Det har varit helg

Jag har bara tänkt livskvalité hela helgen. Har haft det gott, ätit gott, trevligt sällskap, underhållande kise, fina hästar, långa morgonar. Sällan man mår så bra. Enda tabben var att sambon var borta i fredagskväll. 

 Jag har tänkt på en annan sak nu. Det här med mördarsniglar. Jag plockar och plockar och plockar, men hur jag än gör blir de inte färre. Igår blev jag trött och hällde ut ett halvt saltpaket i buskarna. Hoppas de jävlarna dör nu.  Ska även luka upp mitt vinbärsbuskeland, för där gillar de också att vara. Morr.

En liten applåd bör även tillägnas Elin Aspnäs som stod för bedriften att för första gången sedan 1987 ta en individuell medalj på ponny EM i dressyr. Riktigt duktigt gjort helt enkelt.


Tillskott i familjen Isacson Delefelt.

Jag kunde inte sova i måndags natt. I tisdags tog jag hem en liten kise unge så vi har inte fått sova nu heller. Han håller lite låda på nätterna. För övrigt är han precis så söt som en kattunge kan vara. Sjukligt kelig, busig och social. Vi har en alldeles egen liten Ceasar bäbis i familjen.

För övrigt rullar allt på. Jobbar mest och det är lite tufft på jobbet nu, mycket att göra.

Svårt att sova

Jag har försökt sova under en timmas tid nu. Men jag kan inte låta bli att undra - det här med att räkna får??? Vem kom på det? Varför just får? Varför har det etsat sig fast i våra hjärnor? I varje fall fungerade det inte ikväll utan jag ska nu pröva mitt avslappnings/rensahjärnan/meditations-wannabe koncept.

Sjukt underhållande helg.

Efter att ha varit lite äckligt produktiv hela veckan åkte jag och Hugo till syrran och hennes sambo i Jönköping i fredags. God mat, god dricka och fantastiskt trevligt sällskap resulterade i en lyckad dag och kväll. I lördags var det Ikea som hägrade, köpte knappt någonting tyckte vi men det plockade på bra.

Efter att hästarna har fått vila upp sig i veckan red jag båda igår. 30 timmars näradöden upplevelse på Ella gjorde att jag kännde mig lycklig under stilla skogsrunda barbacka på Lilla Brun. Att Ella kan vara så äcklig är otroligt, att kunna fint så mycket både i vertikal och horisontellriktning är otroligt. Idag gick Lyckisen perfekt och nu väntar två veckors hårdträning inför LA debuten.

Såg Mamma Mia nu ikväll. Underhållande och sjukt roligt men inte speciellt geneialiskt trots starka karaktärer. Nöjd men inte lyrisk.

Någon har passat på att förlova sig...

ett vansinnigt stort grattis till Martin och Martina!!!!!


Mest måleri

Jippie. Nu är badrummet färdig målat. Idag var det istället fönsterna som påbörjades. Känns som jag skrapat i en halv evighet även om Hugo faktiskt skrapade en hel del också. Härligt att äntligen komma igång även om det inte var så roligt. Under hela tiden väntade jag på regnet, som faktiskt höll sig undan. Tills just i detta nu när regnet öser ner utanför. Skönt med lite flyt ibland.

Lyckisen gick ett litet pass i skogen i dag fick springa av sig ordentligt, hon kan behöva ha lite bus. Imorgon är det Ella som ska få jobba lite.

Äntligen semester

Ja, första dagen på en hel veckas semester. Det är helt fantastiskt. Första sammanhängande semestern sedan studenten.
Idag har jag målat hela dagen. Slipade dörrar och spacklade... var på färgtema. Ja, full rulle. Badrummet blir så sjukt snyggt, är glad att jag lagt ner all den jävla tid det har tagit. Imorgon är tanken att jag ska börja på fönsterna, innan huset börjar mögla.

I kväll är det myskväll med sambon. Frallor, kex, brieost, färskost, vindruvor, mört choklad och marinerade vitlökslyftor, till det ett gott vin.  

