Dagens pass:

Avslappnad - check
Bärig - check
Spänstig - check
Taktmässig - Check
Lösgjord - check
Stöd - Check
Mellantrav - check
Tio meters volter i trav - check
Skänkelvikning - check
Fina galoppfattningar - check
Skritt/travöverångar med bäbistramp - check

Han är fantastisk!

Nu är Ove också redo!

Nu har även Ove fått säsongens två första genomkörare så vi ska vara redo inför vårens/sommarens utmaningar. Igår fyllde jag på luft i däcken och fixade lite glapp i kontakterna (både mellan släp/bil och glödlamporna glappade) och idag har Ove fått duscha!

Ove är alltså ingen mindre än min välanvända och alltid så trogna hästtransport. I vinter har Ove dock stått i skymundan för T:s christ släp men på lördag rullar han förmodligen igen!

Nisse fortsätter leverera.

Fredagens träning för Catrin började med oförbered programridning. Vi red upp LB:1 vilket gick helt ok men vi fick repetera galoppprogrammet några gånger, fick lite bra tips på hur jag ska tänka och förbereda. Därefter red vi några bäbis-öppnor vilket gick strålade. Hittade en riktigt fin trav också!

Har beslutsångest inför nästa helgs träning. Anmälde mig till både LB:1 och LB:2 och skrev att jag ville ha max 30 min mellan startera. Nu har startlistorna kommit upp och det är ungefär en timma mellan starterna så nu vet jag inte vilket program jag ska välja...

Som ett "tufftuff" tåg!

Idag red jag Nisse ett pass på grusplanen. Han gick ovanligt bra, bättre än han någonsin gått där nere. Visade fin balans och elasticitet i både trav och galopp. Jag kunde hålla ordning på hans bakben och placera dem där de ska vara (vilket INTE är till höger om kroppen även om Nisse verkar tro det). Upptäckte dock att jag får slita som ett djur för att sitta rakt, så ett nytt besök hos naprapat ska bokas in.

Nu ska Nisse jobbas på töm i ett par dagar och på fredag är det Catrin-träning igen!


Liten har blivit mindre liten.

När jag säger att Lycka är efter Bernstein- Magritte brukar folks spontana kommentar vara "Då är hon stor och gul va?". Nej, hon är ju inte det. Hon är liten och brun. Igår visade det sig dock att hon växt i kostymen de senaste två åren och mätstickan visade nu 163,5 cm över havet. Hon har växt mycket för att nu vara 8 år! Men så sägs det ju också att Bernstein hästar växer sent, det stämmer ju i alla fall...


Helg i Helsingborg

Igår drog jag och sambon till Helsingborg för en mini-weekend. Dagen tillbringades med shopping vilket bland annat resulterade i ett par nya svarta pump med 11 cm hög stilettklack (totalt kär). Dessa pumps invigdes sedan på kvällen som bjöd på show av Magnus Betnér och middag på Harrys. Vi kom hem vid middagstid idag och eftermiddagen spenderade jag i Östra Åkralt med Lycka och Cherie. Fräste ut och hoppade terränghinder med Cherie, vansinnigt roligt tyckte vi båda!

Nisse deltog i en clinic idag vilket bestod i att han visades för hand och löshoppades. Poäng delades inte ut men domaren gav omdömet; "Är detta en häst som jag skulle kunna tänka mig att köpa?? Ja, det är det!". Det får väll duga :).

Planen för veckan som kommer är att jobba mindre, jogga mer, rida Nisse några gånger och ha ett fantastiskt humör!


Glädjande nyhet!

Den finaste hästen i världen kommer hem igen 6 juni!Snygga stilen, fråga inte vad hon sysslar med. Kortet är taget för knappt ett år sedan. Första dagen hon fick gå i hage efter sin vistelse på Helsingborgs djursjukhus.

De talar för sig själva...Resultatet

Sammanfattning från de senaste dagarna:

Jag har den bästa tränaren i världen. I fredags åkte hon 8 mil enkel väg för att träna mig (bara mig), förvisso passade hon på att uträtta ett annat ärende också, men ändå. Hon fick lite kakor av mig som tack :). Träningen ägnades åt att sätta tryck i Nisse och vi hittade en trav som var väääldigt svår att hänga med i! Snacka om att han kan komma att bli fin....

