Nytt försök med Ella.

Äntligen var det dags att ge Ella ett nytt försök. Hon har ju vilat i nästan tre veckor nu och det tycker hon inte alls om. Tanken var att vi skulle satt igång henne för en vecka sedan men då uppstod ett nytt problem i samband med skoning. Nu verkade det i alla fall som att Ella var piggelin igen så vi bestämde oss för att försöka få igång skrället.

Men, min vanliga tur gjorde att passet tog ungefär fem minuter. Upptäckte snart att något inte var som det skulle. När vi kom in i stallet och jag undersökte henne riktigt noga var det inte alls konstigt att hon haltade. Vi får se var det bär av här näst. Min vecka blev i alla fall lungnare nu.


Ojojoj.

Hur ska jag hinna med allting i veckan egentligen? Kommer ju aldrig att gå.

Nisse bus!

Där fick jag för att jag berättat om vilken otroligt snäll häst Nisse är ;). Idag skulle jag rida hemma hos T, eftersom det var både ljust och uppehåll så får man ju passa på. Hon har en ridbana i ett gammalt grustag men just i den instängslade delen är det väldigt tungt så vi beslutade oss för att vara på den stora delen som inte är instängslad för där är det inte lika tungt. Det tyckte Nisse var r-o-l-i-g-t och visade prov på sina busiga sidor. Jag tycker det är lite obehagligt när hästar jag inte känner håller på på det viset så efter att han hade busat omkring lite grann gick vi innanför stängslet. Då blev han med ens snäll! Galoppfattningarna var mycket bättre idag, ett par blev fel men det får jag ta på mig för han var inte riktigt i balans innan. Överlag var han givetvis bättre än sist men det var lite tungt för honom så när han hade blivit trött och vi började känna oss färdiga gick vi ut på den stora delen igen. Han var jätte fin och balanserad, travade men fint stöd på tygeln. Men självklart var han tvungen att busa igen och när jag sa åt honom att sluta dra åt höger reste han sig lite grann. Nåja - sista varvet var han duktig igen så vi nöjde oss!

I veckan väntar träning för Catrin igen för Nisse eftersom Ella fortfarande inte är igång. Vi ska också försöka hinna klippa honom innan dess för han blir ruskigt svettig!


Adventspyssel!

Vi hade lite fest här igår. Väldigt spontant blev det och därmed också verkligen liten. Dessutom kan man nog inte säga "vi" heller för jag gick och la mig oförskämt tidigt.

Tack vare att jag varken drack eller var upp så sent började jag med adventspysslet i morse. Har satt upp alla ljusstakar, flyttat om blommor, satt upp kransen på dörren. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa och åt lunch och sedan gav vi oss ut i skogen för att hugga en gran och samla ihop granris till trädgårdslanden. När vi äntligen kom hem så upptäckte vi att julgransfoten jag köpte igår var helt felkonstuerad så det sket sig. Sen hade vi inte fått med tillräckligt med granris heller så det blev en runda till.

Nu ska jag hoppa in i duschen för kvällen ska spenderas hos goda vänner!

Free2ride

Detta spännande projekt är jag involverad i. Eftersom det råder sekretess nöjer jag mig med att länka till det som redan är publikt, för att säkert inte göra bort mig. Kul ska det bli i alla fall!

Här kan du läsa mer.

Damn I'm good!

Nu var viktminskningen klar för tillfället. Ska försöka hålla denna vikten i två veckor och sedan avgöra om jag vill gå ner mer eller inte. Det beror mest på hur jag förhåller mig till maten, detta är ju en förändring lång tid framöver så det gäller ju att det är hållbart.

Summa kardemumma är att jag blivit av med 9,25% av min ursprungsvikt!

Sådant jag faktiskt gör...

... även om jag tänker häst 95% av sin vakna tid. En kompis sa i helgen att han blev så trött på mig för att allt jag skriver på ansiktsboken har med hästar att göra. Ja, och? Skulle han hellre läsa om mitt tvättvikande eller toapappersfynd på Ica? Nej, jag tror inte det.

Helt vanligt Svensson-dag med andra ord. Passade på att jobba närmare 12 timmar också när jag ändå var igång. Nu blir det att borta tänderna och fortsätta försöka traggla sig genom Åke Edwardsons mindre begåvade bok.


Konsten att byta frisyr...

