Cravings.

Nej, jag är inte gravid.

Jag är små krasslig och bantar (dock utan resultat MORR). Det har gått väldigt bra och jag har inte haft något sockersug eller tänkt på mat. Tills nu. I morse fick jag sådant absurt sug efter ugnspannkaka och ugnsbakad rödlök. Allvarligt, det är ju inte ens några favoriter!! Det gick dock över under dagen och med tappert knaprande av Bafucin och halstabletter har jag inte heller varit hungrig.

Apråpå att vara gravid. Eller, snarare avsaknaden av graviditet, så är det något som ibland kommer på tal på jobbet. Jag är den enda kvinnan i fertil ålder (eller, det vet jag ju inte med säkerhet så klart men de andra är i alla fall nära bäst-före datum ur det avseendent) på vårt kontor så finns det en och annan som är väldigt nyfiken och skojfrisk. Så i förmiddags fick jag med skratten i halsen förklara att meddelandet från vårdcentralen avsåg en omsorgstagare och inte något besked om graviditet. Vilket de tyvärr var lite skeptiska till. Nu är det i alla fall bestämt att den första människan på jorden som ska få veta att jag är gravid (den dagen den sorgen...) är vår debiteringsassistent. Dessutom kräver de också att vara delaktiga i att bestämma när detta ska hända, jag ska inte tro att sådant är något man bestämmer där hemma! Inte då, det ska kollegorna vara med och bestämma.

Behöver jag säga att vi har väldigt roligt på jobbet och mina kollegor är helt fantastiska?

Det flyter på...

Livet flyter på i största allmänhet. Det är inte mycket som händer förutom att en ursinnig halsinfektion har kommit och bitit sig fast. Har ätit bafucin så jag har varit konstant mätt hela dagen ;). Skämt åsido, sambon ligger hemma med feber sedan igår och min plan är att hålla febern på avstånd. Jag har ingen riktigt bra plan men proppar i mig c-vitamin och håller mig ifrån honom så gott jag kan.

Hittade precis Bloggkommentatorerna vilka jag tyckte var hiskeligt roliga. Jag har inte ork att följa alla "poppisbloggar" utan följer de som har samma genuina intresse som jag - hästar alltså. Men med bloggkommentatorerna kan man kika in och se om de har hittat något roligt, istället för att läsa 54 bloggar om dagen och inte hitta något intressant alls.


Mysdag

Idag är man lite trött :). Det var väldigt roligt igår, tyvärr inte så mycket folk men det räckte för oss i alla fall. Det är verkligen beundransvärt vilket arbete David och Padde lägger ned (och alla andra människor som hjälper till). Synd då att det blir så liten upplsutning. Å andra sidan var det lite andra evenemang igår också som andra kanske åkte till istället.

Nåja. Vi har precis lunchat här idag. Ugnsbakad potatis, morötter och rödlök. Till det blev det örtiga qournfiléer med creme fraiche sås. Mums. Är riktigt imponerad av oss som lyckades ta oss för detta! Men så var vi också fruktansvärt hungriga.

Mitt viktnedgångs-projekt har gått allt annat än bra. Det har inte synts någonting på vågen och då blir jag omotiverad och börjar äta massa gott som jag inte borde. Dessutom har jag inte ridit alls mycket och det gör ju också sitt. Men, nu är det nya tag och jag har börjat använda Hälsovakten för att ha lite bättre koll. Det har visat sig att jag har konstant brist av järn och kalcium så det måste jag göra någonting åt. Proteiner får jag i mig så det räcker och blir över, det känns bra eftersom jag varit övertygad om det men många i min omgivning påstår att jag inte får i mig tillräckligt med proteiner eftersom jag är vegetarian.

Nåja. Nu ska vi bara ta det lungt. I eftermiddag blir det en långpromenad och eventuellt ska jag klippa gräset också.


Äntligen riktig uteritt!