Hästarna åkte hem till mor och far på bete igår. Efter lång diskussion med mina föräldrar, vänner, bekanta och självklart Josse vågade jag släppa dem där, trots vad som hände med Albin för en månad sedan. Det tog emot men jag har insett att det hade kunnat hända precis var som helst. Lycka ska få en lite lugnare vecka nu för hon har skött sig så sjukt bra på sistone. Ella ska jobbas så mycket jag hinner. 
Det är också här vi kommer in på ett irriterade fenomen: Människor som inte har sina hästar på bete på sommaren. Det finns jsälvklart mängder av skäl att inte ha det så som att man inte har något bete, hästen har fång eller att man tävlar Grand Prix. ungefär.
Det vanligaste skälet att inte ha hästen på bete är att det blir lat. Ja, feta hästar bli lata. Men man behöver inte ha dem på sådant bra bete, man kan växelbeta t ex eller bara växla hagar. Men annars? Hästar är konstruerade för att röra sig 18 timmar per dygn, de övriga 6 timmarna sover och vilar de. Det minsta vi kan göra är väll att låta dem leva så naturligt under sommarhalvåret? Ni läsare får gärna komma med era kommentarer om ni vill. Än har jag inte funnit något skäl som övertygar mig.  

Enbart god stämning

Jag gör redan ett undantag från att gå i genom saker som irriterar mig. Helt enkelt för att helgen har varit så bra. Lite för mycket vin, väldigt mycket ridning och otroligt trevligt sällskap.

Enough. Nu ser jag fram emot en veckas semester. Ska försöka måla och kitta fönster hela veckan. Ev. en liten resa till Jönköping.

Jahaja, man ska sluta köra bil men fortsätta äta kött.

Alla i min omgivning vet att jag tror att hela växthuseffekten är en bluff. Vilket jag faktiskt står för. Ett stort antal makthavare tjänar multum på att vi blir rädda för växthuseffekten. Först kom galna kosjukan, sen kom oljebristen sen kom fågelsjukan. Dessa fenomen skulle bli vår undergång. Handen på hjärtat, hur ofta oroar du dig för oljebristen eller fågelsjukan. Nä, precis. Men då gjorde vi det allihopa.

Att klimatet sedan jordens begynnelse har förändrats och växlat är fakta. Men att vi nu helt enkelt skulle vara på gång mot ett tropsikt klimat här i norden, endast på grund av att det är naturens gång, kan ingen tro. Det gör mig frustrerad. 

Ännu mer frustrerad blir jag när transporterna pekas ut att vara den största miljöboven, för ja, skadar miljön gör det säkert , men inte till den grad makthavare vill få oss att tro.  Men köttproduktionen för i helvete då? jag tror jag var 11 år första gången jag läste att köttproduktion var en lika stor miljöbov som bilkörning, men i media har inget hörts. Tills nu.

"Transporterna har länge pekats ut som den stora växthusboven. Nya rön pekar på att boskapsuppfödning för köttproduktion är än värre skadefaktor för klimatet. FN:s livsmedelsorgan FAO har släppt en rapport som visar på boskapsuppfödningens miljöeffekter, inklusive dess påverkan på klimatet." Citat från Björn Åslund, http://klimatfakta.com/2006/12/20/biffen-%E2%80%94-varsta-utslappsratten/

Men jippie. Nu kom det. det som den lilla bonnjäntan på tubgatan 14 vetat i 10 år. Jag blir så frustrerad.

Nu ska jag köra bil till stallet och ikväll ska jag äta en vegetarisk middag som jag alltid gör.

Kerstins favorit idioti nr 1.

Ja, okej. Nu har jag tänkt tillräckligt länge på saker som irriterar mig fruktansvärt mycket. Det kan ju tyckas vara nog så, men det tar ju för mycket energi för att vara till någon nytta. Därför har jag nu beslutat att varje dag nämna ett utav mina stora irritationsmoment.

Idag; det fruktansvärt idiotiska i att det används 6 LITER rent jävla drickbart vatten varje gång man spolar i toaletten.

I ärlighetens namn; hur många utav er tycker att det hade känts sämre/värre/äckligare att (sorterat i den ordning jag upplever är vanligast);

1. kissa
2. bajsa
3. rengöra
4. kräkas
5. spola ner guldfiskar (ja, vad vet jag???)

..... om man istället hade spolat toaletten med "begagnat vatten". T ex det vatten som tvätta händerna i eller diskat i.  Vem kom på den galna idén att använda samma kvalité på det vatten vi spolar ner bajs med som vi dricker?

Jag kan dra en liten lättnads suck eftersom man nu kan välja detta alternativ när man bygger nytt hus. Jag vet inte om det är dyrare och jag vet inte om det går att åtgärda i redan byggda hus, något jag troligen ska ta reda på.... Går detta läggs definitivt ännu ett projekt till på "att göra på tubgatan 14 - listan".


Varför har jag valt det här?

