Vilken häst!

Igår var det Catrin-träning. Vad ska man säga?? Vi började att visa henne Buten men hon tyckte bland annat att bommen "flexade" oroväckande mycket även om han inte sa något om det, så T ska fortsätta sin härliga vandring i sadeldjungeln. När vi konstaterat detta kläcker T ur sig att "vi har ingen brådska för vi ska ju inte direkt till Globen".

Vi började med att visa våra fina skritt/trav övergångar. Catrin var nöjd, nu ska han bara bli mer elektrisk och lätt för skänkeln, han går fortfarande in i dvala ibland och "glömmer bort" att jag sitter och ber honom göra saker där uppe. I vilket fall som helst så sa hon att nu när han fattat hur han ska använda sin kropp kan man börja med tramp-träning på honom, men att vi ska vänta och varken göra det nu eller om två veckor. Men sen kanske?? Häftigt!

Sedan började vi med lite travarbete, som han kan trava! Fick tänka mycket på att stämma av med sitsen hela tiden och rida ganska korta steg så hon inte bli tung i handen. Fick fram lite härlig kadens där. Catrin kontrade med svar på T:s tidigare påstående "Nä, ni ska inte till Globen i år...". Galoppen var sträng men han blev fin i mellan åt. Likaså där fick vi jobba med att hålla honom ganska rak och korta kvicka galoppsprång.

Catrin var ganska skeptisk till Nisse i början. En två meter lång häst som skruttade omkring och inte fattade ett dyft. Nu öste hon beröm och superlativ över honom. Grattis T till din fina häst (fast det har du ju vetat sen innan...).


Förvirringen är total.

I morse hade jag en ganska tydlig bild över hur min dag skulle komma att se ut. För några dagar sedan fick jag nämligen veta att jag inte behöver komma på det mötet jag planerat in i kväll. Så planen har varit att åka hem till mor och far för att fotografera bilen (så min fina kusin kan beställa nya delar till den) och sedan gå lös i min mors garderob. Jag ska på dop i mitten av februari och känner verkligen inte för att köpa en ny tröja, men jag äger ingen som passar till klänningen jag bestämt att jag ska ha på mig... Well well.

Nu har jag dock fått nys på att jag visst ska på mötet ikväll och det är inte så bra. Inte bara för att jag hunnit smida andra planer (som i och för sig inte är skrivna i sten) utan för att jag ska vara i Halmstad mellan 15.00-16.00 med jobbet, sedan börjar mötet 18.00 i samma stad och då hinner jag bara hem innan jag ska åka igen och jag har inte lust att sitta och häcka någonstans. Förvisso skulle jag kunna köpa ett par nya skor... Men det innebär i sin tur att jag måste få plats i någon bil hem. Hmmm. Detta tåls att fundera på.

Jag hatar förvirring. Vilket är ganska paradoxalt eftersom jag förmodligen är den mest förvirrade människan på jorden.

Hey, vad händer??!!

Blogg.se har fått sig en helt ny look och jag sätter morgonkaffet i halsen. Inte fullt lika illa som igår dock. Jag hade fått en beställning på et svärmorstunga i röd kruka så jag traskade till blomsterhandlaren efter jobbet... I årtiondets hitintills (haha) värsta snöstorm. Egentligen var det nog inte sååå farligt, men jag gick genom samhället i gympabojjor (som faktiskt är att föredra framför högklackat...), bärande på en Svärmorstunga (anledningen till just denna fula blomma är att de är helt omöjliga att ta dö på), med snön inyrandes i ansiktet och till och den lyckas till och med fara under min lugg så ögonen sprutar på mig. Till råga på allt hamnar jag bakom en mycket långsam man som mer spatserar än småspringer och just då kändes inte omkörning som ett alternativ eftersom jag då måste gå över i cykelfilen och cyklisterna verkade inte ha så bra koll i all snö.

Det gäller att börja halsa detta kaffe om jag ska få någon skottning gjord innan jobbet. Yr.no meddelar att det inte kommer snöa idag vilket jag är tacksam över, för kommer det ännu mer får vi svårt att ta oss upp för backarna imorgon när Nisse står i släpet, taggad inför träning.

Härliga helg!

Igår inledde jag helgen med ett pass på Nisse. T har fått hem en Butet som vi provade på honom. Han gav mig inget enkelt pass denna gång då det var två andra ekipage i ridhuset som fräste runt efter bästa förmåga. Han tyckte de var otroligt mycket mer intressanta en liten parveln som satt på hans rygg. Men i mellan åt blev han riktigt trevlig och rörde sig betydligt bättre med denna sadel. Förbryllingen var total när jag hoppar av och ser att sadeln har glidit fram! Förvirringen blev helt kolosal när vi kommer hem och ser att sadeln ligger perfekt (vi hade alltså inte sadlat av) och att det inte finns ett enda ruggat hårstrå på honom. Summan blev att vi får ta ett nytt pass idag och se hur den ligger. För den var helt fantastisk att rida i!