Fy fasen vad rolig hon är att rida lilla Lyckis. Bestämde mig för att rida ut i skogen, så nostalgiskt att rida på de där skogsvägarna man fräste runt på för 5-6 år sedan. I full hoppmundering styrde vi mot skogen i en rasande fart. Jag visste vart jag ville komma, men kom inte riktigt ihåg hur man kom dit men efter lite letande hittade vi äntligen den jätte långa, branta backen. Perfekt grusväg mitt ute i skogen och den slutar med en vändplats. Där fräste vi på ordentligt, det är verkligen Lyckis för nyttigt att blåsa ut och "tömma hjärnan". Sedan travade vi hemmåt och mot slutet blev hon faktiskt lite trött. Det var så roligt att bara lulla runt och inte vara rädd för att ramla av. För visso var Lyckis spänd som en stålfjäder och laddad till tusen, hittade många läskiga saker att skygga för, men jag vet att det ska mycket till för att man ska ramla av henne! Det blev en hel del pysslade innan jag lämnade henne, fy vad jag saknar henne. Fast på ett sätt är det skönt att bara ha häst på halvtid. Det är lite tudelat det där.

Nu är det uppladdning för kvällens aktiviteter!
http://www.byas.nu/


It's alive!

Äntligen har jag fått ordning på bloggen igen. Det var inte blogg.se:s fel, felet var mitt. Men de var väldigt hjälpsamma så nu är allt i sin ordning igen!

I tisdags red jag Lyckis. Hualigen. Efter uppskattningsvis 100 st övergångar lossnade det äntligen och hon var riktigt trevlig. Innan dess... var det katastrof. Men då hade hon som sagt vilat en vecka så det är klart att man får lov att vara lite stel. Ska rida henne imorgon igen då P är på bröllop. Ser fram emot det.

Ellas Jaguarsadel har anlänt och verkar passa prima. Vi kunde ju tyvärr inte provrida i den eftersom hennes spricka inte är nitad men bomvidden var perfekt och resten vet vi ju sedan tidigare fungerar. Härligt! Har nu börjat fundera på att skaffa ny dressyrsadel till Lyckis också. Hon har breddat sig ganska rejält och Spaldingen är på gränsen till för smal. Å andra sidan har hon fortfarande lite kalaskula kvar efter sommarbetet så jag avvaktar det beslutet ett par veckor till.

Ikväll blir det fredagsmys så nu ska jag dammsuga så det är lite fint också!


Gammal bild på en blöt Lyckis. Usch vad jag saknar henne.


Ursäkta....

upplägget. Men blogg.se har ballat ur...

Någon som har för lite att göra?

Jag försöker bli av med den här...

Tjenixen!

Är det någon som sitter inne på en bra blogg att följa? Har en hel del på listan men är alltid roligt med lite nytt!

Här är de jag följer, så de behöver ni ju inte tipsa om :).

Jobbig helg med mycket firande!

Hualigen! Igår var jag och David i Halmstad. Middag på Pios, fantastisk god planka (vegetarisk så klart)! Därefter blev det "Flickan som lekte med elden" vilken verkligen kan rekomenderas. Minst lika bra som första filmen, om ni frågar mig.

Idag var hela släkten här, sammanlagt var vi 19 stycken. Vi bjöd på hemmagjord smörgåstårta (vilket räckte och blev över så alla som ville fick också med sig en matlåda...). Verkligen roligt när det lyckas, det är ju en hel jobb med smörgåstårtor. Sedan blev det cheesecake och/eller chokladtårta. Mums! Nu har alla åkt hem och vi sitter och tar igen oss. Har verkligen varit en jobbig, men fruktansvärt rolig helg!

Veckan som kommer blir nog ganska lugn. På tisdag ska jag rida Lyckis. Hon varit ganska vild sägs det och det har inte fungerat så bra som vi hoppades. Men visst, det är ju inte en helt enkel häst. Nu har ryttaren dessutom varit sjuk i nästan en vecka så hon ville att jag skulle rida henne. Så gärna!!!


Lycka i juni precis innan hon lånades ut!

Ett snabbis...

.. inlägg.

Nu är vi äntligen färdiga med matlagningen för dagen. Det vill säga maten vi ska bjuda på imorgon. Det är en del pysslande kvar men det mesta är gjort! Härligt med mat som går att förbereda.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen bär det av mot Halmstad!

Grattis....

... till mig själv! 23 långa, lidelsefulla men framför allt roliga år har jag levt!

Ikväll blir det lungt firande med mor och far, imorgon ska jag och David åka till Halmstad och äta och gå på bio. På söndag är det resten av släkten som kommer och firar mig! Känns faktiskt riktigt bra att fylla år, skönt att bli ett år äldre!

Mycket att stå i idag!

Idag ska jag putsa färdigt fönsterna. Sedan ska jag försöka städa resten av huset också. Av ren princip brukar jag inte göra sådant själv, men David är och kör cross och det gör sig ju inte själv. Så det är bara att hugga i!

