Helsingborgs djursjukhus

Idag har jag och Lyckits varit på återbeök i Helsingborg. Först träffade vi Anders Richard som är utbildad veterinär såväl som hovslagare. Han tittade på henne när hon rörde sig och vi diskuterade kring huruvida vi skulle göra en kontrollröntgen eller inte för att verkligen utesluta att det blivit någon påverkan på hovbenet. Hon var helt ren i skritt och trav. Eftersom vi inte kunde bestämma oss kom även Anders Malmberg som är hovslagare och tittade på henne när hon rörde sig. Han tyckte inte det behövdes någon röntgen så vi bestämde oss för att strunta i det.

Sedan skoddes hon om, fick sidokappor å sin skadade hov men behövde inte längre någon ringsko. Hovarna var väldigt fina och inga tryckningar eller blödningar i sulorna. Sen fick hon sin vaccinationsspruta innan vi åkte hem. Nu väntar sex veckors lugn igångsättning med mycket mycket skritt. Efter nästa skoning som får göras av ordinarie hovslagare kan jag succesivt öka på så vi är uppe i normal träning igen.

Troligen kommer det ta ytterligare 9-10 månader innan hoven är helt återställd så vi hoppas på en kall, frusen vinter med mycket snö så hon slipper stå själv i sjukhagen eller padocken för att undvika väta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0