Plönninge

Igår hämtade jag min älskade lilla LYCKIS! Gud vad jag saknat henne. Dock tog jag inte hem henne, utan jag körde henne direkt ner till Harplinge och plönningegymnasiet där hon ska tillbringa hösten. Hon ska dock inte vara i skolverksamheten utan Philippa ska ha henne! Känns hur bra som helst.


Bättre idag...

... hästen alltså. Vi gav oss ut barbacka en runda i skogen. Red först en ganska lång bit på asfaltsvägen, hästen var ointresserad och seg som kola. Sedan svängde vi in i skogen och knatade över stock och sten, perfekt lösgörande. När vi sedan kom ut på en grusväg kändes hästen betydligt bättre, var kvickare och mjukare i kroppen. Fortsatte dock att skritta på lång tygel för att sedan styra rakt in i skogen igen. Vi mötte ett par med en hund, Ella som sällan bryr sig om någonting tyckte det var väldigt spännande och blåste upp sig så gott hon kunde, växte säkert fem cm! Vi lyckades i alla fall studsa förbi hunden och människorna (som för övrigt såg väldigt bistra ut) och snart var vi ute på asfaltsvägen igen. Där började vi flytta sidvärts i riktigt tvära skänkelviningar, så som vi gjorde igår på träningen. De första blev bra men sen fick hon lite väl mycket eld i baken så jag redde inte riktigt ut att behålla de långa stegen. Svängde in på en skogsväg och gjorde lite skritt och trav övergångar som bara blev bättre och bättre, varvade med sidvärtsrörelser där också; öppnor, skänkelvikningar och övergångar. Ella kändes riktigt fin i kroppen men jag kände att det var på väg att bli "för bra". När hon kommer genom ryggen och verkligen lösgörs så är det som att sätta 666 dynamitladdningar där bak och några i huvudet! Gjorde även några ryggningar och på tredje försöket fick vill den bästa någonsin! Helt stilla i halten, ryggade med stora avslappnade steg rakt bakåt, kom sedan direkt fram i trav med ordentligt tryck och stadigt på tygeln! Det brukar alltid vara något som blir tokigt men nu satt den!

Ser fram emot träningen på måndag!


Fredag!

Dåligt med bloggande i veckan. Nu sitter jag och doppar mango, banan, kiwi, ananas, päron, nektarin och vindruvor i smält blockchoklad! Så jädra gott. Tillsammans med ett härligt grabbgäng (som förnärvarande är förskjunkna i en rambo-film och diverse wow-diskussioner) så blir det inte bättre! Nu började de jämföra sina stora magar också, vi har ätit en del :).

Nåja, tidigare idag tränade jag och Ella för Catrin. Gick väll sådär, hästen ville inte riktigt. Takten var ojämn, bjudningen ojämn och lösgjordheten allt för bristfällig. Men vi hittade lite övningar att jobba med i alla fall! Nästa träning är redan på måndag, Det ser jag fram emot!

Jag överlevde!

Tänkte bara konstatera att jag överlevde dagens övningar som bestod av "att ta sig över bommar". Red ut en runda först, hon var matt i kroppen så gårdagen gjorde nog lite nytta i alla fall. Kunde till och med ställa mig upp och ösa på i galoppen! Kors i taktet, det har aldrig hänt tidigare. Gick sedan ner i padocken där jag lagt ut tre markbommar i galopp som vi galoperade över efter att ha värmt upp lite mer i trav och galopp. Hästen vaknade till och tyckte det var roligt! Hoppade sedan ett litet kryss några gånger för att sedan bygga upp det till en studs. Kom lite tokigt in några gånger med det brydde hon sig inte om. Sedan bytte vi studsen mot en "sex och enhalva". Alltså kryss in, ett galoppsprång och en oxer. Första gången överhoppade hon sig kolosalt, tyckte nog vi var onödiga som bytte övning! Därefter följde två språng där jag satt och smyghöll. Sedan äntligen släppte jag på handen och då hoppade hon jätte fint. Josse var väldigt nöjd och tyckte vi verkligen gjort ett bra jobb. Hästen tyckte det var jätte roligt och brallade en hel del efter hinderna. Nu ska vi se till att hon får hoppa ordentligt fram över, antingen med mig eller Josse.