Igår var jag ute och tittade till Ella och hjälpte Josse lägga om bandaget. Såg redan bättre ut, hoppas det reder ut sig och att hon slipper antibiotika, det verkar i alla fall så.


Hemma från Helsingborg!

Nu har vi kommit hem från Helsingborgs djursjukhus, Ella och jag. I vanlig ordning träffade vi Anders Rickard och Anders Malmberg, de bästa av de bästa! Jag börjar nästa känna mig som en i familjen, i alla fall börjar man känna de där grabbarna... :)

Ella undersöktes och behandlades och ska eventuellt på återbesök om en vecka eller två. Därefter är det bara att sätta igång som vanligt! Inget farligt med andra ord, men nog så viktigt att vi åkte dit, annars kunde det gått illa. Vi träffade även Ellas uppfödare (som alltid när vi är där nere :)). Hon tycker Ella har blivit så fin! Även en veterinär och Anders Malmberg har sett Ella för några år sedan och kunde knappt förstå att det var samma häst. De hade sett henne under hennnes tid som hopphäst, då hon stod hos Helena Hugosson. Det är ju så man sträcker lite grann på sig!


Har ni sett så fint skit-hästen kan rygga???


Sista dagen på veckan!

God kväll!

Söndagen har bjudit på lite av varje. Jag och David åkte ut till mina föräldrar för vi skulle korta sladdarna på två taklampor, min far har varenda verktyg och varenda pryl man någonsin kan tänka sig behöva så det är praktiskt att åka dit :). Efter att lamporna fixats beslutade vi oss för att ta en liten promenad ut i skogen och se om vi kunde hitta några kantareller. Det började väldigt bra och vi hittade ganska mycket. Sedan beslutade vi oss för att gå längre in i skogen, över en å, över ett kalhygge, upp på en kulle, upp i ett älgtorn, in i en skog, över några bäckar, genom en granplantering, in i skog och slutligen efter vääääldigt lång tid kom vi ut på en väg igen. Vi hade nog gått en kilmeter fel - mitt ute i skogen! Min plan att hinna klippa häcken och putsa fönster var därmed ganska spoilerad och jag fick nöja mig med att klippa gräset idag.

Men kantareller blev det i alla fall och till kvällsmat blev det grönsakssoppa med kantarelltoast! Mums!

God natt!

Ella uppdatering

Läget är oförändrat. Om inget oväntat händer blir det en tur till djursjukhuset i början av nästa vecka. Stackars pluttan!


Shopping idag!

Igår hade vi lite trevligt här hemma med vänner och bekanta. Åt pizza, tittade på idol, lyssnade på bra musik och drack gott, helt opretentiöst med andra ord. Jag kom inte i säng fören vid halv tre (efter många om och men) men var oförskämt pigg 08.00 när klockan ringde! Hoppade in i duschen, åkte till min härliga vän K2 (som också heter Kerstin, varav 2:an) och hämtade min handväska jag lyckats dumpa där under natten (fråga inte vad vi gjorde där...). Sedan plcokade jag upp min mor och vi styrde kosan mot Halmstad. Jag fyller år om en vecka så tanken var att hitta någon födelsedagspresent.

Vi gick nog i 20 olika affärer men handlade bara i två, handlade desto mer i de två i stället! På MQ hittade jag en  lång, rutig skjorta, kalassnygg! Det blev present nummer ett. Mamma hittade en tunika från Peak Performence som hon blev väldigt förtjust i! Köpte även två par kalsonger till David med ett presentkort han fick när han fyllde år.
Den andra affären vi shoppade loss i var Chilli! Jag älskar den affären, hur mycket snyggt som helst och dessutom är det mesta till vettiga priser. Jag köpte 24 glas som var jätte snygga och inte minst till vrakrpis! Vi hittade också tallrikar i alla dess former av den servis vi har, så köpte sex stycken till av allt sådant (alltid bra att ha). Två stycken sänglampor av en spotlights-modell blev det i födelsedagspresent! Kommer bli jätte fina i sovrummet nu när det är omgjort. Blev lite annat också men det var väll det viktigaste...

Just nu sitter jag här och mår riktigt dåligt. Har sovit lite i eftermiddag vilket jag behövde, men nu är huvudet riktigt tungt. Hoppas jag piggar på mig till i morgon!

