Vildhästen.

Igår var Nisse mer vild än tam. Han reste sig så många gånger att jag tappade räkningen och drog flera härliga bockrundor med mig ylandes på ryggen. Vårkänslor kombinerat med storhetsvansinne skulle jag tro.

Jag känner att jag behöver lite hjälp att tämja honom, så på fredag åker vi ner till Catrin. Skoj!

Snabb uppdatering

Nisse går som tåget. Förra träningen kunde vi raskt konsatera att takten och lösgjordheten är bra! Rakriktningen är på god väg och schwung är på gång. Med sådan utveckling har vi nu börjat fokusera ännu mer på att han ska vara ännu lättare att rida. Automagisk helt enkelt!

VNV Nation

"I don't want you to change for all the hurt that you feel
This world is just illusion always trying to change you"

Illusion/VNV NationStöld!

Jag erkänner bildstölden på en gång. Det är givetvis Nisses ägare som fotograferat men jag antar att det är ok att publicera den här.

Jag ville bara illustrera dagens lyckade ridpass med ett bildbevis på förvänd galopp:


När man får lov att rida en sådan här trevlig häst kan man ju inte vara annat än sprudlande glad!

Överträffat mig själv!

Idag har jag överträffat mig själv flera gånger om. Jag stannade hemma för att putsa fönster istället för att rida. Det ska egentligen inte kunna hända. Men idag var snickarna äntligen färdiga med våra nya fönster så det var ett rent nöje att putsa dem! Är så glad!

Ridning blir det på söndag för imorgon ska T till skånelandet och ta hem hästen vi var och provred för några veckor sedan. Jag ska åka till soptippen, sätta upp gardinstänger och stryka gardiner.

Den vackraste låten som finns:

Hästlöst och kallt.

Ingen ridning eller häst varken igår eller idag men imorgon får jag äntligen rida igen. Man kan ju inget annat än att vara ridsugen när man får träna med Nisse!

Istället sitter jag här och huttrar. Snickarna har varit här och bytt ut hälften av våra fönster, andra hälften byter de imorgon. Börjar undra om de här fönsterna verkligen är täta eftersom det är så kallt i huset... Eller så beror kylan på att huset har genomströmmats av kall luft hela dagen... Vilket som helst.

Tjurskallarnas kamp...

...bestod delar av söndagens pass med Nisse av. Han hade plötsligt och helt utan förvaning tappat förmågan att fatta galopp i form och balans men efter enträget (minst sagt) tragglande fick vi igenom det också.

Förutom tjurskallighet visade han prov på riktigt härlig trav, enormt register i sin galopp och liten svängom i förvänd galopp.  


Resultatet

Så här såg det ut i slutet av träningen i fredags:


Helt förbannat lyrisk!

Jag har ingen aning om hur jag ska samanfatta dagens träning för Catrin. Jag kan egentligen inte påstå att det kändes speciellt bra, förmodligen på grund av all förvirring. Vi började nämligen med embryo till tramp idag och jag blev minst sagt tagen på sängen... Syftet var givetvis inte att hålla på med regelrätt piaff träning utan bara att få Nisse att korta sig bakom sadeln med samma teknik som man använder när man lär in piaff. Medans jag slet mitt hår för att hålla ordning på sitsen, förhållningar med säte och hand, skänkla i takt och dessutom hålla takten med spöt ibland gled Nisse omkring och visade vad han kunde...

Catrin avslutade träningen med att beröma Nisse (och mig lite grann). Han gör stadiga framsteg hela tiden och är så fantastiskt snäll. Hon tycker vi har ett bra upplägg som håller balansen i träningen utan att pressa honom. När Catrin dessutom ringer upp ett par timmar efter avslutad träning för att återigen beröma arbetet vi lägger på honom blir jag verkligen glad!


Dagens (måndag+ tisdag)

Väder: Solen strålar som aldrig förr. Enbart positivt om man inte sitter i en bil i 105 mil utan solglasögon...

Insikt: P4 spelar bra musik... (börjar jag bli mossig?)

Krämpa: Sömnbrist...

Fras: Snart är vi hemma... (började vi säga när vi hade ca 55 mil kvar...)

Utseende: Allt för nonchalant, måste rycka upp mig.

Bästa: Min och Lenas förträffliga middag på en grekisk restaurang, jag beställde in två förätter och servitrisen lovade att det inte skulle bli för mycket. Han ljög.

Bedrift: Jag har aldrig någonsin hållt mig vaken under så här mycket bilåkande!

Off we go!

Dagen började med att jag styrde kosan mot Falkenbergsortens ryttarförening för att stötta P vid dagens tävling. De hade ett bra upplägg under framridningen och det såg lovande ut. Tyvärr råkade nog både häst och ryttare ut för hjärnslapp när de kom in på tävlingsbanan, för de kan otroligt mycket bättre!