Det kanske kan anses lite märkligt att jag fånar mig så angående att hoppa den här hästen. Men då ska det tilläggas att hon orskade sju frakturer, en hjärnskakning och flera utslagna tänder på en tjej för två år sedan, just vid ett hopp-pass.

Nya planer för Lyckis?

Jag ska hämta hem Lyckis från falkenberg nästa söndag. Har haft svårt att bestämma mig för om jag ska sälja henne eller behålla henne. Men nu verkar det som att jag inte kommer behöva fundera på det ytterligare ett tag.


Älskade stumpan

Shoppinggalen!

Men idag hejdade jag mig i alla fall. Surfade runt och tittade på schabrak och benlindor, vill ha fler vita schabrak! Har "bara" fem stycken i nuläget och jag vill ha många fler. Behöver också fler vita benlindor, har två uppsättningar men de är så välanvända... Som tur var hejdade jag mig till slut i alla fall. Jag behöver det ju inte, det hade bara varit roligt att ha!

Imorgon tror jag att jag ska hoppa Ella lite, om ägaren tillåter. Var jätte länge sedan jag hoppade sist så det skulle vara roligt!

Huvudvärk men glad ändå

Idag har det verkligen varit lördag. Vi började förvisso morgonen med att åka till soptippen med det som tidigare var ett garage. Vi behövde bara åka två rundor, bra med stor hästtransport! Apråpå hästtransport är vi sugna på att köpa en b-kortslastbil att ha som crossbudss och hästtransport. Det måste ju gå att lösa så man kan använda det till både och men samtidigt vara funktionellt och inte minst säkert! Det är dock inte prioritet ett just nu, det är mycket pengar som ska läggas på huset först...

Red en tur idag också. Tänkte rida en kort runda i skogen men la på hoppsadeln ändå för jag ville trava och galopera ordentligt. Kändes faktiskt helt okej med hoppsadeln idag, det är nog bara jag som är töntig. När jag hade skrittat en stund och funderat på uppläget av träningen överlag beslutade jag mig för att rida lite grann på en äng, ville checka av traven och försöka få den bättre än igår. Valde dock fel äng för precis jämte går fyra unghästar på bete och de höll full rulle som givetvis gjorde Ella ännu mer spänd och disträ än vad hon normalt är när man är ute från ridbanan. Lyckades i allafall få lite uträttat, men jag red dålligt och hon var orolig i formen. Lyckades i alla fall samla henne otroligt mycket i galoppen och då var nedsaktningarna till skritt fina. Traven var helt ok när jag lyckades hålla ordning på allting.


Ella och Lycka gymnastiserade i våras.

Nu är det lördagkväll!

Hemma och ridit

Jag har faktiskt kommit hem från Stockholm även om inte det heller var helt smärtfritt. Det visade sig också att det var arrangören till kursen som krabblat med min anmälan, så jag inte anklagar någon annan! Det var verkligen jätte skönt att vara hemma igen.

Idag red jag äntligen igen! Nästan en vecka sedan sist, har kliat i varenda kroppsdel. Ella hostade en del när jag red förra helgen så hon har fått ta det lugnt i några dagar och har haft täcke när det regnat mycket. Hon var ändå väldigt pigg och känndes bra i kroppen! Annars kan hon vara pigg, vild och stel i kroppen efter att ha tagit det lugnt. Red barbacka, har fått nojja på hoppsadeln och vill inte rida med den i onödan. Det gör ju lite ont i rumpan att rida barbacka men när jag paddar upp med både schabrak och fårskinnspad så går det :).

