HoppelihoppElla Bella bus gjorde comeback som hopphäst för ca en månad sedan. Hon var riktigt duktig!

Ridtur med Lyckis

Direkt när jag kom hem från jobbet åkte jag till stallet. Tog med en hög granris som blivit över av det vi la på landen. Lyckis kommer förhoppningsvis tycka det är mumsigt att gnaga på i natt. Vi begav oss på en liten tur i mörkret ikväll. Skrittade länge på lång tygel innan jag började arbeta med lite skänkelvikningar och flytta bogarna. Hon blev tyvärr bara spänd och då nörjade jag pilla henne i munnen. Efter en stund kom jag på (man hade ju kunnat vara lite mer snabbtänkt) att det nog var bäst att sluta försöka korta halsen på henne och istället låta henne ta kontakt med bettet som hon vill. Så jag tänkte om och drev fatt på bakbenen och kontrolerade dem med mina sittben för att få stöd fram till handen. Det blev ett riktigt sugproppssug jag fick som gensvar och hon längde villigt sin hals till min hand. Därefter gjorde vi några travövergångar.

Imorgon blir det ett litet pass på banan, lite cavaletti ska vi också hinna med. Ska man bli hopphäst är det lika bra att ta alla chanser man får!

Bjuder å en bild ifrån midsommar så här i vinterrusket, bara för att komma ihåg att det inte alltid är så här mörkt;

Från vänster; Anki (svärmor), jag, David (sambo), Martin (Davids kusin), Andreas (Davids kusin)

Prag i bilder

Anki och Lennarts hotellrum:Vill du tortera någon?


Vår förtjusande värd på hotellet:


Laddar för VM-final:Snyggaste innebandybollarna i stan:


Staden:Små små steg

Äntligen var det Catrin-träning igen! Verkligen helt underbart. Jag berättade för Catrin att jag inte har kontroll och att Ella lätt springer ifrån mig. Vi började arbeta med små steg i låååågt tempo - det var segt som kola! Vi arbetade växelvis på volter och rakt fram. Jag fick fokusera på att inte parera med ben och händer utan bara sätta mig i position och se till att hon följde mig. Sedan red vi lite skänkelvikningar. Jag red in ett par steg i skänkelvikning och sedan la jag en volt för att få fatt på yttersidan innan jag red ett par steg till i skänkelvikning. Jag fick rådet att låta det vara segt och fokusera på fotförflyttningen och eftergiften i sidan snarare än tvätning och tempo. Det blev jätte bra när jag fick ordning på allting!

När vi kom till galoppen så fick jag flytta henne lite sidvärts på volten i vänster varvet, därefter red jag in på kvartslinjen och red en diagonal i öppna ut mot långsidan. Väldigt fiffigt för att lösgöra sidorna och styrka! I höger varv red jag istället skänkelvikning i galopp på diagonalen. Svårt  och jobbigt. Vid det är laget var Ella väldigt trött och sparkade lite grann. Helt ok eftersom det blev väldigt bra till sist!

16 januari blir det troligen nästa gång!

Märkligaste hästen i staden.

Hur kan det komma sig att när jag äntligen kommer hem efter två veckors flängande runt i europa och ska rida min häst får hon tryckningar och hovbölder? Det är lagen om alls jävlighet det! Igår när jag kom till stallet upptäckte jag att Lyckis var varm i kronranden på vänster bak. Vi tar ut och linar henne och hon är halt i höger varv. Så jag ringde hovis idag och han kom efter en kvart. Vi hittade inget konkret utan han skodde om henne runt om. Värmen hade också försvunnit så förhoppningsvis var det ingenting.

Lite senare i eftermiddag är det äntligen dags för Catrin träning! Ska bli jätte roligt, men det var länge sedan sist...

Hästeri

Igår fick Ellis gå en runda på banan. Jag försökte ge mig ut en runda i skogen på henne men när vi skulle gå över en stock sm legat över stigen sedan tidernas begynnelse så började jag frundera på att vända hem eftersom hon studsade, försökte vända och hoppade rundor bara för att hon inte ville kliva upp stocken. Efter ett par minuters stegrande gick hon vidare som ingenting. Tre minuter senare, helt utan anledning ställde hon sig och gjorde en capriole direkt efter, jag var otroligt lycklig över att jag hade min halsring att grabba tag i annars hade jag haft ont idag.

Vi vände hem efter det och red lite på ridbanan. Ett kort pass eftersom jag fortfarande inte är på topp. Jag började arbeta på åttvolt och lade sedan krutet på galoppfattningar. I slutet gjorde vi ett par skänkelvikningar och lite förvänd galopp. Hon var väldigt fint men springer fortfarande iväg.

+LA rörelserna sitter tekniskt.
-Måste förbättra bärighet

Lyckis gick en kort runda i skogen idag. Hon har inte ridits på nästan två veckor så vi skrittade mest och red några skänkelvikningar ch ryggningar. Gjord tre trav övergångar och sedan var vi nöjda.