Jag brukar gå till frisören och säga; Gör vad du vill. Men de senaste gångerna har jag varit tråkig och bara klippt topparna. Nu är det således dags för en rejäl förändring! Gick in på myheritage för att kolla vilka kändisar jag är lik och därmed kolla av vad de har för frisyrer så jag kunde få lite tips.

Ja. Vad ska man säga. Tydligen är jag lik följande personer:

Det hjälpte ju mig mycket... hmpf.

Nisse bus!

Det går framåt för Nisse. Idag var traven mycket bättre men galoppen fick vi inte alls till. Undrar varför jag var så inkompetent där? Får helt enkelt inte till det men inser att om vi fokuserar på galoppfattningarna de närmaste passen så bör det förbättras radikalt ganska snart. Traven var han mer balanserad i idag, takten blev renare och han sökte även stöd på bettet utan att bli så tung som innan.

Hoppas jag får/har möjlighet att rida den här hästen ett tag till. Det börjar bli riktigt roligt nu!

Jag behöver godis!

Öhhh. Mitt viktminskningsprojekt går väll lite upp och ner men jag har ju definitivt minskat runt 5 kg. Saken är ju den att jag har lite svårt att hålla mig under mina tillåtna kcal. Idag ligger jag faktiskt väl under men istället är jag sjuuukt godissugen! Jorå. Jag undrar vad jag ska slänga ihop för gott :).

Jag har SÅ dålig karaktär...

Protestlista mot butta!

FEI:s beslut att tillåta butta i tävlingssammanhang har väll knappast undgått någon i hästvärlden vid det här laget. Som ni säkert också hört är det många, framförallt de europeiska länderna, som är helt emot detta beslut. Nu finns det en protestlista du kan skriva under om inte du heller anser att det är rimligt att tillåta butta. Här hittar du den.


Rösta

här till höger så du kan du göra bloggen bättre!

Tröttsamt.

Man sliter och sliter och sliter. Får ingenting för det och ingenting görs för att underlätta. Morr morr morr. Varför ska människor göra det så jävla svårt för sig själva och för mig?


Helgen i bilder

Här kommer lite bilder från helgen!

Fröken big head:


Hemma hos födelsedagsbarnet (f.v. Agge, jag, Anton, Jens, Henke):Lååångt senare:


Att stupa!

Den konsten kan uppenbarligen jag! I fredags lyckades jag med denna fantastiska bedrift som nu mera gör sig påmind av blåmärken och ömmande kroppsdelar. Dessutom lyckades jag med detta helt utan påverkan av vare sig alkohol eller andra "lugnande medel".

Tänk dig följande. Du sitter i soffan och bestämmer dig mer eller mindre plötsligt för att gå och byta om. Du går då mellan bordet och soffan när du upptäcker en datorsladd som går i höjd till ditt knä. Du inser givetvis att det finns en överhängande risk att snubbla över denna sladd så du bestämmer dig för att peta ner sladden med din vänsterfot. Dessvärre går du händelsena lite i förväg och tar först ett litet steg framåt med din högerfot. I samma ögonblick som du petar ner datorsladden med din vänsterfot inser du att sladden har hakat fast i en hålslagare som nu är på väg ner på din högerfot. För att inte detta ska hända lyfter du kvikt på båda fötterna samtidigt som du lutar åt höger. Vad händer? Jo, du ramlar handlöst och raklång i golvet samtidigt som hålslagare dimper ner på din högerfot. Vad hände rsen? Jo du börjar växelvis skratta och gråta, skratta för du inser hur roligt det såg ut, gråta för det gör så förbannat ont och du är väldigt tveksam till huruvida du någonsin kommer kunna gå normalt igen eller om du får ta sällskap av en rollator resten av livet. Samtidigt sitter din sambo i soffan, dubbelvikt, kiknande av skratt. Han har fortfarande inte (IDAG MÅNDAG) frågat hur det gick eller om du slog mig. Det aset....


Helgen som passerat.