Skrittade ut en liten sväng i vanlig ordning innan vi red ner på ridbanan (rider bara ut i skritt barbacka än så länge...). Började gymnastisera med halter och framdelsvändningar på en gång, sedan gjorde vi lite skritt/trav övergångar och ryggningar och efter hand red jag lite länger streckor i trav (vilket innebär ca ett halvt varv) varvat med övergångar och volter. Därefter red jag en av mina favoritövningar;
Vända upp på medellinjen i trav och rida skänelvikning för exempelvis höger skänkel, strax innan man kommer ut till spåret fattar man galopp i sidförflyttningen och rider rakt fram. Fungerar väldigt bra på Ella! Hon var jätte fin i galoppen i dag och vi gjorde många galoppfattningar och kände lite grann på den förvända galoppen som fortfarande är lite spänd men väldigt stadig. Sedan tog vi ytterligare lite travarbete där jag bad om mer tryck och aktivitet, hade lite svårt att hänga med i allt skump så vi avslutade ganska snart.

Nöjd med hästen insatser idag och för ovanlighetens skull tycker jag faktiskt att jag red helt okej själv också. Imorgon blir det nog lite lull i skogen!

Bloggning från Stockholm

Fy vilken jobbig dag!

Klockan ringde 03.30 och David nästan knuffade ur mig ur sängen, det tog emot, mer än aldrig förr. Min far ringde 03.35 för att kontrollera att jag tagit mig upp. Det hade jag, men jag hade lika gärna kunnat sova vidare så det är en bra säkerhet. Utan David hade jag garanterat sovit vidare... Nåja, jag var snabb och hade packat färdig igår men eftersom jag är så förbannat rädd för att flyga gav jag mig av. Nervositeten blir lixom inte bättre av att man sitter still. Ankom till Halmstad City Airport (vad internationnelt det blivit....) 05.00. Tabben var ju att de öppnade först 05.45 så jag fick sitta i bilen och lösa korsord... Tack för den. Sen var det snabbt in på toaletten eftersom jag hade hållt på att kissa på mig. Självmedicinerade lite för ångest (min flygrädsla är inte att leka med...) och sedan var det bara att checka in. I vanlgi ordning blir jag fast i säkerhetskontrollen, jag fastnar alltid där ;). Men efter att de gått över mig med den där bip-grejen fick jag passera. Sen var det bara att hoppa på flyget, hålla i sig och hoppas på det bästa. Självklart landade jag tryggt i Stockholm en dryg timma senare.

Sen kom nästa problem. Var fan finns flygtaxin? Stirrade runt ute i regnet ett tag (jag är inte speciellt konstruktiv när jag är nervös, stressad och drogad samtidigt) innan en vänlig själ informerade mig om att jag skulle ringa flygtaxi inne på arlanda så kom dom och plockar upp mig. Tyvärr hade den telefonen flyttat på sig och inte ens personalen i informationen visste var den hade tagit vägen. Efter lite letade hittade vi den och efter att chuaffören litat efter mig i ytterligare en kvart hoppade jag in i taxin och resan styrdes mot Solna.

Nästa bekymmer. När jag ska registrera mig på konferensen finns jag inte med. Jag tänker inte nämna några namn, men personen som skulle anmält mig har tydligen inte gjort det. Nåja, jag fick fylla i en anmälan på plats, men FY vad pinsamt. Har dessutom försökt få tag på vederbörande (vad jag hatar det ordet...) hela dagen utan lyckat resultat. Konferensen har sedan flytit på och varit riktigt intressant. Jag ser verkligen fram emot onsdag då det är en temadag med fokus på rättssäkerhet i utredning och bedömningsarbetet (jag är lite av en rättssäkerhets-facist).

Nu sitter jag på hotellet och äter någonslags tunnbrödsrulle med falafel i . Ganska gått för att vara fast-food på Hemköp. Jag är helt enkelt för trött för att ta mig för något annat. Hotellet ligger i ett stort shoppingcenter med 120(!) butiker så jag tog mig en liten rundtur. Köpte en present åt min älskade och tandkräm. Tandkrämen fick nämligen inte plats i en-literspåsen i handbagaget. 

