Vilken bloggpaus!

Helt galet länge sedan jag bloggade. Eller... ja, ovanligt länge sedan i alla fall. Men det händer inte så mycket utan allt rullar på som vanligt. Nu är jag dessutom mitt uppe i alla juliga händelser så det finns inte mycket tid över. Min tanke är dock att komma igång här igen nu i jul och hålla er och mig själv uppdaterade om hur läget är.

Ibland lyckas man faktiskt.

När jag har tid över roar jag mig med att läsa "populär-bloggar" dvs Kenza, Kisse, Paow m.fl. Mest läser jag för att roa mig själv och gotta mig åt att jag själv faktiskt lyckats. Att leva på sin blogg (även om man "bara" tjänar 6000 kg och är 17 år) är ett stort misslyckande i min mening. Att sälja sig själv och sitt liv flera gånger om dagen är inget eftersträvansvärt och dessutom inte när halva sverige granskar en i sömmarna. 

Hur kommer det sig då att jag bloggar? Det är en högst begränsad skara som läser min blogg om man jämför med de största i sverige. Framför allt är jag inte endaste dugg känd utan bloggen är ett sätt för mig och mina vänner (samt en del utomstående) att hålla pejl på vad som händer och sker runt mig. Det jag vill dela med mig av skriver jag, det jag inte vill dela med mig om skriver jag inte om. Dessutom är det sannerligen skönt att inte behöva retuschera bilder och skylla på "mens-mage" när magen putar.

Jag har faktiskt ett sjukt roligt jobb där jag träffar otroligt mycket spännande människor och varje dag möter jag nya problem att lösa. Jag ser hyffsad ut, behöver inte köpa de senaste kläderna utan kan handla på Gina Tricot när jag vill och känner för det utan att någon bryr sig. Ingen bryr sig heller när jag inte varit hos frisören på tre månader och tog de kläder som låg närmst sängen när jag klev upp på morgonen. Jag har pengar på kontot, till och med så det blir lite över. Jag delar mitt liv med min bästa kompis som jag älskar något vansinnigt. Har lite hästar i stallen runt omkring att rida och har en egen (som jag korkar nog lånat ut ;)).

Jag har det jävligt bra och skulle aldrig i helvete byta liv med någon "kändis-bloggare". Stackars satar....


Även solen har sina mörka fläckor

eller hur är det man brukar säga?

Jag red Nisse igår. I Jacson sadeln. Det gick inte alls. Vi hade sällskap av både Kenita och Ella som gick i varsin hage på varsin sida av padocken. Dessutom longerade M Cessan samtidigt. Det är ju sådant vi behöver träna på. Dock gick det inte så bra när Nisse bara balanstravade och for runt som en skållad råtta utan att vilja lyssna på mig överhuvudtaget. Lägg till denna förbaskade sadel som motarbetade mig totalt och jag kom inte till ridning alls.

Usch. Skulle väll bara struntat i det antar jag. Men det är lätt att vara efterklok. Ett pluss blev det i alla fall och det var galoppfattningarna i höger varv som fungerade betydligt bättre än innan. I övrigt var passet relativt tomt på ljusa stunder. T filmade ganska mycket men det är inget jag kommer delge er. (Utom möjligen i underhållande syfte ;)).


Nåja. Idag har vi varit på julbord med jobbet. Trevligt, trevligt! Blev dock otroligt irriterad eftersom de missat att jag beställt vegetariskt. Självklart blir det så... Men där fanns nog med mat till mig ändå, speciellt grönkålen så klart!

Tisdagstråk.

Damn vilket tråkig dag. Arbetsdagen har varit tuff, väldigt många beslut att fatta, stora som små. David ligger hemma och är sjuk men jag är fasst beslutsam om att inte smittas av något. Jag har varken tid eller lust med det.

En tråkig dag som denna får man ju lyxa till det lite så jag passade på att duka fint till kvällsmaten och köpa lite gott som vi inte brukar äta. Nu sitter jag med ett glas vin (chilenskt rödvin så klart) och ska snart ta sällskap av Katarina Mazetti tills det blir sängen.