Helgerna går verkligen i en rasande fart. Tycker inte att vi får någonting gjort! Nåja, lite händer väll.
I lördags började vi dagen med att städa på kontoret och försöka röja upp i de gigantiska pappershögar som finns där, till vår stora glädje kunde mycket slängas. Dock blev vi inte färdiga så det ser värre ut nu än när vi började... Nåja, det får vi ta ikväll eller någonting :). När vi tröttnade på kontoret började vi istället göra iordning i badrummet. Vi började montera ihop det nya badrumsskåpet men jag tröttnade snart på det också och stack iväg till stallet istället :). Det var nämligen Lyckas tur att drillas!
P har gjort ett bra jobb med Lycka. Hon var mycket bättre i sidorna men behöver nu komma igång mer med sina bakben så hon kommer över ryggen och fram till bettet för ärlig schwung. Men jag är inte orolig, det kommer P fixa galant.
Väl hemma igen hade sambon kommit ganska långt med badrumsskåpet och lagom till det började skymma skulle vi ha upp det på väggen. Smart drag. Vi fick ju bryta av huvudströmmer och ficklampslösa som vi var så var det lite knepigt att få upp skåpet på väggen och installera elen. Men det gick! Då kände vi oss duktiga en kort stund innan vi snabbt som attan hoppade in i duschen, på med kläderna och iväg till Agge som fyllde år! Kvällen tillbringades sålunda i trevligt sällskap, god mat och gott vin. Vi tog bussen in till Halmstad där jag och David snart upptäckte att vi var på tok för trötta så vi åkte hem igen :).

När jag vaknade söndagsmorgon var jag hyffsat pigg så jag satte igång att städa. Efter ett par timmar vaknade David och sällskapade mig bland damm och bråte. Efter lunch åkte jag till nästa stall, det var dags för Nisse igen! Eftersom det regnade kompiöst tog vi den "lilla" hästen och åkte ner till ridhuset. Red i stort sett samma övningar som för Catrin men det var redan bättre. Han hade snappat upp konceptet och visste vad som väntade! Han sökte också bättre stöd på bettet även om han givetvis fortfarande är vinglig och ostadig. Men så länge det går framåt är jag nöjd!
På vägen hem plockade jag upp min kära vän K2 för nu var det dags för julbak! Jag vet att det är lite tidigt, men vi fick ett sådant infall. Så jag, David, Robban och K2 spenderade några timmar med att baka lussekatter (sjuuukt goda) och pepparkakor. Riktigt trevligt, men framförallt gott! Sedan kom min mor på besök och hjälpte oss sy upp de nya gardinerna. Vi har uppenbarligen toklågt i tak för alla gardiner är en halvmeter för långa. Resultatet blev i alla fall riktigt snyggt!

Ikväll tror jag att jag ska uppdatera med lite bilder från helgens framfart. Har inte tid med det nu för min lunch är slut och jag ska tillbaka till jobbet!

Sängen kallar.

Jag ska inte sova ännu men jag försöker kämpa mig igenom en bok av Åke Edwardson. Det är första gången jag läser något av honom och jag har en mycket stark känsla av att det inte kommer hända igen. Dåligt språk, ingenting har ännu hänt, menlösa karatärer... Eftersom man blir väldigt trött av att läsa den där boken är det bäst att göra det i sängen :).

Nåja. Tränade Nisse för Catrin idag. Han var duktig! Det var första gången jag red en sådan grön häst för Catrin (egentligen är han inte SÅ grön men nu är han inte riden på länge) så hon berättade om hennes system och hur hon rider unghästar. Efter det började vi rida skritt - halt - skritt och hörnpasseringar. Därefter travade vi på långsidorna och skrittade genom hörnen. Catrin menar att man inte ska trava och galopera unghästar genom hörn fören de är tillräckligt gymnastiserade för att göra det i balans. Därför ska de kunna göra riktigt korrekta skrittpasseringar i skritt först. Vi snabbspolade dock bandet lite och både travade och galoperade genom hörn. Nästa pass med Nisse blir på söndag. Skoj! 

Äääätnliiigeeeen fredag!

Precis hemkommen från jobbet. Underbart det är med helg! Ikväll blir det träning med Catrin, denna gång med den "lilla" 4-åringen. Spännande att höra vad hon har att säga om honom.

I övrigt kommer helgen förmodligen bjuda på städning, granris, födelsedagsfirande (en kompis) och gardinsömnad.