+Hon vill otroligt mycket
+Hon är lite väl taggad och busig

______________
För övrigt godkändes jag idag på den näst sista uppgiften under min utbildning. Vi hade samtalsträning och filmades och jag var helt makalöst bra! ;)

Tillbaka till verkligheten.

Well well well. Vad säger man. Vi har haft en fantastiskt trevlig långweekend i Prag där vi bott på det förtjusande och delikata hotellet Triska. Hotellet var inrett men fantastiska antika möbler och ägaren (?) var en lika gamal och förtjusande man. Frukosten kunde varit bättre men även jag klarar mig lång på chocopops och kaffe.
 

Fredagen spenderade vi på staden där vi bland annat besökte ett Tortyrmuseumt och fick manikyr. Under lördagen tog jag och Anki oss till Prags kärna där vi shoppade och fikade gott med mycket skvaller. Söndagen bjöd på innebandy vilket tyvärr endast resulterade i VM silver. Jag var dock snyggast av alla svenskar på plats med gul klänning, blå munkjacka och innebandybollar som örhängen. Måndagen spenderade vi med at fortsätta se staden som man inte kunde få nog av. Underbar stad, tjeckerna var dock inte lika bra på engelska som alla andra.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/vm2008.asp?s=vm2008_artikel&aid=%2033048%20 
Jag och Anki är bortklippta ur den här bilden, min älskling är skymd. Men en hejande Jens och Lennart kom med. Killen med trumman berättade en rolig anekdot om hans katt som bajsade julgransglitter.

Over and out

Prag - här kommer vi!

Men först, dagen som varit. Jag började morgonen med ett besök hos folktandvården. En årlig koll av mina tänder gjordes och jag fick betyg godkänt och kunde knalla där ifrån och vänta på en ny kallelse om ett år. Detta besök kostade mig 365 kr (300 kr avdrag). Låt oss titta lite närmare hur mycket en månad kostar för en allergisk liten tjej med tänder, hosta och diverse annan skit.

Jag började 1 december med ett besök hos Hudmottagningen för att påbörja tester om kontaktallergi mot olika ämnen och kemikalier. detta besök träffade jag en sköterska och la ut 100 kr.

Ett par dagar senare kom jag tillbaka till Hudmottagningen för avläsning av testerna. Träffade en läkare och betalade 260 kr.

Efter ytterligare ett par dagar kom jag tillbaka igen för att läsa av nya tester. Detta betalades vid det tidigare besöket.

I tisdags stod jag inte ut med min hosta och gick till vårdcentralen. detta korta besök kostade mig 130 kr.
Samma dag hämtade jag ut min hostmedicin för ca 150 kr.
Idag var jag på folktandvården och betalade 365 kr för en rutinkoll.  
Sedan gick jag hämtade ut två andra recept, bland annat allergimedicin, summa ca 80 kr.

Summa; 1085 kr på 10 dagar.

Det jävliga är ju att jag inte planerar fler läkarbesök när jag nu nästan är uppe i högkostandsskyddet :).  Ännu jävligare är all den tid jag lagt ner på att få intyg och journalanteckningar osv för att jag ska få ta med mig medicinerna till Tjeckien. Har både ringt och mailat Tjeckiska ambassaden i Stockholm. Som tur var svarade de inte i telefon för jag är inte överdrivet bra på engelska.


Nog om det. resten av dagen tillbringade jag på arbetet och sedan var jag och Davids mamma på husvisning. På samma gata som vi bor! Det är alltså Anki och Lennart som funderar på att flytta, inte jag och David. Huset var jätte fint! Jag var i stallet en snabb runda och gjorde iordning för den kommande veckan för att underlätta så mycket som möjligt för hästskötaren. Tog ner Lycka och Ella i padocken en stund så de fick springa av sig, fy vad roligt det är att titta på dem när de brallar rundor. Nu ska jag spela en omgång spindelharpan innan jag packar!

Tjackhora

Idag har jag fyllt ut mitt medicinskåp med ytterligare en medicin, beroendeframkallade vid höga doser till och med. Det är Cocillana-Etyfin jag fått för min hosta, den innehåller tydligen lite morfin så jag håller mig borta från bilkörningen ett tag fram över. Man ska visst kunna få riktiga trevliga effekter om man klukar någon deciliter, dock kommer visst lite förstoppning på köpet så jag håller mig borta från det.

Jag har vid ett tidigare tillfälle fått en beroendeframkallande medicin, som jag har en del kvar av, jag knarkade alltså inte upp allting ;). Detta tillsammans med det faktum att en gamal kompis mamma missbrukade morfin under flera som hon fick utskrivet av olika läkare år får mig osökt (?) att tänka på hur lätt det är att missbruka mediciner.

Du får vid ett tillfälle någon beroendeframkallande tablett utskriven, kanske mot smärta, du börjar ta dem och får någon trevlig bieffekt, kanske känner du dig lite lugnare, mer tillfreds, får lättare att sova, stressar mindre och så vidare. Du går tillbaka till läkaren, säger att du fortfarande har ont och får ett nytt recept tillsammans med en remiss till sjukgymnast. Efter den dosen medicin börjar du få abstinens, din läkare nekar dig fler recept och hänvisar till panodil. Du går då till en ny läkare och kör samma visa, kanske parallellt med ytterligare en läkare.

