Sol>bränd< och tävling!

I förmiddags åkte jag till Falkenberg och hälsade på Lyckis! Red henne lite på banan men sen gav vi oss ut på terrängbanan och rejsade lite. Fy vad hon tyckte det var roligt. Lite brall blev det också! Efter en ordentlig dusch (av hästen) och allmänt pyssel åkte jag och Elin till Ryttarföreningen (forf.se) och tittade på tävlingarna där.

Först såg vi lite av en LA:6 med pinsamt låg kvalité. Hästar som inte bjöd fram (kan till viss del skyllas på värmen men inte så mycket), obefintliga skolor, icke befäst förvänd galopp osv. Sedan började Intermédiaire I, då blev det skillnad! Massor med fina hästar och trevlig ridning. Det fanns en danska häftig häst som hette Lanel Skovlund och reds av Jan Stampe, dock oplacerade men jädrar vilka gångarter!
Vinnare av klassen borde solklart varit Karoline Lundberg på Replay från Kungsbacka, hästen var otroligt välbalanserad och spänstig, ryttaren red väldigt fint och prydligt, alla rörelserna såg verkligen ut att genomföras hur enkelt som helst! Tyvärr dömde domare annorlunda än mig och Elin (;)) och vinnare var Stefan Jansson på Saigon trots en i princip helt outförd piruett och piruett som var tokstor. I övrigt var programmet väl genomfört men inte med samma lätthet som Karoline och Replay! Trea kom Karin Öljemark på De Chenta, bästa ryttarprestationen idag på en härlig häst men programmet innehöll dessvärre två små missar. Jag och Elin hade Karin och De Chenta på god andra plats och Stefan Jansson först på tredje plats, som om det spelar någon roll. :)

Nåja, vi satt ju där i våra brassestolar och tittade i några timmar vilket resulterat i att jag totalt bränt sönder mina ben! fruktansvärt ont gör det.


Rida på söndag!Men jag kommer inte vara lika påklädd som på bilden ovan. Ska bli roligt att känna på pluttan igen efter ett par veckor borta!

Fredag.

Arbetet har varit minst sagt anstängande de senaste dagarna, märks att vi är en man kort. Fast det är en del som slumpat sig också så det känns värre än vad det är tror jag.

Så vad gör man en fredag eftermiddag när man arbetat färdigt och det är typ 27 grader ute? Jo, man åker till Gekås! I flera månader har jag sagt att jag måste åka dit och idag fick jag arslet ur. Köpte faktiskt ett par ridbyxor, inte hälften så sköna som Anky byxor men det kan vara bra att ha lite slit och släng också. Hoppas att de håller ett tag i alla fall. Hittade tvättkorgar också, äntligen! Har kikat länge efter några jag vill ha och idag hittade jag jätte snygga! I övrigt var det mest det gamla vanliga; tvättmedel, schampoo, tandkräm och sådant krafs.

Ikväll har jag mest plockat här hemma, vikit tvätt och annat tråkigt som vi kommit lite efter oss med. Det är riktigt varmt men nu för en stund sedan när jag var ute och dödade mördarsniglar var det riktigt härligt!

Imorgon väntar städning och arbete i trädgården. Jag gillar värmen så jag har inget emot att hålla igång ute. Framåt kvällen blir det nog att chilla i baren och ta det lagom lungt.


Hästlös

Iförgår konstaterade jag att jag är hästlös i sommar. När var jag det senast och hur bär man sig åt utan häst? Jag kommer har otroligt mycket tid att spendera på sambon, huset och trädgården vilket är lite skrämmande. Undrar om jag kommer bli tjock också...

Fick i alla fall en liten rapport från Lyckisen igår, hon har det bra och sköter sig fint! Saknar min plutta!


Det börjar bli bättre

Jodå. Jag börjar bli lite positivare nu. Ska ta en sväng om polisen i dag var det tänkt så jag kan släppa saker och ting sen.

Igår var den en tuff dag. På jobbet ville ingen riktigt som jag har jag var inte riktigt överens med någon, det tar på krafterna. Handlade på vägen hem och var hemma halv sex ungefär. Det blev tacopaj (med vårt hemliga recept, mums) dagen till ära! Sabine och Jens (Davids lillebror och flickvän) kom och åt middag med oss, trevligt. Efter maten, när de andra satte sig och spelade xbox gav jag mig ut i trädgården för att fortsätta kriga mot mördarsniglarna.  De jävlarna säger jag bara. Lukade vinbärsbusklandet som varit minst sagt försummat men jag blev inte riktigt färdig. Har lagt bort min lilla handkultivator så jag ska åka till lantmännen och köpa en ny idag så jag kan ta det sista. Tog nästan slut på mördarsnigel giftet så jag ska se om lantmännen har något bra sådant också. Tänkte spana lite på grästrimmer också, är trött på att gå med sekatören!