Här---> http://www.mockfjards.se/ kan ni spana in de fönsterna vi har besällt! Det är Premiummodellen vi valt, den bästa av de bästa! Damn it will be good (och dyrt...).

Over and out.

Lagen om allts jävlighet

... Det är tamefan inte sant. I juni -08 avlivades min åring Albin akut pga benbrott. Sedan dess har jag verkligen haft otur (iof började det långt innan, men vi börjar där). Saxar från tidigare inlägg:

23 September 2008

Idag var jag med hästen på Helsingborgs djursjukhus. När Anders i smedjan utbrast  "nämen, är det du igen??!!" kände jag att det räcker.

Hästen har fått en kraftig hålvägg. Nu väntar sex veckors vila så hornet hinner växa ut så pass att man kan börja motionera försiktigt. Det finns en risk för hovbensrotation så det gäller att ta det lugnt. Fy, snart räcker det på riktigt. Min stackars lilla otursdrabbade häst.

-------------------------------------------------------------------

3 November 2008

Idag har jag och Lyckits varit på återbeök i Helsingborg. Först träffade vi Anders Richard som är utbildad veterinär såväl som hovslagare. Han tittade på henne när hon rörde sig och vi diskuterade kring huruvida vi skulle göra en kontrollröntgen eller inte för att verkligen utesluta att det blivit någon påverkan på hovbenet. Hon var helt ren i skritt och trav. Eftersom vi inte kunde bestämma oss kom även Anders Malmberg som är hovslagare och tittade på henne när hon rörde sig. Han tyckte inte det behövdes någon röntgen så vi bestämde oss för att strunta i det.

Sedan skoddes hon om, fick sidokappor å sin skadade hov men behövde inte längre någon ringsko. Hovarna var väldigt fina och inga tryckningar eller blödningar i sulorna. Sen fick hon sin vaccinationsspruta innan vi åkte hem. Nu väntar sex veckors lugn igångsättning med mycket mycket skritt. Efter nästa skoning som får göras av ordinarie hovslagare kan jag succesivt öka på så vi är uppe i normal träning igen.

Troligen kommer det ta ytterligare 9-10 månader innan hoven är helt återställd så vi hoppas på en kall, frusen vinter med mycket snö så hon slipper stå själv i sjukhagen eller padocken för att undvika väta.

------------------------------------------------------------------------

19 December 2008
Hur kan det komma sig att när jag äntligen kommer hem efter två veckors flängande runt i europa och ska rida min häst får hon tryckningar och hovbölder? Det är lagen om alls jävlighet det! Igår när jag kom till stallet upptäckte jag att Lyckis var varm i kronranden på vänster bak. Vi tar ut och linar henne och hon är halt i höger varv. Så jag ringde hovis idag och han kom efter en kvart. Vi hittade inget konkret utan han skodde om henne runt om. Värmen hade också försvunnit så förhoppningsvis var det ingenting.

---------------------------------------------------------------------------
2 mars 2009
Ella har inte blivit rider sedan i början av januari så jag linade henne en runda och hade tänkt att avsluta dagens övningar där. Men eftersom hon bukandades som en överviktig finne efter fem minuter sadlade jag och hoppade upp. Vi skrittade, travade och galoperade i ca 10 min. Hon bjöd inte, sparkade en del men gick fint i mellan åt. För att vara första ridpasset på två månader var det klart godkänt. När vi kom hem och jag berättade för Josse att jag hade ridit Ella sa hon något med "inget vett i skallen" och "det kan inte stå rätt till" angående min inteligens.

Edit: det var på grund av hovskada Ella inte hade ridits på så länge.

----------------------------------------------------------------------------

23 Mars 2009
Nu är vi hemma igen. Det var goda besked, i alla fall tillsvidare. Troligen är det bara en vrickning, även om symptomen har varit minst sagt förvirrande. Det är i alla fall det Lycka behandlas för i dagsläget. Nu väntar en vecka boxvila med promenader och sen är det återbesök om två veckor.