Återkommer med uppdatering!


Underbara häst!

Idag red jag ett riktigt roligt pass på Nisse! Första passet efter Catrin-träningen och givetvis var det skritt/travövergångar som stod på repetoaren. Nu förekom ju Nisse mig ganska rejält med att rada upp övergång efter övergång som faktiskt var helt godkända! Någon gång missade vi ju såklart, men det var helt och hållet pilotens fel som inte förberedde tillräckligt. Provade även lite galoppfattningar och självklart fick vi till ett par galoppfattningar som var av en helt annan sort än de vi gjort tidigare.

Nisse har mognat något kompiöst pch nu har jag faktiskt känslan av att sitta på en utbildad häst, inte en stor osammanhängande älg! Han är otroligt lyhörd och välvillig, det märks att han är bekväm och gillar det vi håller på med! Jag ser verkligen fram emot nästa träning, för att få visa upp vad vi lyckats med. Självklart ska vi rida 300 skritt/travövergångar ytterligare tills dess så de blir ännu bättre!

Det tog drygt 2,5 år.

Igår hände något stort, något helt omvälvande, något som kommer förändra mitt liv för evigt, en händelse nästan lika stor som min egen födelse.
Min älskade sambo, David Hugo Johan Isacson.... satt på en häst! Han satt inte bara på en häst, han skrittade säkert en halv kilometer och travade nog tjugo meter! Hästen som fick denna fantastiska ära var ingen mindre än Cherie - som om hon inte påverkat mitt liv tillräckligt innan.

Efteråt muttrade han något om att det inte riktigt var värt det besvär som det är att ta ni häst från hagen, rykta, sadla och sedan göra hela proceduren bakvänd efteråt. Men han mumlade också en mening om att det kanske är något man kan göra "någon gång ibland". Min lycka var gjort. Fullt tillräckligt. Bildbevis finns, men om jag publicerar de på bloggen kommer han aldrig mer sitta på en häst.

Over and out.


Vatten på helt fel ställen...

Vad sägs om:

Under diskbänken
Droppande från taket i källaren
Källargolvet
Stillastående i diskmaskinen

Jag behöver en rörmokare. Deras maskin var sönder. Hoppas innerligt de kommer snart. Byggfläkt någon?


Catrin-träning med Nisse

Igår var det dags för årets första träning för Catrin. Jag hade redan innan bestämt att det var övergångarna vi behövde hjälp med och det höll Catrin med om. Så hela passert ägnades åt skritt och travövergångar, givetvis med flera skrittpauser. Problemet har varit att han struttar in i traven och inte använder sin kropp. Han höjer huvudet, sänker ryggen och häver sig in - inte speciellt gymnastiskt med andra ord. Han har helt enkelt inte fått lära sig hur han ska använda sin kropp i övergångarna.  

Jag fick rida på en volt i skritt och hade hjälp från marken. Först var det Catrin och sedan tog T över. Markpersonens uppgift var att driva/fösa honom framåt så han var energisk. Mitt jobb var att se till att han var låg i formen, med kontakt och att han var avslappnad bakom sadeln. När han var tillräckligt energisk - men fortfarande avslappnad bad jag om trav. Vi behövde många repetioner för att få till tajmingen men när vi gjorde det blev övergångarna fantastiskt bra. Detta gav givetvis en helt annan lösgjordhet vilket också kändes på traven - vilken takt!

Han kändes verkligen trevlig på slutet och nu ska vi hårdträna på detta i två veckor! Hoppas att äveng aloppfattningarna kommer bli bättre nu när han lär sig använda kroppen rätt!

Fina hästar!

Laptopen har ännu inte utrustats med en ny laddare, tiden har inte riktigt funnits till för min del. Det är även därför jag inte bloggat så mycket de senaste dagarna.

I tisdags red jag Lyckisen! Jag har glömt hur fantastiskt roligt det är. Tyvärr hade jag en liten incident med sadelkammar dörren, jag fick inte upp den. Men som varje respektabel ryttare hade jag ett träns (kandar) i bilen som jag kunde ha på henne. Därefter letade vi upp lite reflexer och ett täcke och gav oss ut i skogen. Det var helt tyst, mörkt och alldeles alldeles vitt. Vi skrittade bara, gjorde lite halter och ryggade, försökte trava men då höll täcket sig inte på plats så vi la ner det. Idag är det dags för Lycka igen. Så fruktansvärt roligt!

