Att jag sedan glömt av det dagen efter tar ju udden av det hela lite grann. Men roligt är det ändå.


Filosofie Kandidat....

... i socialt arbete ska jag ansöka om nu! YES! Vårt examens arbete är alltså godkänt. Underbart värre.

Igår firade vi Jens med middag på Pios med vegetarisk planka och gott vin. En Irish Coffee på maten så var jag lycklig. Sen tog vi en runda om Harrys innan vi åkte hem. Väldigt trevligt, hoppas Jens hade en bra födelsedag!

Tänk dig svettiga raggsockor

eller hår i handfatet
eller ljudet av en gaffel mot porslin
eller att en gång glömma ställa ut soptunnan
eller att hitta en spindel i duschen
eller att plocka någon annan hund bajs i trädgården...

Ungefär så som dessa fenomen känns känner jag för organisationsteori. fasst lite mer. Jag har idag börjat arbeta inför rapporten som ska lämnas in på tisdag i nästa vecka. det lutar åt att använda Webers organisationsteori som utgår ifrån begreppen byråkrati och makt. Tråkigt värre.

Hästen och jag jobbade på en äng i skogen idag. Lång och låg var fokus, ha kontroll på bogarna och sitt rätt. Vi hade riktigt roligt.

Cesar har blivit med Ester och Ella är dressyrhäst.

Igår kväll impulshämtade jag en katt till. Det är Cesars syster/bror som jag åkte och hämtade sent på lördag kvällen. Efter lite dividerande här hemma har vi kommit fram till att det skule vara trevligt för Cesar med en kompis och hennes ena syskon fanns kvar. Lilla Ester är inte ens hälften så stor som Cesar men hon har var minst i kullen från början så hon är väll lite efter. Det har gått bra här hemma. Cesar vill bara leka med Ester tycker nog hon är lite väl stor och är lite reserverad.

Idag var vi och tävlade i Björbäck. REGN. BLÖTT. ROLIGT! Fruktansvärt väder verkligen... Ella skötte sig bra i första klassen (LB:3) trots att banan mer eller mindre låg under vatten och det regnade från alla håll. Fick en åtta på sista halten, innan har vi nog haft som bäst 5, kanske en sexa på halter men vi har tränat hårt och det gav resultat! Kom nog femma av åtta starter med 65,455%. Andra klassen (------TILLFÄLLIGT AVBROTT; Ester välte en kruka i nacken på mig... har dammsugit en stund...---------) var en LB:2, nu gick hon ännu bättre! Satte alla övergångar och mellangångarter utom en mellantrav som blev lite matt så vi fick en sexa på den. Ännu en gång fick vi en åtta på sista halten!!! Slutade på 69,667%. Kom sexa, fem placerade och ett poäng från placering. Fantastiskt roligt! Var väldigt många fina hästar som startade idag, var final i div II så det var hård konkurrens! Jag är bara glad att hon platsade in! Sist vi red LB:2 på tävling fick vi 44%, ett litet lyft har vi gjort sedan i juni.

Man blir deprimerad för mindre...

http://www.dmi.dk/dmi/index/verden/index/verden/index/verden/verdensvejr.htm?country=Sverige&city=110046044

Jag hoppas innerligt att det slutar regna tills på söndag för då är det tävling. För övrigt passar det inte så bra med regn eftersom min lilla brun behöver stå på TORRT underlag. Fy.

En bäbis på armen

Jag ligger här i sängen med laptopen på magen och Cesar på armen och har det gott. Funderar på att äta lite glass och titta på Ps. I love you tillsammans med älsklingen. Gott.

Annars är det förvirring. Total förvirring.

RSS 2.0