-----------------------------------------------------------------------------

2 April 2009
Regiondjursjukhuset  borde skaffa vilrum för sina kunder. Ja, vi människor alltså. Hästarna har ju det redan. Efter tre timmars väntan i natt var jag ganska trött, men inte ska jag klaga, Lycka har det värre. Som ni förstår har Lycka blivit sämre, vad som tillstött vet vi inte ännu. Vi begav oss i ilfart ner till Helsingborg i går kväll eftersom Lyckas framben hade tagit form av en telefonstolpe och hon helst inte ville stödja på det. Hon fick en dunderkur med antibiotika och så togs ett prov på ledvätska i kotan vänster fram. Jag sitter nu och väntar på att vår kära veterinär ska ringa och ge mig något slags besked - egentligen vad som helst.

------------------------------------------------------------------------------

3 April 2009
Lyckispyckis har fått diagnosen lymfangit. Inte livshotande alltså, förutsatt att de får bot på inflammationen. Hon behandlas med antibiotika, kortison och smärtstillande intravenöst. Jag fick hämta henne igår men bestämde mig för att hon får stå kvar, tycker synd om henne att behöva åka fram och tillbaka när hon har ont. Sen lever vi ju också under Murphys lag så om jag skulle tagit hem henne hade hon blivit sämre och jag hade fått åka ner på en gång igen, jag vet ju det ;).  
Igår hade hon inte blivit märkbart bättre men det kan tydligen ta ett par dagar innan det ger med sig. Är hon inte bra på måndag så ska hon genomgå ultraljud och röntgen.

---------------------------------------------------------------------------------

13 Juni lånades Lycka ut på foder och sedan dess har hon varit frisk. I samma veva som Lycka lånades ut blev Ella skadad och vilade hela juni och började inte ridas fören i början av augusti. Nu har hon ju äntligen kommti igång ordentligt och vi började träna igen för Catrin för två veckor sedan. En av anledningarna till att det tagit så lång tid att komma igång är att vi inte haft någon vettig sadel. Så igår äntligen hittade Josse en sadel som ska skickas hit. Var väldigt peppad inför dagens träning - tills jag kommer till stallet och Ella stapplar runt vrålhalt i hagen! Givetvis ny skada. För det är ju så jag har det. Hästarna skadar - sätts igång - börjas träna/tävla ordentligt - för att bara bli skadade igen. Det är ju lagens om all jävlighet.

Isället för att träna som jag skulle gjort i kväll åkte jag till bolaget och köpte en bag in box - nu jävlar ska det deppas!

























Lite: ;)

Ella, en av de få ljusare stunderna i söndags:


Attans då

Nu har jag dammsugit sovrummet :). Tur för David att Malta gjorde självmål!

Halva veckan!

Snart helg med andra ord! Det är en bra vecka även om det är mycket att göra. Har inte känt mig så harmonisk och glad på länge! Vet inte vad det beror på men jag vill att det ska fortsätta vara så här. Just nu sitter vi och tittar på matchen mellan Sverige och Malta. Jag och David har slagit vad vilket innebär att om Malta vinner slipper jag dammsuga sovrummet :).

Bjuder på en bild som beskriver söndagens tävlande:


(Detta var precis när vi skulle rida in på banan. Jag bad henne flytta undan för min vänster skänkel lite grann...)

Trötter.

Nu är tisdagen slut och sängen vankar! Idag har det verkligen varit full rulle, vilket det är hela den här veckan och egentligen alla andra veckor om året också. Började dagen med att jobba i vanlig ordning, är lite strängt och mycket krångligt på jobbet just nu. Efter jobbet gick jag till Olanders och köpte lite nya krukväxter, älskar växter men har en dålig vana att ta död på dem ;). Hoppas detta blir bra nu, bad om t-å-l-i-g-a växter. Sedan hem och skvallrade lite med sambon medan han bytte luftfilter på motorcykeln och jag slängde in lite tvätt och sådär. Sedan begav vi oss till affären och veckohandlade för att komma hem och plantera/plantera om blommor samt laga mat. Framåt åtta hade vi ätit färdigt och då begav jag mig till stallet. Ella var riktigt tjurig idag, bakbenen fullkomligt släpade i marken och hon blev binnagalen när jag försökte få lite aktivitet. Hoppas att det bara är träningsvärt efter söndagens bravader. Jag kommer inte rida henne igen fören på fredag när det är träning så Josse kommer arbeta henne lite lugnare under dagarna till dess!

Nu ligger Öskan och sussar sött på min mage och jag tror jag ska krypa ner under täcket (med Öskan kvar på magen, han vill ha det så). God natt!


Jaha, nu var det över för den här gången.