Måste bara berätta om vår roliga bedrift igår. Vi skulle byte däck på bilen och åkte därför ut till mor och far. Vi (öhhh.. David) slet som djur med att få av däcken (medan jag satte på de nya, man måste vara effektiv). Det kivade ganska rejält och när David med ren råstyrka lyckades ta sönder ett fälgkors (fast inte ett kors utan en sådan man har i reserv i bilen om man får punktering) så insåg vi att det var dags för en ny strategi. Fram kom två stycken långa järnrör som vi satte på var sida av fälgkorset för att få lite hävkraft. Vad händer då? Jo, då går en förbannad hylsa av! Där stod vi trötta, ledsna och allmänt förargade. Det var ju inte en chans att vi skulle få av däcket nu! Så vi tog bilen, som hade tre vinterdäck och ett sommardäck och körde ner till verkstaden. Johan (mekanikern) skrattade lite när jag ringde i morse och berättade problemet... Han kommer klart fixa det men det kommer ta ett par dagar.

Smart shopping!

Hippson har ju kommit med en otroligt smart grej. De har samlat aktuella erbjudanden hos internetbutiker på deras sajt. Eller i alla fall har jag fattat det så. Dessvärre verkar det vara ganska få butiker representerade.

Något jag hade velat ha är en jätte stor databas där alla webbutiker fanns med så det blev samlat. Då kunde man bara sökt på "Döbert träns", hittat rätt modell till bäst pris, jämfört fraktkostnader och beställt. Ungefär som Bokfynd, fast för ridsportutrustning då :).

De älskade djuren

Ester vill inte komma in. Han har varit ute sen igår kväll så jag börjar bli orolig nu. Hoppas han dyker upp under kvällen!

Öskan har det gott och bara ligger och sover när han inte behöver terrorisera Ester (han verkar ha ett väldigt stort behov av det annars).


Pappa betalar INTE

Eftersom folk i allmänhet verkar tro att min far försörjer/sponsrar mig vill jag nu i all enkelhet berätta att så är INTE fallet.

Jag har fantastiska föräldrar som stöttat mig väldigt mycket, de har bland annat gjort det möjligt för mig att studera utan att ta studielån. Men nu mera är jag faktiskt helt självförsörjande tillsammans med min sambo. Det innebär således att min far:
*inte sponsrar mitt hästeri
*inte betalar däcken till bilen
*behåller sina betalkort helt för sig själv
*inte blir uppringd av mig för att jag behöver pengar

Kan vi nu helt avsluta alla spekulationer om att mina föräldrar skämmer bort mig?

Dagens sängkammarövningar!

Idag har jag och sambon varit driftiga i sovrummet. Vi lyckades äntligen få upp sänglamporna! Det kan låta enkelt men vi fick greja ganska mycket för att få det så som vi ville. Observera att det inte syns några sladdar överhuvudtaget!
Vad tycker ni om resultatet?


Jag i ett nötskal...

Jag brukar känna mig lite som den sjungande mannen i 118118-reklamen när jag är på jobbet. Inte bokstavligt, men jag kör ju på lite som jag tycker och vill i vissa avseenden. Alltså inte i arbetet med enskilda individer mer på fikaraster och andra tillfällen tillsammans med kollegor. Idag toppade jag med min Nasse i Nalle Puh imitation. Det är ju sådan jag är - lite teaterapa.


Vilken skit dag...

Tur att inte alla dagar är så här. Ingenting har gått bra överhuvudtaget. Jag är alltid så överpositiv och skrattar åt allting men nu är jag trött på det. Tur att morgondagen kommer bli bätre (jag ÄR verkligen en obotlig optimist ;)).

Nåja, jag fick mig en omgång av kiropraktorn idag igen. Han tyckte jag känndes bättre så nu ska jag träna i två veckor innan det dags för, förhoppningsvis, den sista behandlingen. Ella å andra sidan får förhoppningsvis sin kiropraktorbehandling på torsdag.

Halvtid

Halva söndagen har snart gått. Har hunnit klippa Cessan och gå över Ella. Något är inte riktigt rätt med Ella, hon är inte halt men kniper när hon rids. Vi har beslutat att hon ska kollas igenom av en kiropraktor. Tills dess får hon vila. Kanske någon av er har en bra kiropraktor att rekommendera? Den jag anlitat förut har flyttat till skånelandet.

Nu har jag precis lunchat, det blev tacorester, mums idag också!

Fredagen den 13:nde

Otursdagen gick undan med lite plåsterförbrukning, men jag överlevde denna gång också! På kvällen var vi hos Davids kusin i Halmstad och lagade god mat innan vi gick ut en runda. Det var ganska lungt och stillsamt, i alla fall för mig. Krogbesök leder gärna till tungandning, tryck över bröstet, kallsvettningar, skakiga ben och ysel för mig. Så även denna gång. Varför har jag ingen aning, blir så även när jag är på konserter. Någon form av kombinerad panikångest och astmaattack kan man nog benämna det som. Men jag hade trevligt ändå, vet ju hur jag fungerar. Framåt två tiden gick vi hem till Davids mamma och spenderade natten där. Det bjöds på oförskämt god frukost och lite film (Crazy in love - rekomenderas starkt!) innan vi gav oss hemåt.