Hr fortfarande inte köpt några buskar till det nya landet! Måste ta mig in till plantagen någon dag och se om jag hittar det jag vill ha!

För fan

Jag hyser förnärvarande agg mot hela det mänskliga släktet. Återkommer när jag sett tecken på någon slags välvilja igen.

Passet idag:
Tillfällig flytt

Idag åkte Lycka på sommarkollo till Stafsinge:
http://www.123minsida.se/stall-smedjeholm/11064584


Hästar är som hästar är när hästar mår bäst!

Hästar på bete menar jag givetvis! Jag har alltid haft mina hästar på bete, oavsett hur lätt eller hård träning de varit i. Hästar är gjorda för att röra sig större delet av dygnet och inte gjorda för att stå på box 10-12 timmar (eller mer!) per dag. På vintern kan jag ta att hästarna behöver stå inne för att hålla värmen, här i halland blir det så råkallt på något vis, fuktigt, blåsigt och kallt på samma gång. Jag hade dock mer än gärna haft min häst ute dygnet runt på vintern också om det bara hade varit praktiskt möjligt.

Inte på någon av de hästar jag ägt/ridit regelbundet har reagerat negativt på att gå på bete. Tvärtom har de hästarna som varit jobbiga på vinter halvåret lugnat ner sig och är mer tillfreds, men ingen har blivit lat. Lata kan i och för sig vissa hästar bli av 100 kg övervikt, men då är det ju inte svårare än att motionera mera och begränsa betet. Nu har jag ju inte erfarenhet av hästar som går svår klass så det kan jag inte uttala mig om, men de hästar som går lätt-msv träning mår enbart bra av att röra på sig och stå ute i frisk luft!

Summan är i vilket fall som helst att jag anser att vi hästägare har ett ansvar att göra livet så naturligt som möjligt för hästen och inte begränsa de behov  hästen har, för att de ska fungera bättre att rida på. Hitintills har jag inte stött på någon som enligt mig, har ett vettigt argument för att ha hästen på stall under vinterhalvåret. 

Våra hästar har nu gått på bete i en månad ungefär, dom har lite övervikt men herre gud så goa de är och roliga att arbeta med!


Tisdag

Nackdelen med att ha ett sekretessbelagt jobb och blogga är ju att jag inte kan skriva mycket om jobbet alls. Vilket i och för sig har sin poäng och omsorgstagarna är nog lyckliga för det. Så jag går istället raskt över till dagens ridning!

Det var Lyckis som fick turen att motioneras idag och om hon motionerades sen! Orden TRAV och SPÄNST fick en helt ny innebörd idag när Lycka tog i så jag höll på att trilla av. Jösses amalia vad den lilla hästen kan röra sig! Även små galoppvolter gick som en dans. Min lilla lilla älskade ponnyhäst.

Nu blir det kvällsmat och lite senare ska vi äta Hägendaz, vi är sådan gottegrisar :).

Ursäkta uppehållet

Det har helt enkelt inte funnits tid att blogga de senaste veckorna. Jag vet egentligen inte var jag ska börja för mycket har hänt sedan sist.

Min älskade fyller år idag, åldersnojan börjar ta ut sin rätt. Vi tillbringar kvällen tillsammans och har gjort egen smörgåstårta som vi mumsat på. Har även unnat oss lite whisky och vin så här på måndagskvällen. 


Hästarna frodas och magarna växer på dem. Betet förvandlar dem till små sura köttbullar som hellre vill äta hela dagarna än jobba. Jag och Lycka tog oss dock en välförtjänt tur i skogen igår, red hela vägen hem till mor och far och passade på att trimma lite på deras gräsmatta innan vi begav oss hemåt så farttårarna sprutade.

Valet till europaparlamentet igår får man ju se som ett stort steg framåt. Jag har haft svårt att bestämma mig för vilket utav två partier jag skulle rösta på, därför var det glödjande att se att båda de partierna tog stora steg framåt! Passade även på att dra med Robban och rösta igår vilket tjändes bra, nu har vi tagit vårt ansvar och lite till!

RSS 2.0