Suck, pust, stön. Det gick väll ungefär som väntat. Inför första klassen (LB:1)var hon faktiskt ganska fin, lite spänd över ryggen men var lydig och välvillig. Tills vi kom till collectingring när helvetet bröt lös. Hon totalt kopplade isär och låste sig, lyssnade inte för fem öre. Sen blev det ännu värre inne på banan, fick allt från 2 till 8 i betyg vilket förklarar det mesta och slutresultatet blev 59%. Fick kommentaren "passa så det inte bli ökad trav" i mellantraven, det tyckte jag var roligt!

Med första ritten i bagaget kom jag tillbaka till framridningen och planerade att få loss henne över ryggen så hon hängde ihop så jag sedan skullle kunna påverka henne inne på banan. Hon gav mig fingret, big time. Hon försökte kasta av mig ordentligt två gånger. Första gången blev hon arg när hon inte fick av mig så hon nockade mig så jag fick näsblod. Jag kunde inte göra mycket alls utan gav mig med att sitta helt still och hoppas att hon skulle sluta dumma sig. Med tanke på detta är jag nöjd med LA:1. Hon var självklart väldigt spänd och hög/öppen i formen samt att vägarna inte blev speciellt bra eftersom jag tidvis bara åkte med. I galoppen kunde jag dock påverka henne ganska bra och då fick vi några 7:or (tror jag fick någon sjua i travdelen också...). När vi kommit fram i galopp det vill säga för i fattningen kom ett ordenligt Ella-damp som gav betyg 3 (tre). Fick knappt 59%. Domaren skrev att hästen var för spänd men när hon slappnar av visar vi hög kvalité. Så det var ju skojigt i allt elände. Fick en 6:a på ryggningen också, det var roligt med tanke på hur lång tid det tagit för att få hästen att fatta.

Så i allt elände slutade dagen i alla fall bättre än den började. Ella fick många klappar eftersom hon var duktig i galopprogrammet i LA:n och en ordentlig dusch innan hon fick komma ut i hagen! Den absoluta bästa stunden på dagen, om ni frågar henne.

Nu har jag kommit hem, ätit lunch, tvättat mina blodiga kläder och sitter nu och håller på att färga håret. Jag ska försöka sova lite nu i eftermiddag med tanke på att jag varit uppe sedan 04.30. Kanske skriver mer sen ikväll. Merja som var med tog en hel del bilder så det kanske kommer några här på bloggen framöver!


Förberedelser.

Som tidigare nämnt är jag inte speciellt nogrann inför morgondagen. Det får gå som det går. Red ett kort pass mellan skurarna tidigare idag. Hästen kändes väldigt mjukt och fin, lite matt förvisso men jag vet att det går att ta fram mycket motor om jag vill. Ville dock spara lite på henne idag, hon är ju trots allt inte i speciellt bra form styrke och konditionsmässigt. Efter ridningen lät jag henne stå inne tills hon torkade. Under tiden putsade jag sadeln och tränset, inte heller med det var jag så jätte noga. Drog över det lite snabbt bara. När Ella hade torkat ryktade jag henne noga, tvättade svansen och borstade den ordentligt gjorde jag också, samt trimmade bort lite övervuxet skägg här och där :).

När jag var färdig i stallet åkte jag hem och hämtade David och sedan åkte vi ut till min mor och far och åt äppelpaj, MUMS. Pratade fönster med pappa, vi ska byta fönster och det kommer en kille från Mockfjärds fönster i nästa vecka för att mäta och se över allting. Pratade genom vad det är för fönster vi ska ha, vilka vi ska byta och inte och så vidare. Lär bli ett dyrt kalas.... Men som jag brukar säga "pengar är inget problem"... vilket enbart är ett uttryck för vilken koll min pappa har över mina finanser och vilken obefintlig koll jag har.

Nu ska jag ta och göra iordning matsäcken inför morgondagen och sen ska jag försöka slappna av, repetera programmen (som jag bara blandar ihop hela tiden) och så småning om försöka sova.

Edit: Merjade sms:ade precis och frågade om hon inte kunde få följa med. Självklart får hon det men hon fick dyrt och heligt lova att inte ha några förväntningar. Skönt att ha någon med sig, hade ju ställt in mig på att åka själv!