Jag har precis kommit hem från en promenad på 6 kilometer, det var skönt men gjorde ont i höger ben. Annars brukar jag mest ha ont när jag sitter stilla.

Nåja, nu återstår det att se vad denna lördag kväll bjuder på! Over and out.


Nähä, jag kommer aldrig "lyckas".

Om jag hade haft planer på att bli en succébloggare hade jag gråtit nu. Det är nämligen stört omöjligt inser jag när jag läser "de elva budorden" som är: Följande

1:a budordet: VÄLJ RÄTT GENRE.
De genres man kan välja mellan är 1. Modeblogg. 2. Provokativ fjortisblogg.  3. Kändisblogg. Min blogg faller dess värre inte in i någon utav dessa kategorier.

2:a budordet: STAVA SOM EN KRATTA.
Detta budordet uppfyller jag faktiskt!

3:e budordet: FIXA EN IMPONERANDE HEADER.
Lika stor som en tredjedels A4 är väll inte min header, inte riktigt i alla fall. Speciellt mycket tid har vi inte heller lagt ner på den. Jag varken skrevar eller ser sexig ut och inte heller skulle min mamma gråta om hon ser den.

4:e budordet: VAR SJÄLVA DEFINITIONEN AV NARCISSIST. VARJE DAG.
Nä, det är jag ju inte.

5:e  budordet: GLÖM ALLT VAD SJÄLVDISTANS HETER.
Ett till fel.

6:e budordet: PASSA DIG FÖR IRONI OCH HUMOR I ALLMÄNHET.
Attans.

7:e budordet: SKAFFA ETT BLOGG-ENTOURAGE.
Jag har ju min sambo som hjälpte till med headern! Gills det?

8:e budordet: FEJKA FÖR ATT BREJKA.
Skit...

9:e budordet: TA INGEN SKIT - NÅGONSIN.
Jag får ju aldrig skit? Stört omöjligt alltså.

10:e budordet: BLI EN COPYCAT.
Gör ju debut som copycat just nu! Fasst jag länkade ju... då gills det väll inte.

11:e budordet: UNDERSKATTA INTE INAVELNS MAKT.
Det var nu jag skulle ha gråtit....


Nya intryck hela tiden!

Nu har jag fattat ännu en sak. Det var inte bara en MP3-spelare jag vann utan man kan titta på film i den också. Helt fantastiskt!

Snälla Merja fotade prisutdelningen. Här kan ni se den snutten:
http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1079938898106&ref=mf

Va?

Jag sitter och tittar på passiers träns och kandar (mycket snygga) på den här sidan. Så vid de modellerna med bredare nosgrimmor står det: "Geminis specialitet är Passiers suveräna nosgrimma som verkligen fungerar för starka hästar eller hästar som gärna vill gapa. Nosgrimman är vadderad extra bred med Passiers pattenterade knäppning som ger maximal effekt utan att skava eller klämma med en kryssgrimma som sitter lite lägre än vanliga"

Öh, VA??? Extra stark nosgrimma? Vem fan skyltar med att det är en bra idé? Menar de att pullbak-knäppningen gör nosgrimman starkare än andra så är ju det en sanning med modifikation. Det är lättare att dra åt en sådan nosgrimma hårdare, men man kan ju fortfarande spänna den löst om man vill!

Än är inte undrens tid förbi...


Dagens vill ha!

Om jag någongång skulle ha anledning att, samt få för mig att, ta på mig en hatt när jag rider Ella skulle jag definitivt införskaffa denna snygga hjälmväska:

 

Den finns att införskaffa på hos www.timotejandersen.se


Positiva dagen!

Faktum är att jag inte alls fick 66% igår utan 67%, om man nu ska avrunda åt rätt håll vilket man ska! Hade jag inte ridit fel hade vi dessutom varit uppe på 68%. Så det var ju faktiskt riktigt bra. Jag är väldigt nöjd och glad idag, sådan duktig häst! En annan fantastisk sak är att jag fick en MP3-spelare för segern! Hermanstorp kan slänga sig i väggen med sina fågelmatare... (även om jag kom 6:a så var det vääääldigt lågt).