Igår red jag Nisse. Nästan en vecka sedan sist. Men han utvecklas för varje gång jag sitter på honom, även om det har gått ett par veckor sedan sist. Han är alltid lite disträ i början men efter ett tag var han duktig. Dock kom det in ett annat ekipage i ridhuset efter en stund vilket stal hans uppmärksamhet till max under fem-tio minuter. Därefter lyckades han faktiskt börja koncentrera sig igen. Galoppen var ovanligt bra men han måste lossna ännu mer över ryggen. Dock är det som min tränare säger "han behöver meter i kroppen". Han behöver bara motionera under ryttare för att bli mer koordinerad och balanserad - därefter kommer lösgjordheten av sig själv.

Nu måste jag ta och klä på mig och gå till jobbet. Dusch, tidning och frukost har jag redan hunnit med.

I brist på rubrik.

De senaste dagarna har det inte hänt någonting alls egentligen. Har varit krasslig och fruktansvärt förkyld så jag har stannat inne och snorat. Dessutom gick laddaren till laptopen i pension utan förvarning så bloggandet har inte legat så nära till hands.

Idag var jag dock med om en mindre "näradödenupplevelse" när jag, efter att ha kört ungefär 6 mil och stannar till för att svara i telefon, drar den frusna handbromsen. Den frusna handbromsen vägrade lossna trots backade och lirkande. Så jag gjorde som handbromsen gjorde, tjurade ihop och sket i vilket. Den brukar nämligen ge sig om man kör en liten sträcka. Det gjorde den inte. Fin bredsladd över tvåfilig riksväg och jag tackade gud att det inte var någon annan bil i närheten. Jag avslutade mitt äventyr, styrde in till kanten och ringde min far i ren desperation. Far hotade med bärgningsbil men av (fortsatt) tjurighet fortsatte jag att backa och köra fram och plötsligt släppte det. Sedan kunde jag köra hem. Förbannade bil.


Jul och nyår 2009 i bilder!


Vi försöker båda två visa oss från våra bästa sidor :).På juldagen spelas det poker. Jag ägde - som vanligt.Det kommer mera någon annan gång. Nu är det film!

Fortsatt bra!

Idag har jag shoppat. Det var inte meningen. I morse vaknade jag med värk, ont i huvudet och täppt näsa. Typiskt att vara ur form när man har semester. Tog mig upp ur sängen och satte mig i soffan med vänner på TV:n och hallandsposten i knät. Såg då att klädaffären här i byn (den ända klädaffären som riktar sig till personer under 30 år) hade 50 % på allt i butiken. Framåt eftermiddagen bestämde jag mig i alla fall för att åka upp och se om det fanns något kvar. Det fanns det... Sambon satte gränsen vid 2000 kr, mer fick jag inte handla för och då skulle jag gärna handla lite honom med. Klarade gränsen med marginal men var ändå överaskad att det faktiskt fanns mycket fint kvar!

Jag är lite för röd om näsan och allmänt ur form för att visa mina shoppingfynd på mig så får ni får en "avklädd" bild. Bjuder däremot på en bild från gårdagens morgonpromenad, visserligen med något röd näsa.
Öhhh. Ni får vrida lite å huvudet där... (Och ja, jag har en mössa under luvan. )

Avatar och?

Igår hade vi en härlig dag! Vi tog det lungt och hade det skönt. Framåt kvällningen åkte vi till Halmstad där vi först spelade kort och åt kinamat med Davids mamma, lillebror och lillebroderns flickvän. Sedan gick vi på bio - Avatar. Allvarligt. När, det klickade inte. Jag höll på att somna den första halvan av filmen, tyckte inte det hände någonting och var alldeles för långsamt. Mot slutet vaknade jag till men det var alldeles för mycket "bling-bling" och för lite ela tiden förekommer och spänning för att jag ska bli förtjust.

Idag har jag ridit Nisse. Han var duktig! Nu orkar han bära sig ordentligt korta sträckor och börjar bli bättre i sidorna. Nästa träning behöver vi dock få hjälp med övergångarna för där fungerar inte kommunikationen. Jag antar att det kommer bli bättre nu när han börjat komma genom och arbeta ordentligt men det är irriterande att övergångarna är dåliga. Jag använder gärna övergångar i alla möjliga syften, men när hästen hela tiden förekommer mig med att antingen tvärnita eller strutta igång som en kanin så fungerar det inte så bra...

Nu är det film-tajm här. A time to kill - riktigt bra!

2010!

Det nya året har börjat fantastiskt bra, det är ju inte utan att man undrar hur detta ska sluta. Vi tillbringade nyårsafton hemma med vänner, lungt och städat med god mat och dricka. Idag har vi absolut inte gjort någonting, majoriteten sov över här så vi har bara tittat på film och haft det gott.

Ett av mina nyårslöften (av två) är att komma igång med bloggandet igen. Imorgon tror jag inte det händer så mycket av värde men framåt helgen ska jag nog komma med någon rid-rapport och annat kul.

Än så länge får ni hålla till godo med att mitt hederspris från hkrk:s tävling kom trea i Havrepappans tävling om 2009 års fulaste hederspris. Härligt hkrk! http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm


RSS 2.0