Sadeln och tränset:



Taggad Ella:


Bloglovin

Bloglovin är fantastiskt. De här bloggarna följer jag:

Mycket bättre idag

Idag känner jag mig mycket bättre! Fast å andra sidan har jag kände jag mig ganska bra igår också, när jag bara satt ner och gjorde ingenting. Vi är ganska nyvakna, eller egentligen inte, men har sitter fortfarande i morgonrocken! Skönt att ta det lugnt.

Efter lunch någon gång ska jag ta mig ut till stallet. Ella ska trimmas lite inför morgondagen. Rider aldrig något långt pass dagen innan tävling. Utan ett kort pass med total fokus på lösgjordheten. Rider aldrig några krumelurer heller, det är ingen idé att försöka förbättra något dagen innan. Sen ska sadel, träns och stövlar putsas, svansen tvättas, hästen ryktas och allting packas. Men som sagt jag tänker vara ganska rationell denna gång. Dels med tanke på att jag fortfarande inte är 100% fresh och dels då det är onödigt att ha putsat och fejat som en idiot när hästen ändå ballar ur och man kommer sist :).


På bilden rider jag Arvid, måste varit förra hösten. Han och hans ryttarinna är i Slöinge och tävlar idag om jag inte missminner mig helt fel!

Tävlingsfilosofin!

Tittade precis på startlistorna inför söndagen. Jag hade anmält mig till LA:1 och LA:3 men blev bortlottad ur LA:3 så jag valde att rida LB:1 istället. Det finns helt enkelt väldigt liten anledning till att bara rida en klass på Ella, känns menlöst eftersom hon i stort sett alltid går bättre i den andra klassen, med vissa undantag. LB:1 är väll inte favoritprogrammet direkt, tycker det är förbaskat tråkigt att rida LB. Funderar dessutom hur jag ska bära mig åt eftersom de inte verkar tillämpa starttider. Jag ska åka själv, hur i all sin dar ska jag veta när det är min tur - och samtidigt kunna rida fram på ett konstruktivt vis? Är det någon som har något tips?

Det är inte riktigt min stil att ge sig iväg på tävling på detta viset. Jag är annars väldigt noga med att vara i god form och väl förbered - något som är total motsats till hur läget är nu. Normalt sett tävlar jag för att vinna - eller i alla fall för att vara i topp. Jag har inget ut av att tävla bara för att tävla. Men det är just så det känns den här gången. Det är lite "nu eller aldrig", måste ta mig ut innan mossan totalt spridit sig och vi aldrig kommer ut på tävling igen. Jag kommer rida den här tävlingen helt och hållet som en träningstävling och har inte några förväntningar. Ella är en häst som behöver ha ett par tävlingar i bagaget för att fungera, under de första tävlingarna efter ett långt upphåll spelar hon gärna lite Allan Ballan. Förhoppningen är att kunna vara med och slåss mer den 26 september i Björbäck. Söndagen var vara en koll och uppvärmning för nerverna inför den tävlingen.

Ella har varit stadig i LB det senaste året, så fort hon hållt sig på mattan har vi blivit placerade, även om vi haft lite missar. LA starterna (två styck) har dock inte fungerat speciellt bra, hon har minst sagt ballat ur. Men nu sitter skänkelvikningarna, den förvända galoppen och bakdelsvändningarna som berget så vi hoppas få till ett par bra LA ritter nu i höst. Till våren är nämligen tanken att börja rida LA:5-LA:6 + MSV B och då vill jag att vi ska vara stadiga i de lägre LA klasserna och ha lite placeringar. Vi får se hur mycket vi hinner med. Har bara planerat tre tävlingar i höst så vi får väll känna oss för.

Jag hoppas att jag ska vara pigg och fresh i morgon så vi kan ta tt lugnt litet pass och länna oss för. Dessutom ska ju allting tvättas och putsas i det oändliga, något som kräver både energi och tålamod. Tur att det är lördag så jag kan ta det i min egen takt! Jag tänker inte heller överanstänga mig (vilket jag har en tendens att göra även vid pluttiga små lokaltävlingar), skiner inte tränset som solen så får det gå bra ändå. Jag ska ju trots allt bara "träningstävla". :)

En gammal bild på mig och ponnyn. Måste vara Nationell i Hästhagen 2004:
 


Min humor :)

När man är lite nere och mår sådär finns det ett klipp som är helt underbart. I synnerhet om man är lite eurovision-freak som jag är.

Håll koll på killen ute till vänster (eller höger, om man ser från deras håll).

Ny look!