Tillbaka till verkligheten. I morse var jag hos en kiropraktor för jag har en höft som strular och gör ont. Det visade sig ganska snart att jag hade en ordentlig låsning i bäckenet vilket gör mig sned (NÄHÄ?). Efter lite rannsakan tror nog jag får skylla det hela på Ella. Kiropraktorn sa nämligen att sådanna här låsningar kommer oftast efter ett ordentligt yttre trauma pluss att jag har gått med det väldigt länge. Vilken skithäst slängde inte av mig förra vintern så jag landade på rumpan/utsida lår på den sidan jag hade låsningen? Jo, Ella så klart. Vidare hade nacken låst sig som en följd av bäckenet...  Nacken var inga problem utan det kunde han knycka till på en gång, bäckenet fick han inte riktigt loss utan jag ska tillbaka om en vecka igen! Hoppas nu detta underlättar och att jag verkligen märker skillnad!

Där satt den!

Trots min irritation igår kväll får jag berömma arrangemanget idag. Tävlingen flöt på bra, fin framridning med bra underlag, tävlingsbanan var lite läskig med underlaget var bra, mycket bra ljudanläggning så allting hördes över hela anläggningen. Absolut ingenting att klaga på (möjligtvis då det lite väl läskiga ridhuset ;)).

Jag orkar inte avlägga någon lång rapport men efter många om och men så slutade tävlingsdagen på bästa möjliga vis! Ella skötte sig fint på banan, var lite spänd och tittig i travprogrammet men i galoppdelen blev det istället soppatorsk. All spänning släppte och då fanns det ingen energi kvar! Jag red fel en gång men i övrigt flöt allting på bra vilket resulterade i 66% och vinst! Verkligen fantastiskt roligt att hästen skötte sig bra och att vi fick betalt. Jag kan nog tycka att dommaren låg lite lågt, men hon gjorde det ju över hela klassen så man ska väll inte klaga :).

Hoppas nu det har lossnat ordentligt för oss och fortsätter så här!
Här kan ni se resultaten: http://www.vbr.nu/tvl/2009/nov8_09/resultat.html

Mycket, mycket irriterad.

Jag hyser förnärvarande otroligt mycket agg mot Värnamobygdens Ryttarförening. Jag kommer bli otroligt förvånad om tävlingarna imorgon överhuvudtaget kommer fungera för hitintills har det verkligen varit undermåligt. Jag brukar inte vara gnällig men vilken förbannade arrangör ändrar i ryttarmeddelandet dagen före tävling tex? Att de sedan är rent ovilliga och helt obehjälpliga är ju inte heller speciellt charmerande. Lägg därtill en helt vansinnigt svårnavigerad hemsida... Om det inte är så att tävlingarna imorgon är helt outstanding kommer det troligen dimpa ner ett mail till Smålands ridsportförbund i veckan som kommer...

Nåja, hästen skötte sig bra idag. Satte på kandaret för första gången och hästen uppförde sig alldeles galant!


Kommande tävlingar!

Jag är så peppad inför vinterns träning. Det återstår två tävlingar kvar i år:
8/11 LB:0 i Värnamo
29/11 LB:3 & LA:3 i Ängelholm

Efter Ängelholmstävlingen kommer Ella få ta det lite lungnare i två-tre veckor och sedan böjar vinterns hårdträning! Jag har redan spanat in nästa års tävlingar, verkar finnas hur mycket som helst! Det kommer ju så klart hinna ändras men det verkar minst sagt lovande! Min plan är att vi under våren ska rida LA:3-LA:6 och sedan får vi se om vi startar MSV framåt sommaren/hösten. Det beror främst på hur hon tänker sköta sig på tävlingarna...

Just nu verkar det som att de här tävlingarna kommer kunna bli aktuella:

100213 Plönningeryttarna Lokal
100307 Falkenbergorten Lokal
100313-14 Kungsbacka Regional/Lokal
100314 Värnamobygden Regional
100319-21 Hässleholm Regional
100328 Skultagården Regional
100402-03 Båstad Regional
100411 Markaryd Regional/Lokal
100417-18 Ljungby regional
100425 Himledalen Regional
100509 Hermantorp Regional/lokal
100521-22 Björbäck regional/lokal 
100606 Svenljunga Regional
100613 Råda Regional
100704 Marks Regional
100731-01 Ljungby Lokal
100806-08 Laholmsorten Regional
100821-22 Hässleholm Regional
100828-29 Båstad Ridklubb Regional
100911-12 Åstorp regional
100919 Frillesås Regional
101003 Värnamo Regional
101016-17 Kungsbacka Regional
101112 Laholmsorten regional

Tjena! Inte mindre än 24 tävlingar att välja mellan. Då ska vi nog kunna tävla mer än de 7 tävlingar vi gör i år...