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och somna tidigt så jag är utvilad inför morgondagen då jag kanske tar en tur in till storstaden.  

Det verkligen öser ner!Regn alltså. Helt fruktansvärt, snart sköljs vi bort. Hoppas det slutar regna och att vi får en fin höst, speciellt september måste vara soligt (någon fyller år då...). Katterna har utvandrat och är ute i regnet, tycker de borde vilja vara inne men icke då...

Igår städade vi här hemma, alltid lika svårt att ta sig för men lika skönt när det är gjort. Efter ett par timmar tyckte jag att jag hade gjort mitt och lämnade David hemma med dammsugaren, vilken grabb man har! Så åkte jag och red. Ella var på ett riktigt riktigt skit humör. Någon gång i månaden får hon för sig att man inte får ta henne i hage. Då är det lfullkomligt omöjligt. Hon springer bara runt och brallar och sparkar. Fick överlista henne med att ta ut Cessan ur hagen och sen vänta ut henne en stund till hon tröttnade och ville följa med kompis.
Väl i stallet var hon som vanligt igen och vi gav oss så småning om ut i skogen. Hon var jätte snäll i början, till och med lite seg så jag vågade galopera. Tyvärr hostade hon väldigt mycket så vi skrittade mest, verkar som damen börjar bli förkyld. Hästarna går fortfarande ute på nätterna och nu har ju temperaturen sjunkit samtidigt som det bara regnar mer och mer. När vi kom hem torkade jag henne och la på henne ett regntäcke. Hoppas det hjälper och att hon piggar på sig.
Igår kväll var det lite vänner här och vi fördrev tiden med att spela poker och riva vårt "garage". Halva garaget ligger nu kvar där det stod från början och den andra halvan ligger på gräsmattan. Det är dagens stora projekt att riva färdigt det, om det nu kan sluta regna.

Bild från våren -08.

Jaguar

Idag lånade vi hem en Morris and Nolan och så lånade vi en Jaguar av samma kompis som vi lånade Jensen sadeln av. Morris ans Nolan låg okej, men det var bara en 17" och nästan för liten för mig så den gick bort. Jaguaren däremot låg prima ballerina på hästen och givetvis sitter man ju som en smäck i den! Hästen gick riktigt trevligt det lilla vi red så det känns väldigt bra. Så nu hoppas vi att vi kan finna en annan sådan begagnad till salu någonstans för en vettig peng! Är hur peppad som helst!


Bilden lånad av sadeldoktorn.se

Usch så tråkigt.

Ägaren fick bara med sig tre sadlar hem (de som enligt butiken troligen kunde passa utifrån ägarens beskirvning). Det blev en Jensen (fast den lånade vi av en kompis), en BR och en Jacson. Alla tre var toksmala! Det var inte ens någon idé att försöka provrida, dessutom är hästen nog mer svängd än vad vi vill ha det till ;). Tyvärr kunde vi inte utläsa vad det var för bomvidd på BR och Jacson och Jensen är ju måttsytt så vi blev inte mycket klokare alls.

Vi får hoppas att hon hittar något annat att ta med sig hem imorgon!

Sadelprovning ikväll!

Å så spännande! Ellas ägare ringde mig innan och förhoppningsvis kommer hon hem med en stoooor samling sadlar vi kan prova!

Mår dåligt.

Har ont i huvudet, hostar och mår illa. Känns inte alls bra. Det tillsammans med att vi ska äta middag hos svärmor gör att det inte blir någon ridning idag heller. Imorgon hoppas vi däremot att det ska bli lite ridning och kanske till och med sadelprovning?

