Öskan har varit hos veterinären.

(varning för obehagliga uttryck och ett totalt icke-hästrelaterat inlägg).

Vår lilla ögonsten Öskan (katten) har varit hos veterinären idag. Igår upptäckte vi att det stack ut något som såg ut att vara en fiskelina från svansen på honom, han hade ont och ville inte låta oss undersöka ordentligt. Vi fattade inte hur den satt fast för det gick inte att känna någon knuta eller svullnad. Jag blir alltid hysterisk när det är något fel på djuren så jag ringde givetvis till djursjukhuset för att rådfråga (i mer eller mindre panik). Personen som svarar säger "Det är ju aldrig bra att ha en fiskelina i svansen" men om katten är pigg för övrigt kan det vänta till imorgon (idag).

Sagt och gjort, vi åkte till djursjukhuset i morse. Efter allmän undersökning (inget att anmärka på förutom att vet hade svårt att lyssna på hjärtat eftersom han spann som en motorbåt) fick han en dos lugnande som efter långt om länge hade effekt. Det var då lite lättare att undersöka svansen även om jag fick hålla ett stadigt tag om Öskan som ideligen försöjte krypa upp i min famn. Efter att de rakat svansen på honom kunde vi konstatera att snöret försvann in i svansen, precis under huden. Dessutom hittades ytterligare en "snör-stump" som var alldeles sladdrig (till skillnad från den som stack ut som var lite styvare). Veterinären mumlade något om "en nerv" och gick för att hämta klinikchefen... Klinikchefen kunde som tur var omedelbart konstatera att det var en bit faschia (bindvävshinna som sitter runt musklerna) som stack ut. Hur detta har gått till kan vi bara spekulera i, men "snöret" klipptes av, det lilla såret tvättades, Öskan fick en spruta antisedering och sedan satt vi i bilen på vägen hem!

Det finns en mycket liten risk att det blir komplikationer så han inte kommer kunna kontrolera svansen som han ska och då måste svansen amputeras. Men den risken är som sagt mycket liten så nu tror vi han kommer piggna till och må riktigt väl igen! Nu ska jag tillbaka till jobbet, "hemma för vård av sjuk katt" finns inte med som giltig frånvaro ;).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0