Imorgon är det dags för Nisse igen. Ella är inte som hon ska men ännu har vi inte lyckats pussla ihop något svar. Vänder det inte inom det närmsta blir det nog desvärre dags för ordentlig utredning.


Förvirrad? Nähä?

Alltså. Vi beställde nya fönster för ett tag sedan och de ska levereras i februari som det låter just nu. I samband med att vi beställde fönsterna såg vi givetvis över det ekonomiska för att vidta de åtgärder som krävs (låter väldigt seriöst, eller hur?).  Allt var frid och fröjd och det var ordning på torpet. Så för ett tag sedan sitter jag och tittat på ett bankuttdrag och kan för hela min värld inte få det att gå ihop. Jag ringer i ren panik till min pappa (som hjälper mig hålla ordning på det ekonomiska, inte betala) och förklarar att vi måste räknat fel på typ 50000. Det här går ALDRIG ihop, vad ska vi göra?????. Min far, som är en väldigt lugn och tålmodig människa förklarade att "det löser sig" så som bara han kan. Inga krusiduller, inga förklaringar utan bara "det löser sig". Ett par dagar senare ringer han och frågar om jag har sammanställningen vi gjorde när vi beställde fösterna, det har jag ju givetvis inte varpå min far börjar låta lite... fundersam. Paniken inne i mig sprider sig.

Så idag satt jag tittade på lite bankpapper när jag plötsligt bläddrade fram till ett utdrag där det fanns med en fond jag inte sett innan. Glatt ringde jag upp min pappa och förklarade att jag hade missat denna fond och inte räknat med den... Problem solved. Pappa har alltid rätt. Attans. Han flabbar och säger att jag inte ska stirra på det viset, för, "det löser ju sig".

Jag är alltså så förvirrad att jag tappar bort en fond som jag inte ens fattat att jag har... Alzheimers någon?

Välkommen till världen Fabian!

Ida och Padde har blivit föräldrar, helt otroligt! Han är visst en otålig krabat som inte alls ville stanna i mammas mage i ytterligare ett par månader som det var tänkt men som tur är mår de bra alla tre!

Full rulle!

Ja hualigen vilken intensiv vecka det har varit. Men man ska inte klaga för det har varit väldigt trevligt frånsett att jag var på begravning i fredags. Nisse har trimmats ett par gånger och han gör stora framsteg.
Här finns en film på oss, från förra helgen. Det har redan gått framåt mycket men det är vad som finns tillhanda.

God morgon.

Nu sitter jag här med en ansiktsmask på mig. Helt vansinnigt. Vem lägger ansiktsmask klockan 06.00? Har även hunnit med en tallrik special k och två järntabletter. Men där tar verkstaden slut frånsett att jag hunnit plocka in i och sätta igång diskmaskinen sen igår kväll samt satt igång en maskin tvätt. Men det gills inte riktigt.

I den här takten kommer jag vara på jobbet någon gång runt 07.00, mer troligt strax efter än strax före, men det får ändå anses vara godkänt. En period var jag på jobbet typ halv sju men jag har visst lagt av mig lite med det, det är för mycket som ska hinnas med på morgonen.

Det är ruskigt kallt ute, David fick värma bilnyckeln med en tändare för att få upp bilen. Jag har ingen mössa - måste leta upp en. Fy farao vad kallt - men underbart! Ikväll ska Nisse ridas igen. Skoj. Nu har ansiktsmasken börjat stelna så smått så jag får rusa iväg och göra mig färdig!

Här var det klippt!

Idag har jag klippt Nisse. Han var duktig och skötte sig fint förutom vid sadelgjordstaden för det tyckte han kittlade lite mycket. Resultatet blev väll "sådär", inte den bästa klippning jag gjort men duger. Behöver nya skär till klippmaskinen. Kanske kan inhandlas på torsdag när jag ska hämta min sadel.

I övrigt händer inte mycket nytt. Jobbet går på som vanligt men det känns som att inget hinns med och allting går i en rasande fart. Snart jul vilket innebär MER bakning!

RSS 2.0