Det är dagar som idag som jag står helt handfallen och inte förstår varför jag i hela världen valde det här yrket. Jag vet att det kommer kännas bättre imorgon och ännu bättre nästa vecka när jag har semester... men ändå. Gamla människor är tuffa och de är förhållandevis enkla att arbeta med i jämförelse med paranoida narkomaner och obstinata tonåringar. Men att en persons faktiska liv hänger på mina axlar känns en aningens tungt. Jag hoppas jag reder ut detta. Imorgon får jag diskutera med mina kollegor så kommer det kännas bättre.

Igår var det träningstävling med Det lilla äcklet och hon levde verkligen upp till sitt smeknamn. 40 minuters dödsväntan, sedan in på banan i fem minuter och sedan slut. Förstå gången idag som jag faktiskt var nöjs med något under programmets gång. Hela fyra bedömningspunkter känndes att "ja - det här gjorde vi bra". resten har jag redan raderat.

Red den Lilla Brun idag och fick en fin och avslappnad i en låg rund form. Arbetade mycket med att få lika stöd och hitta böjningen i höger sidan. Basic- ja. Lätt - nej.

Jobb och lite sömn

Gårdagen tillbringades ju givetvis på jobbet. Inte mycket nytt under solen där utan allt rasar på i den vanliga takten.

Kom hem, åt middag, socialiserade mig med sambon och anlände till sist till stallet runt 21.30. Red ett pass på banan med Lyckis. Hon travade så jag tappade fattningen och inte kunnde göra något vettigt alls. Hon tog i så hon inte orkade fatta galopp. Nästa pass får jag försöka dämpa traven så jag faktiskt kan göra något annat vettigt också.

Idag träningstävling på Det lilla äcklet. Sedan sängen. Det blev sent igår.

Tysklandsresa på glid

I fredags var jag på fötterna igen efter att migränen lagt sig. På kvällen kom syrran  och vi grillade, åt till vi mådde illa och somnade gott.

På lördag morgon (natt?) ringde klockan 03.15. Efter att ha fått in Rickard och Sebastian i bilen som för övrigt kom direkt till oss från en fest och inte sovit något alls plockade vi upp syrran och styrde kosingen mot tyskland. Första höjdpunkten kom på Jet utanför Halmstad när jag skulle tanka. Efter ungefär åtta försök kom jag äntligen till rätt pump med rätt sida av bilen. Tur att det var mitt i natten och att det inte var fler som såg oss. Andra höjdpunkter var en viss pojkvän som försökte beställa biljett till Rostock i stället för Puttgarden innan vi andra grep in och undrade om han inte var fel ute.
Sebastian sov hela vägen ner och vi skrattade så vi kiknade när han helt plötsligt vaknade till och högt otydligt utbrast "obalans" för att sekunden senare sova igen.
En vrång man i en BMW trängde sig före oss i kön till färgan i Rödby och vi planerade aktioner som både innehöll att repa hans biltak och att förse honom med punktering. Vi tappade sedan bort honom. Osis. Annars drar man lite på smilbanden när jag skulle försöka göra en U-sväng på en utav Tysklands mest trafikerade vägar, står på en busshållplats med bil och släp och slår i huvudet i bilrutan när jag ska vända mig om, glömde visst att rutan var uppe. Det slutade med att vi åkte ytterligare en mil innan vi vände. Fruktansvärt dåligt skyltat i Tyskland.
Vi kom i alla fall hem klockan 23.00 och började sortera öl och vin på gräsmattan. Ett par glasvin sedan sängen.

Idag har det varit lungt, red båda hästarna. Efter effektiv framridning med närmare 60 övergångar släppte Ella. Tränade mycket galopp, bakdelsvändningar och öka minska volt. Lite skänkelvikning och galoppfattningar från skritt fick vi också in. Gjorde mycket fina övergångar mellan framdelsvändningar till bakdelsvändning. Fantastisk häst, bara två bockrundor idag.
Lyckis fick galopera av sig i skogen för att gå en pass på banan imorgon.

Over and out

Nu tar vi tag i detta igen

Jag har varit sjuk idag och igår. Natten till igår kunnde jag inte sova så ont i huvudet/nacken/ryggen hade jag. Tog panodil igår vilket inte alls fungerade så idag började jag med panocod istället, så nu mår jag sjukt illa istället. Biverkningarna är inte att leka med...

Mellan huvudvärken och illamåendet idag lyckades jag måla lite grann. Snart bör badrummet vara färdigt. Men frågan är var man kan få tag i ett rött badrumsskäp, ännu har jag inte hittat något. Innan dess är det ingen ordning på torpet.

Imorgon ska jag jobba igen eftersom båda mina kollegor har semester. Dock håller jag mig nog på kontoret så jag inte smittar någon.

RSS 2.0