Ella dressyrhästUppdatering igen

Jag har blivit väldigt dålig på det här märker jag. Planen för veckan:

Tisdag: Jobba och rida en runda på Lycka.
Onsdag: Jobba och köra cross om sambon tillåter
Torsdag: Storstäda (hoppas jag hinner putsa fönster!), fira pappsen och rida Lycka.
Fredag: Jobba, träna för Catrin och förbereda inför lördagens övningar.
Lördag: Gräva upp trädgårdsland och buskar, så gräsmatta och anlägga uteplats samt göra om trädgårdsgångarna!
Söndag: Trädgårdsmässa på Wapnö!

Helgen som gick tillbringades till stor del i Jönköping hos systeryster och hennes sambo. Väldigt trevligt och roligt att rätt låt vann eurovision! I söndags åkte vi hem och klippte våra häckar, lagade och tvättade cyklarna m.m. Sådant som behöver göras men som är lätt att skjuta upp.

Over and out. (Skrivet i måndags men publicerat först idag).

Oroligt i magen

Går runt och är nervös och orlig och jag har ingen aning om varför???

För övrigt gick tävlingen i söndags rakt åt helsike. Jag och Ella var inte alls överens även om hon fick sådana dampanfall som i Troentorp. Vissa saker i programmen flöt på bra vi hade alldeles för mycket kommunikationsmissar och Ella tog på tok för mycket egna initiativ. 59% i LA:3 och 60% i LB:2 är långt under vår förmåga, även om domare var positiva i sin allmänna kritik. Nåja, Ella får ta det lungt i veckan och sedan tar vi nya tag.

Idag blir det en tur på Lyckis som är så fantastisk! Ska även svänga förbi östra Åkralt och hjälpa Philippa med en utav ponnyerna. Därefter blir det Eurovision, heja Norge!
 
Varför utsätter jag mig för tävlingar?

Den fina ångesten och kräkreflexerna kommer smygande nu när startlistorna kommit ut. Jag fattar inte varför jag gör det, det är ju mycket roligare att sitta hemma och träna där ingen bryr sig.

Det ser bra ut för eurovision!

2006 var ett toppen år för Eurovisionsschlagerfestivalen (Det heter faktiskt så på svenska...), inte för att Lordi vann, för det hade kunnat kvitta. Men för att det var så mycket andra fruktansvärt bra bidrag med. Dima Bilan kom tvåa det året för Ryssland (som för övrigt vann förra året med en betydligt sämre låt...). Rumänien hade ett bra bidrag (men videon var tyvärr mycket bättre än framförandet på scen), låten hette Tornero, han som framförde den heter något helt obegripligt för helylle-svenska jag. Sverige med Carola i spetsen kom femma, lite små pinsamt. På sjätte plats kom det fantastiska bidraget "We are the Winners" från Litauen. Nåja, det här är ju historia men jag var tvungen att skriva av mig för att beskriva hur dåliga år 2007 och 2008 varit!

I år ser det lite bättre ut än föregående år. Självklart finns flopparna, kanske fler floppar än vanligt, men i övrigt är det några riktigt fräsiga bidrag med. Självklart har jag lyssnat sönder Norges bidrag "Fairytale" som är favorittippat. Sveriges bidrag är ju bra, men jag är inte säker på att det fungerar, känns som om det kan gå precis hur som helst. Men kommer Malena till finalen - jag då tror jag det går bra (vilket inte nödvändigtvis behöver betyda vinst)! För övrigt har jag Malta som favorit. Malta representeras i år av Chiara som varit med i Eurovision två gånger tidigare, bland annat med det fantastiska bidraget Angel 2005. England har fått till det med självaste Jade, en fin liten ballad som kanske är lite för tråkig för att fastna på näthinnan men sjunga kan ju det lilla livet! Jag gillar Sloveniens bidrag också. Bidraget skrevs helt instrumentalt från början men tyvärr är reglerna sådanna i eurovision (song contest förvisso...) att man måste sjunga. Den där transan som dyker upp på slutet gör tyvärr bidraget lite sämre enligt mig.

Nåja, det var dagens betraktelser!


Barnporr, terrorism, ...

"Barnporr, terrorism, och upphovsrätt (!!) används som argument för dessa former av censur och reglering - något vi inte kan acceptera. Inte nog med att det förringar och förolämpar offer för barnporr som nu hamnar i samma kategori som illegal fildelning, det är minst lika förolämpande för fildelare att sättas i samma kategori som pedofiler. Men, man får ju strängare straff för att administrera The Pirate Bay än vad man får för att våldta en hel skolklass."

Citat: http://www.polisstat.com/2009/05/barnporr-och-terrorism-ar-inte.html

Uppdatering

Lycka är friskförklarad. Har hunnit rida henne fyra gånger, hur roligt som helst!

Ella går super, tävling på söndag, då kommer jag komma ner på jorden igen.

Fullt ös på jobbet, igår fnissade jag hela eftermiddagen för det var så fruktansvärt och ohanterbart alltihopa.

Lagade skinnsoffan igår :), så nu har vi skjutit upp köp av ny soffa ännu några månader (förhoppningsvis...).

Växtloppis imorgon hörde jag, jag ska dit och leta växter till trädgården som ska få en makeover.

RSS 2.0