Måndag hela veckan

Är äntligen över. Sedan uppsatsen examinerades känns det som man lever igen. Helgen var härlig och igår var det måndag i vanlgi ordning. Jag åkte upp till växjö för att gå på föreläsning, klockan två gav jag upp och hade fortfarande inte lärt mig något om organisationskultur så jag begav mig hemåt.

Kvällen tillbringades hos svärmor och svärfar med massa god plockmat och innebandy. Vi som var mindre intresserade av innebandy snackade skit och gick en promenad.

Vaken

Klockan 05,10 insåg jag att det inte blir mer sömn utan tittade färdigt på jalla Jalla för att sedan ägna mig åt diverse onödiga sysslor. Nu ska jag äta en avocado och sedan ta en promenad. Lite senare ska Ella motioneras.

R.I.P

Mitt lilla bus;

[IMG]http://i15.photobucket.com/albums/a372/Rumpnissen/Bild018_edited.jpg[/IMG]

[IMG]http://i15.photobucket.com/albums/a372/Rumpnissen/albingalopp.jpg[/IMG]

Examination avklarad!

Underbart. Ett par småsaker ska ordnas sedan är vårt examens arbete godkänt!! Det innebär att jag äntligen kan få min filosofie kandidat examen i socialt arbete vilket också är det enda examen jag tänker skaffa mig förutom socionomexamen. Det har varit fruktansvärt strängt. 

Jag och Micke firade det hela på Max.  

Hästar

Så här ser Lyckas hov ut, inte konstigt att det har gjort ont:


Josse jobbade Ella på töm idag, duktiga lilla hästen. På fredag är det träning för Catrin.

Helsingborg idag.

Idag var jag med hästen på Helsingborgs djursjukhus. När Anders i smedjan utbrast  "nämen, är det du igen??!!" kände jag att det räcker.

Hästen har fått en kraftig hålvägg. Nu väntar sex veckors vila så hornet hinner växa ut så pass att man kan börja motionera försiktigt. Det finns en risk för hovbensrotation så det gäller att ta det lugnt. Fy, snart räcker det på riktigt. Min stackars lilla otursdrabbade häst.

Lagen om allts jävlighet

Lyder mitt liv under. Igår konstaterade jag och älsklingen att medicinen hjälpt och att jag nu faktiskt sover på nättern. Just därför låg jag, klockan 02.00 och funderade på allt möjligt onödigt.

Igår var Honeys föräldrar, broder och farmor och gratulerande mig. Kotletter med champinjoner och timjan. After Eight - kladdkaka till efterätt. Trevligt sällskap, vi spelade Wii hela kvällen.

Jag är en natur begåvning på att spela korkad - det har räddat mig flera gånger.

Nu till den stora frågan, får vi en ny häst i stallet? Kommer antalet vara det samma på tisdag? 1En minus eller en pluss? Eller ingendera. Vi får se.


Ridstövlar

Mina föräldrar sponsrar mig med ett par nya ridstövlar i födelsedagspresent. Just nu har jag nästan helt bestämt mig för ett par Petri Anky Allure: http://www.rijlaarzen.nl/assets/s2dmain.htm?http://www.rijlaarzen.nl/10000098c21481401/10000098c308f2807/10000098c90a95627.htm Finns det någon som kan översätta Holländska åt mig?

Ska dock prata med Catrin först. Kanske finns det några lika snygga Königs?

Shopping

Jepps. Idag ska det handlas. Förhoppningsvis nya ridstövlar, om jag hittar några som passar till mina tjocka ben. Annars blir det trall och tyg till baren. En plånbok också.

Kul.

Alzheimers

Jag hade glömt. Jag fyller ju år idag.

Uppgivenhet. Fulländad och ogenomtränglig uppgivenhet.


Förbannat också

Jag skrev ett väldigt utförligt inlägg om min dag men det försvann. tryckte uppebnarligen på fel knapp på laptopen.

Kan samanfatta dagen så här;
04.00 Vakna
06.40 Styr kosan mot Båstad Ridklubb
09.00 första starten på en något spänd och busig Ella. Drygt 62% och andra placering. Fantastiskt.
10.00 Startar Lycka i LB:1. Hon känndes kanon på framridningen men jag red som en kratta. Fick 61% och andra placeringen även här.
10.40 Tror jag ska dö. Ella backar och sparkar frenetiskt på framridningen. Gör lufthopp när hon inte får som hon vill. En åskådare säger till Josse att den där hästen kommer in ta sig runt programmet....
10.50 Startar LB:1 med Ella. Hon gick som en klocka. Varifrån hon fick det vet jag inte men men. Var lite trippig och tog inte för sig i ökningarna. Fick 59%, vet inte var jag kom.

Jag har nu tittat på filmerna och förstår inte varför jag inte fick mer poäng i LB:n på båda hästarna. Menmen....

Har försökt städa ikväll men tyar inte, är alldeles för trött. Ska gå och lägga mig vid nio. Imorgon är det fördelsedagskalas i förskott.

Putsat och klart

Hua, har laddat inför morgondagens tävling hela eftermiddagen och kvällen. Red Ella för Catrin. Vilket från början var en seg, ovillig kossa blev en entusiastisk och överambitiös balettdansös. Känns bra inför morgondagen. Lyckis gick en kort runda i skogen, det brukar fungera bra för henne så hon är pigg och fräsh. Det finns ändå ingen anledning att sitta och nöta dagen innan, det som inte finns då finns inte. Ella däremot behöver arbeta så hon blir lite matt i kroppen, annars flamsar hon för mycket.

Har nu gjort iordning och packat. Putsat sadel, träns och stövlar. Jag använder lädetvål från B&E. Den är egentligen inte värd pengarna men det är praktiskt med sprayflaska. Jag kommer dock inte köpa de igen. En favorit däremot är Effekt läderbalsam. Ger mycket fin glans samtidigt som det vårdar och impregnerar lädret.

Meningslöst.

Man undrar ju vad sjukvården sysslar med ibland. Förra veckan blev jag väldigt nöjd med vårdcentralen i Hylte. men idag lackade jag ur på länssjukhuset i Halmstad, Hudmottagningen. de vet itne varför jag är där, de vet inte att jag var där i maj, de vet inte vad som är fel. Nu hade de en annan idé än sist dock, men de vet ju inte att jag var där då så....

Fjäskade istället till mig en ny boxer. Vi har TV genom bredbandet så där gjorde jag en bra deal. Inte lätt när åskan slår sönder saker.

Köpte ett par jeans också, upptäckte att det gått hål i mina favoritjeans och fick ta mig i kragen.

Lyckis och jag skulle ha genrep inför lördag idag. Om programmet hade innehållit caprioler hade vi varit i toppform. Tyvärr är det en simpel Lb och ev en LA vi ska rida... Hästen hoppade rundor och sprang mest hela tiden. Gick väldigt fint de minuterna hon lyssnade på mig. Hualigen.

Nu är det natten här. Jobb imorgon.

Bloggen ligger på is

Jag har blivit tablettmissbrukare och försöker jorda mig själv.

Just det. I´ll be back any day now.

RSS 2.0