Med tanke på högkostnadsskydd både inom sjukvården och på apoteket blir det inte ens speciellt dyrt att missbruka. Sen sitter man dör i träsket och man fungerar inte normalt utan sin medicin som i början skulle vara en tillfällig lösning på ett skadat knä. Det krävs inte ens speciellt mycket karaktär för får man en medicin utskriven man ska ta tre gånger om dagen gör man ju det. Har man fortfarande ont är ju alternativet att gå runt med smärta.

På grund av det här med beroendeframkallande har jag tackat nej till insomningstabletter. I tidigare inlägg har jag skrivit om hur jag har svårt att somna och det är för jävligt de gånger det händer. Men va fan, jag har lite för lätt att bli beroende av saker och har lite för lite karaktär så jag ligger hellre vaken. Fast jag har kanske lite för låga tankar om mig själv, har inte blivit beroende av någon annan medicin än i alla fall.

Nåja, det var mina funderingar för dagen. Over and out.


Omsorgshandläggare

Nu är det klart, avtalen är skrivna. 2008-01-19 börjar jag ett heltidsvikariat på ett år som omsorgshandläggare inom äldreomsorg och psykiatri i Hylte Kommun. Det är förvisso det jag gör nu också, som timanställd och bara äldreomsorg. Det ska bli roligt!

Varför är det så svårt att rida?

I söndags tränade Josse dressyr för U, en bravur till henne! Ella hade varit tjurig och det hade tagit lång tid innan Josse fick henne med på noterna men det hade gått bra på slutet. Igår när jag satt upp på Ella kändes det verkligen att hon hade jobbats igenom dagen innan. Hon var väldigt trevlig i början! Dock så blir hon piggare och piggare genom passet och jag har svårt att få henne att vänta. I traven blir hon kort och springig så det är lättare att lösa i galoppen. Dock blev hon ännu piggare i galoppen och började lägga sig i handen. Vi gjorde då flera galoppfattningar och arbetade på liten volt växlat med att rida helt rak på långsidorna. Efter en stund lättade hon i handen och blev fin. Då gick vi ner i trav och hittade tävlingstraven en liten stund innan jag gav upp.

+Bakdelsvändningarna har förbättrats enormt. Även skänkelvikningarna blir bra när jag rider rätt.

- Måste träna mer på ryggningar. Måste även hitta fokus så jag kan bibehålla tävlingstraven och faktiskt rida i den. Jag måste helt enkelt få mer kontroll, även när hon är överpigg och jätte laddad.

Lyckisen har fått vila över helgen och på torsdag-måndag åker jag till Prag. Så hon får vila de här dagarna också, känns inte lönt att göra något annat än att pussas.

Stockholm

i föregående inlägg lovade jag en uppdatering efter Stockholmsresan och eftersom bredbandet nu mera är funktionellt igen så kommer den här.

I fredags eftermiddag styrde vi kosan mot det kungliga huvudstaden. Pappa körde första biten och efter Linköping tog jag över, jag är grym på storstadskörning, eller.... Vi kom så småning om fram till Hotell Rival, vi har bott där en gång tidigare för fem år sedan så valet av hotell var enkelt. Fredag kvällen spenderade jag och Hugo på hotellrummet och utnyttjade roomservice till max.

Lördagen spenderades på Götgatan med shopping. Jag handlade en skjorta och slips till Hugo, han blev grymt snygg och trivdes bra, det var tur, för den hutlösa summan. Efter en middag på Söderkisen tog vi taxi till China Teatern där vi såg The Producers, Ola Forssmed stod för den största prestationen och vi skrattade så vi grät. Efter det blev det kvällen eftersom jag har årtiodets hosta och var ganska matt, söndagen bjöd på Ikea och ytterligare lite shopping innan vi begav oss hemåt.

Till helgen bär det av till Prag och nya upptåg. Förhoppningsvis har min hosta gett upp då så jag kan busa till det lite mer.


Passa er för att göra vinterfint i trädgården...

Tyvärr måste jag meddela att bloggen ligger lite på is. Det hände en liten olycka mellan en elektrisk häcksax och en telefonkabel i söndags vilket lett till att vårt bredband för tillfället inte fungerar överhuvudtaget. I väntan på att min snälla far ska komma och laga detta får ni trogna läsare stilla er.

Det har hänt mycket de senaste dagarna som jag skulle vilja redogöra för, till exempel en fruktansvärt trevlig konsert med Timbuktu, storhandling på Willys(en upplevelse i sig...) och Ellas comeback som hopphäst. Vi får se om jag kommer ihåg dessa tankar tills kabeln är lagad, annars har jag alltid nya upptåg för mig. Till helgen väntar en resa till Stockholm, det ska ni får en riktig resumé av, det lovar jag.


RSS 2.0