Idag gjorde vi tävlingsdebut. Vi fick två stoooora missar. Vi gjorde två galoppfattningar istället för en första gången (han fattade för tidigt, jag bröt av och fattade om där den skulle vara) och sen fick han ett psykbryt i galoppen så vi fick sakta av och fatta ny när vi hade lugnat ner oss. Vi hade lite andra småmissar också då han var väldigt spänd men ibland var han jätte fin. Slutade på 61,7% vilket får räknas som godkänt! Tror vi hamnade någonstans i mitten... Slog ett par rutinerade ekipage, bland annat ett som statat MSV B...


Programträning...

Nisse har en hälsning till alla sina medhästar ute i världen:

Dressyrstaket är ondskefulla, blödtörstiga rovdjur i förklädnad som enbart är ute efter att äta upp 600 kilos hästar.

Målet med programridningen är uppnåt, han reds fram bland andra hästar (det svåraste momentet), han fick gå in i collectingring och bli halvt ihjälskrämd och sen in på en dressyrbana och försöka springa i närheten av ovan beskrivna dressyrstaket. Hörnpasseringarna och mellangaloppen lös med sin frånvaro, men vad gör det när man får 8:or på både serpenin i trav och galoppvolt.

Minst sagt en nyttig upplevelse för grabben!Tyck till om ridsportförbundet!

Svenska ridsportförbundet har kommit ut med en enkät där de vill att vi medlemmar ska ge vår syn på Ridsportförbundet och deras verksamhet. Ta chansen!

http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Nyheter/2010/04/Talaomvaddutycker/

Nisse briljerar...

... med fortsatt fin utveckling. Träningen hos Catrin i fredags ägnades till stor del åt förberedande skänkelvikningsarbete vilket Nisse givetvis klarade ut med bravur så länge piloten gjorde rätt. Den nya platsen tog han med ro, förutom när en häst lämnade ridbanan och han uttryckte sitt missnöje med lite hopp och skutt.

På påskafton tog jag och T ut båda hennes femåriga valacker på en härlig skogspromenad som innehöll både "möta hund och häst-träning" och backträning. Alla fyra var nöjda och glada i solskenet!

Påskdagen bjöd också på uteritt, men denna gången var det jag och P som rastade mina älsklingar Lyckis och Cherisan i skogen! Det är lite skillnad att hoppa upp på Lyckis, 160 hög och fruktansvärt kort hals jämfört med Nisse. När hon dessutom studsar mer uppåt än framåt så känner man sig lite osäker... Men kära nån vad jag längtar till sommaren då jag får tillbaka henne!

Igår gjorde jag och Nisse ett nytt försök på sand/grusplanen. I (nu mera) vanlig ordning började passet med att Nisse var lite väl lätt i framdelen samt studsade mer åt sidan än framåt men efter en stund övertalning var han fin och visade prov på god rakriktning och fina galoppfattningar!

Imorgon finns en smärre risk att vi drunknar då jag tagit oss vatten över huvudet och anmält oss till en programridning i Susedalen. Risken att drukna är ännu större på söndag då det är tävlingsdebut på samma anläggning. Det är bara att hålla tummarna och försöka få till en så trevlig upplevelse som möjligt för Nisse så han blir sugen på att göra det igen, för leverera resultat kan vi inte räkna med att göra förrän fram till sommaren.

Lyckis

Lite knasig

Det är ju inte konstigt att man är lite knäpp i huvudet när man har ett sådant jobb som jag har. Men så är det ändå otroligt roligt, lärorikt, omväxlande och inte minst möter jag massor av människor med fantastiska historier som jag aldrig hade träffat annars.

Ändå ser jag fram emot några dagars ledighet. Ledigt och ledigt... det är mycket som står på schemat. Inte minst ska jag och sambon försöka komma överens om vad vi ska ha för persienner. Vilka fönster ska vi ha persinner i? Lodräta eller vågräta? Färg? Mönster? Material? Ahhh. Jag tror nog att någon annan får bestämma åt oss. Vidare måste jag försöka sy om lite gardiner, storstäda, göra fint i trädgården, plantera påskliljor, köpa kattsand, gå på äggadans, har grillpremiär, rida, förmodligen kommer jag också baka och springa en eller två rundor. Härligt!

RSS 2.0