Igår kväll låg jag och försökte sova och det gick inte så bra. Det var väll främst jobbet som spökade (undra när jag kommer lära mig att inte ta med jobbet hem) men så började jag fundera lite på min hälsa. Så plötsligt slog det mig! Jag är ju allergisk mot aluminium och vad innehåller alumium? JO, vaccinet mot svininfluensan (H1N1). Hur man kan glömma en allergi kanske är svårt för er läsare att förstå. Men om ni vore allergisk mot så mycket som jag hade ni förstått... Jag är nu mera överflyttad från hud- och infektionsmottagningen till vårdcentralen (jag har snurrat runt på de flesta avdelningar och mottagningar känns det som) så jag får ta mig upp till vårdcentralen någon dag och se om de kan hjälpa mig. Kanske finns det någon annan variant av vaccinet utan aluminium?

För att förtydliga så har jag nedsatt immunförsvar samt astma (utöver allergierna) så därför bör jag vaccineras, annars är sannolikheten att smittas väldigt stor. Risken att smittas är ännnu större med tanke på mitt arbete. Så jag har lite att reda ut (utöver lite andra åkommor jag dragit på mig som troligen också borde utredas....).

Nåja, nu ska jag sluta klaga och börja kurera!

Enbart arbete.Har jobbat from 06.40-18.00 idag. Så ingen ska komma och påstå att vi tjänstemän/kvinnor inte gör något på jobbet och kommer och går som vi vill. Det tråkiga var bara att anledningen till att jag var så tidigt på jobbet var för att jag skulle hinna förbereda en sak nogrannt för en avdelnings skull. Två timmar visar det sig att jag gjort det helt i onödan. Morr. Å andra sidan är det det som är det fina med att jobba med människor.

Jag var så trött efter jobbet så jag orkade inte handla. Vi letade upp lite pastasås i frysen och kokade spagetti. Inte så nyttigt men det fick duga. Annars har kvällen bara försvunnit i ett nafs och nu är det dags för sängen.

Bilden här från Hultan. Tur att man ser lite mer vettig ut på jobbet.

Snart natten (eller, det är natten).

Igår tog jag och Ella ett barbacka pass på ridbanan. Började skritta ut en lång runda men sen tyckte jag att vi behövde göra något mer konstruktivt. Blir mycket barbacka nu eftersom vi inte har någon sadel som ligger hundra på henne, hon har ändrat sig över ryggen. Förhoppningsvis blir det sadelköp i nästa vecka. Nåja, min rumpa tyckte det var så där att rida två barbacka pass på rad men det gick. Planen var att skritta och galopera eftersom hon har så förbannat stötig trav. Men hon bara bockade och sparkade när vi skulle fatta galopp så jag la ner den idén. Red massor med bakdelsvändingar vilka tyvärr blev sämre och sämre, De började riktigt bra men efter några stycken blir hon frågande och spänd. Gjorde ett par ovanligt fina ryggningar! Skänkelvikningar för vänster skänkel satt som en smäck. För höger skänkel var de inte riktigt lika bra för hon tog inte höger tygeln. Gick då in på en stooor volt och flyttade undan henne för högersknkeln till hon tog stödet och då fungerade även de skänkelvikningar väldigt bra. Efter ca 20 min var vi nöjda och skrittade av. Jg hade härligt med träningsvärk i rumpan och ryggen idag efter att ha sutiit och travat runt barbacka!

Ella, smidig som aldrig förr. Bilden tagen i våras.

Kvällen tillbringades hos Ida som fyllde 22! Vi hade väldigt trevligt och åkte senare in till krogen. Jag och Hugo åkte hem med bussen som går strax efter 12 och det var tur. Efter en flaska vin, fyra cider och ett par glas bål var jag ganska bra i gasen och behövde sova. Var hyffsat seg i morse men framåt lunch var det bara att trampa på gasen igen.

Moa, Ida och Diana. Bilden tagen på Hugos födelsedagsfest.