Städdag på jobbet!

Idag på jobbet skulle vi ha "städdag" i hela bygget, alltså hela Kommunhuset så alla kontorsråttor har fått lyfta på sina små rumpor! Detta har inneburit att vi slängt säckavis med gamla papper, tekniska apparater, pärmar och broshyrer... Hur många pärmar som tömts men ändå är i fullt funktionsdugligt skick bör uppgå till ett par hundra i hela byggnaden. Vi kommer alltså inte behöva köpa in nya pärmar på ett BRA tag! Nåja, mitt i all städning så bestämde jag mig för att byta kontor. Det har bestämts tidigare att jag ska byta, men inte när, nu tyckte jag det var dags! Bästa att passa på när chefen har semester ;).

Ett par minuter efter tolv när vi var otroligt trötta och jag hade flyttat färdigt kommer våran härliga kommunchef och gastar "Sluta städa, nu bjuder vi på lunch!!!". Upp i matsalen kom vi och det bjöds på "exotisk buffé" som skolköket att tillagat. Mycket gott! Efter lunch tog det vanliga arbetet vid, men nu i ett mycket finare och freshare kontor än innan!

Autopilot!

Det är verkligen helt sjukt roligt att rida!

Började med att rida en bekants 4-åring. Han reds in i våras om jag fattade det rätt men nu har han dessvärre i stort sett vilat i en och en halv månad på grund av sjukdomar och annat mindre roligt. T började att lina honom så han skulle få se sig om och bli av med den värsta överskottsernegin. Jag tyckte han såg stooor ut från marken (1,75 sa T att han är, minst). men när jag väl hade kommit upp så känndes han inte alls så stor. Vi red runt lite grann, gjorde övergångar och olika vägar. Skrittade och travade mest men provade också lite galopp. Häftlig häst som hade härlig trav!

Sen var det dags för Ella. Vi fick sällskap av M och Cessan i början, ovanligt! Jag är ju nästan alltid själv. Efter att vi hade skrittat fram började jag arbeta med halter och sedan skritt och trav övergångar. Hon kändes mjuk men var långsam i bakbenen så vi gjorde många kvicka övergångar. Gjorde sedan lite galoppfattningar. Efter en liten stund var hon riktigt fin och jag kunde sitta helt stilla och bara glida runt. Red lite serpentiner i galopp, i början välte hon kolosalt till vänster i höger förvänd galopp. Jag ändrade min position, höjde ytterhanden och rätade ut henne - redan otroligt mycket bättre. Tränade också upptagningar från mellangalopp som ibland blev bra, ibland orkade och tajmade vi inte riktigt. Men överlag är jag fantastiskt nöjd! Hon har nog aldrig gått så bra. Lätt, mjuk och fantastisk rolig att rida! Så borde det alltid vara!


Linedance och sånt...

Igår efter jobbbet avtackades får kära MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) som ska gå i pension någon gång i nästa år efter en väldigt lång semester, vilket innebär att hon lämnar arbetsplatsen redan om ett par veckor. Vi kidnappade henne på jobbet och åkte till Falkenbergs hamnkrog där vi började med att dansa linedance! Attans vad roligt det var, kanske ska lägga ridstövlarna på hyllan i alla fall ;)? Efter linedancen blev det sång och därefter alldeles för mycket god mat. Lite trams hann vi också med då alla fick varsitt uppdrag de skulle genomföra under kvällen. Jag fick uppdraget att gå ett varv runt min stol ofta... Vissa andra frågade ideligen när bussen skulle gå, vems den vita opeln var och en tredje sjöng "helan går" på repeat. Jag kom hem någon gång runt 22.00 och kröp direkt ner i sängen!

Idag började dagen i vanlig ordning vid 05.30 vilket innebär att jag också i vanlig ordning var på jobbet strax efter 06.30. Just denna morgonen var det dock ödsligt på kontoret myyyycket länge. Vad kan det bero på?