Inspirerad och tävlingssugen åkte jag sedan hemåt för att ta Nisse på en tur till ridhuset. Dagens pass var riktigt bra. Han tog i ordentligt redan från början så mot slutet blev han lite låg fram och näsan trillade in, men vad gör det när han visar vad han kan! Galoppfattnignarna lyckades vi riktigt bra med idag, helt klart bästa passet hitintills ur galoppfattnings-synvinkel! Lyckades även sätta tillbaka honom riktigt mycket i galoppen, växlade med att rida normal galopp, jägersro-galopp och riktigt kort galopp. Jag fick hjälpa till en hel del i galoppen, men det är ju så det är i perioder när man ska höja ribban och det gjorde vi sannerligen idag.

Faktum är att vi höjde ribban så mycket att jag anmält oss till en tävling XD. Vi är mycket väl medvetna om att vi ännu inte kan utföra alla moment i en LB men jag tycker det är viktigt att komma ut med hästarna i tid. Så den 11 april ska vi "se och lära" i Susedalen, ingen tävling för vår del, utan bara programträning på bortaplan!Nu ska jag ta och packa ihop mina sista grejer innan lite jobb tar vid. Imorgon åker jag på tjänsteresa och återkommer tisdag kväll (är tanken...).

Frustrerande!

Skrev ett långt och utförligt inlägg om gårdagens dressyrpass som sedan raderades när jag stängde av pop-up blockeraren.

Summa: Nisse kan numera briljera med framdelsvändingar och väldigt trevlig, balanserad arbetstrav. Förbättringsområden är fortfarande galoppen och sidförflyttning i trav som dock blir stadigt bättre för varje pass.

Nisse är duktig, jag är mindre duktig. Over and out!

Torsdagen 4 Mars 2010

Väder: Solen skiner som aldrig förr. Jag måste hämta mina solglasögon som ligger i Landrovern.

Insikt: Jag börjar gå på tå när jag är väldigt uppspelt, även när jag redan har högklackat.

Krämpa: Har ont i höger långfinger efter att ha bowlat. Misstänker att smärtan kommer förflytta sig tills imorgon...

Fras: "Jaaaaaa!" (strike)

Utseende: Precis som vanligt, men bör ta mig för att putsa mina stövlar.  

Bästa: Bowlingen och middagen med kollegorna - de är fantstiska.

Bedrift: Jag har överlevt dagen, den har varit totalt kaotisk.

Tävla om OS-träns!

 

Tävla om fint ulltäcke!Hos Stockholms jenna: http://stockholmsjenna.blogg.se/

Dagens:

Väder: Hallands enda ilandskommun imponerar med temperaturväxlingar. Jag gör mig inte speciellt bra på blankis. Det är så illa att jag får Bambi att framstå som en konståkerska i världsklass.

Insikt: Jobbets telefonister vet inte att min tjänst finns och jag har inte märkt det. Då pratar jag ändå med dem varje dag och har jobbat här i över två år. Tjänsten har dessutom funnits de senaste tio åren. Great success!

Krämpa: Huvudvärk som kommit och gått. Skyller på solen, alternativt dålig mathållning.

Fras: Snart är det helg!

Utseende: Jag börjar dessvärre anta formen av en tårttjuv igen. Matdagboken here we come!

Bästa: De sista minuterna på passet med Nisse. De första 45 minuterna av koma har jag redan glömt, de sista fem minuterna var brillianta!

Bedrift: Har lyckats lägga in helt fel nummer till en person på jobbet. Dock har de här två personerna samma namn, det blir ännu roligare när man känner dem båda! Men förvirringen var total när rätt namn (även efternamn) svarade, men helt fel röst...Dagens:

Väder: Plussgraderna har invaderat. Folk är glada för det håller på att det håller på att bli vår. Vänta till i maj innan ni ropar hej, säger jag. Dessutom, hade det varit plussgrader sedan i november hade ni varit trötta på regnet.

Insikt: Mina favoritstövlar är inte vattentäta. Fan.

Krämpa: Allmänt matt och ryggvärk. Misstänker träningsvärk, hur det nu är möjligt.

Fras: "Formkurvan går stadigt uppåt!"

Utseende: Jag har kommit till insikt med att frisören lurat mig att köpa värdelösa hårvårdsprodukter för x antal hundralappar. Back to basic - silikondroppar är det ända som får mitt burr i bättre dager!

Bästa: Tillbaka på jobbet!

Skryt: Hästen Lunatic, som Jens Fredricson kom fyra i världcupkvalet med igår med har jag ridit ett flertal gånger för några år sedan.


Äntligen igång igen!

Igår var jag faktiskt nästan helt som vanligt igen. Jag är fortfarande lite trött och sliten men formkurvan går stadigt uppåt!

Gårdagen började med ett pass i ridhuset med Nisse. En vecka sen sist, vad kan man förvänta sig? Han var lite stel och stökig, gjorde inte mycket gratis. Men galoppfattningarna var betydligt bättre och han tände till i galoppen. Detta passet behövde jag inte driva som en tok för han skulle galopera framåt ordentligt. Så på det stora hela var gjorde han framsteg detta passet också, även om passet överlag inte var det bästa vi ridit.

Vid lunchtid begav jag mig ner mot skånelandet med T för att provrida en häst hon kanske ska byta sin åring mot. Eftersom T själv inte ridit på år och dag (eller något sådant) satt jag upp och kollade läget, även T red lite grann på slutet. Det blir spännande att se vad som händer framöver!

RSS 2.0