Har tillbringat eftermiddagen och kvällen tillsammans med min släkt på pappas sida. Grilling och poker stog på schemat som alltid när vi träffas (vilket vi gör två gånger om året). I vanlig ordning spelade jag också av grabbarna alla pengar och gick hem med en betydligt tyngre pengabörs. Jag vet inte hur jag bär mig åt men jag är en jävel på poker.


Härlig sommardag!Det är ju så typiskt att solen kommer tillbaka nu när jag har börjat jobba igen. Vi hade två regnfria dagar på hela semestern, men nu passar det tydligen med högsommarvärme igen.  Tillbringade kvällen i sommarens tecken, jag och Ella var ute en låååång tur i skogen, BARBACKA! Hon vilade i ca fyra veckor tidigare i sommar och har bara varit i gång i ungefär två veckor. När vi satte igång henne gav vi oss f*n på att det skulle gå att rida ut på henne. Tidigare har hon slängt av mig så fort vi kommit längre hemifrån än 500 m. Men enträget har vi hållt på och rida ut nu, med ett stigläder runt halsen och balasen på rätta stället har det gått smärtfritt. Så idag lullade vi ut, hade bara tänk skritta men hon var så lugn så jag provade att trava. Hon var jätte gullig och travade så sakta och fint. Hon fick ett litet damp när vi var på väg hem, men halvvägs ner i dikten upptäckte hon att det inte var en bra idé så hon lugnade sig.

Har anmält oss till en tävling 23 augusti. Har inga förväntningar alls eftersom vi fortfarande inte ridit ett enda vettigt ridpass på ridbana och därmed ingen vettig ridning alls. Även om det går att rida ut så är det fortfarande mest fokus på att hålla henne på mattan och hålla sig själv kvar i sadeln. Ska rida tävlingen mest för att komma igång och sätta lite press på mig själv, annars kommer jag lulla runt i skogen till vi blir gråhåriga :).

Till middag i dag blev det en snabbrätt. Ugnsbakad potatis med rödlök och haricot vertes. Till det blev det förvälld sparris och marinerade quarnbitar. Mums!

Semester är slut.

Man kan ju minst sagt kalla mig periodbloggare. Men så gör jag det ju också bara för min egen skull så det spelar ju ingen roll.

Semestern har helt enkelt varligt för härlig för att jag ska ha haft tid att blogga! Orkar inte skriva allting så därför blir det en bildbomb istället.

Så här såg vårt camp i Hultsfred ut om man låg i vårt tält och tittade:


Helmysigt. Den absolut vanligaste respresenterade (blivande) yrkeskåren i vårt camp var läkare. Det kunde man ju inte tro:Min "svåger" Jens säger uppenbarligen något mindre intressant till mig eftersom jag håller på att somna:Jag hann även med att anordna en kusinträff:Jag är på väg ut på en korgrunda för ovanlighetens skull:


Jag kom också fram till krogen:


Vi har fått en ny familjemedlem också. Öskan får här uppgiften att göra mina feta låt (som aldrig någonsin borde publiceras på internet!!!) till ett sötare motiv:


Vi har hunnit med ganska mycket mer under semestern också, men kameran har ju inte varit med överallt!

Man är alltså tillbaka på jobbet igen och det känns helt okej. Dagarna går ju förbannat fort och jag hinner knappt med någonting. Jag och mannen har börjat ta hand om oss själva lite bättre, eller i alla fall göra ett försök. Efter att jag tog på mig en ett par år gamal klänning förra helgen och upptäckte att den stramade lite väl mycket insåg jag att det behövs ta till åtgärder! Ikväll har middagen bestått av ris, morotsbiffar och brunsås (allt hemmalagat givetvis, inga halvfabrikat här inte!). Jag skiter högaktingsfullt i alla dieter som finns utan tänker: om jag stoppar i mig mindre kalorier än jag gör av med fixar det sig! Enkel matematik!

Nu är det natten här, klockan ringer trots allt 05.30 och jag behöver min skönhetssömn!

RSS 2.0