Ikväll ska jag rida Ella och en häst till vars ägare skadat sig och inte kan rida på ett litet tag. Spännande! Hur Ella ska jobba har jag inte bestämt än, måste höra med Josse vad hon gjort de senaste dagarna.

Skepp o'hoj på bloggen!

Idag upptäckte jag att bloggen verkar ha levt sitt eget liv lite grann. Inte nog med att jag stavar som en kratta i vissa inlägg (vilket bloggen förvisso inte kan hjälpa) så verkar det som att väldigt gamla inlägg har postats återigen för ett par dagar sedan. Hur detta kommer sig har jag svårt att redogöra för, men det verkar vara lite "hela havet stormar" här i alla fall...

Veckoplanering

Måndag: Jobba länge. Göra färdigt glassen och vika tvätt.
Tisdag: Falkenbergs hamnkrog
Onsdag: Rida Ella och eventuellt en ny förmåga...
Torsdag: Gekås
Fredag: Träna för Catrin
Lördag: Fixa vidare i trädgården. Fira fars dag. Förbereda för söndagen.
Söndag: Tävla i Värnamo

Min tur!

Nästa söndag, vid tävlingen i Värnamo är det äntligen min tur att få sovmorgon! Tidigast 14.00 startar vi enligt ryttarmeddelandet!

Min tur!

Nästa söndag, vid tävlingen i Värnamo är det äntligen min tur att få sovmorgon! Tidigast 14.00 startar vi enligt ryttarmeddelandet!

Byten!

Idag var Ella på riktigt jobbigt humör. Hon började busa med mig redan när hon kom in från stallet. Jag tänkte mig att denna klippning skulle gå fort och smidigt, tycker alltid det är mycket lättare att klippa andra gången. Visst gick det fortare men hon trilskades ganska mycket. Det var värst när jag skulle klippa benen på henne, hon var TVUNGEN att skrapa och sparka konstant med just det benet jag höll på att klippa. Suck. Efter att jag äntligen klippt hela hästen (vilket verkligen behövdes!) tog jag ut henne en kort runda så hon skulle få ruska av sig. Hon formligen gick och småbockade jämte mig och kunde absolut inte hålla ordning på sig själv...

Nåja, iklädd blått Mias schabrak, blå lindor, svart träns, sadel, ridbyxor och jacka for vi ner till ridhuset. I början var hon lite knepig och kickade väldigt mycket, typiskt brunst. Men när vi väl hade kommit igång var hon väldigt, väldigt fin! Arbetade allmänt lösgörande största delen av passet, framförallt väldigt mycket övergångar. Tyckte hon var lite för långsam i galoppen så vi gjorde nog 50 stycken galoppfattningar, sedan var hon långt ifrån långsam! Arbetade med rakriktiningen i i trav vilket var betydligt bättre än sist, men fy farao vad sned jag är! Måste nog ta mig ett besök hos en kiropraktor... Provade även lite öppnor vilket gick fint när jag lyckades få till hjälpgivningen. Sista galopparbetet red vi lite förvänd galopp och ökningar, sedan red jag in på en diagonal och bad om byte, WIPS, så bytte hon! Gjorde ytterligare tre byten men de blev dessvärre "byte med litet bock"... Men vad kan man förvänta sig? Hon förstår jag vad menar och byter så man får väll skratta åt det än så länge...

Hon var verkligen fanastiskt fin i formen idag, lätt och samlad! Tänk om man kunde få till det där på tävling någongång, eller åtminstone vara i närheten???


Söndagssysslor.

Idag blir här faktiskt ganska mycket gjort. Började förmiddagen med att räfsa upp de sista löven, de gick snabbt eftersom vi hjälptes åt. Sedan har jag ägnat mig åt denna helgens projekt - nämligen att göra krokant- och ingefära glass. Har syltat ingefära i snart två timmar nu - vilket innebär att det alldeles strax är färdig. Det kommer bli mumma med varma kaneläpplen under kommande mörka kvällar!

När ingefäran är färdig ska jag ge mig ut till stallet. Först ska Ella klippas, sedan ska vi åka ner till ridhuset för att få något gjort. Jag rider sällan i ridhuset men just nu känner jag att jag behöver det. Tänkte att vi skulle fortsätta med rakriktningen och då är det bra att ha speglar!

Återkommer senare!


RSS 2.0