Som ni ser har bloggen fått ett nytt utseende, tyckte det var tid för det. Har ju en snäll sambo som också är hemma och sjuk så vi slog våra kloka huvuden ihop. Nu har jag gjort tillräckligt för idag och ska bädda ner mig här i soffan och bara ta det lugnt!

Doping, doping, doping!

FEI har kommit med sitt beslut, sex månaders avstängning för Isabell Werth. Det var ju ganska lägligt eftersom hon ska ha barn i november, inget speciellt kännbart straff med andra ord. Å andra sidan kan ju inte FEI moralisera över att Isabell ska ha barn och därför utdöma ett annorlunda straff. Jag hoppas i alla fall att Isabell kommer åter ut på tävlingsbanorna så jag får avnjuta Satchmos otroliga slutor!

Info på eurodressage:
http://www.eurodressage.com/news/dressage/germany/2009/werth-sentence.html


Satchmo:

Sjuk :(



Gårdagens ridning har satt sina spår - fy vad dåligt jag mår idag. Har varit lite halvkrasslig hela veckan och David har gick hem från jobbet i måndags för han mådde så dåligt, så det var väll egentligen ganska väntat.

Passet igår är lite svårt att utvärdera. Ella hade energi som sprutade ut ur öronen och hon var ganska virrig och studsig. Tyckte ändå jag fick igång bakbenen ganska väl även om det var väldigt svårt att hålla ihop allting när hon var så jädra energisk. Galoppen var ur fin så det känns bra. I traven orkar hon inte riktigt hålla ihop allting så formen brister ibland, men det är ju en styrkesak. Red dessutom i hoppsadeln och det är svårt att komma ner och använda sitsen då. Skänkelvikningarna var i vilket fall som helst de bästa någonsin så det är ju positivt. Gjorde också ett par uppridningar men halt och hälsningar vilka var väldigt fina när jag slutade dra henne i munnen i avsaktningen. Att det ska vara så förbannat svårt....

Nåja. Nu är jag dessvärre inte i så bra skick. I morse tänkte jag att jag kanske skulle vara bra till imorgon men det tror jag inte längre. Nu hoppas jag istället att jag ska vara frisk till på söndag så jag kan tävla då och gärna i någorlunda skick på lördag också. Men vi får väll se hur det utvecklar sig....


Måndagens träning!


Snyggaste minen!

När vi kom fram till Solbackens gård började Ella med sina obligatoriska vanvettesrundor (jag är smart nog att inte hoppa upp på en gång). Hon tyckte det var mycket märkligt med ett ridhus som bara har 1½ vägg samt sjöutsikt...
Vid uppvärmningen kändes hon plötsligt kolosalt halt. Bad Catrin titta, hon tyckte inte hon var halt, däremot såg hon okoordinerad ut. Vi antog att det hade med det extremt sviktande underlaget som hästen aldrig tidigare gått på att göra, tydligen kan hästar reagera väldigt märkligt på det. Fortsatte trava och lösgöra, men hästen struttade mest. Tills Catrin bad mig göra halt och ställa mig upp. Hästen var ju kissnödig! Jätte kissnödig! Därefter blev det betydligt bättre.

Tränade framför allt på att få igång bakbenen utan att rida iväg hästen. Jag vet ju det där så väl - men ack så svårt att koordinera och få ihop allting. Det fungerade väldigt bra att sitta ner tre steg (fånga upp) och sedan rida lätt tre steg (energi), men under längre sträckor föll hon lätt isär. Galoppen var urfin och Catrin helt lyrisk. Traven fick vi jobba mer med, stundtals var den väldigt trevlig - när jag inte red isär hästen det vill säga.

Fokus två var att gymnastisera vänster bak och få hästen att komma genom vänster sidan. Flyttade mycket sidvärts både i trav och galopp samt öppnor i skritt och trav. Fick rida i olika grader av vänster böjning i stort sett hela tiden. Jag måste komma ner på mitt vänster sitt ben vilket jag uppenbarligen har väldigt svårt för.

Så ska vi tävla på söndag = katastrof! Nåja, jag får åka dit och rida i stället för att rida hemma helt enkelt. Haha.  Jag vet ju av erfarenhet att hästen behöver tävla flera gånger regelbundet för att sköta sig och senaste tävlingen var i maj, alltså kan det bli både bock, spark och frambensviftningar. Lägg till att vi inte är i någon vidare form... Inga höga förväntningar med andra ord.

RSS 2.0